Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Μαρία Κουρούπη: Πανέτοιμο να λειτουργήσει ως διαμετακομιστικός σταθμός το αεροδρόμιο Λάρνακας

Σε ετοιμότητα είναι το αεροδρόμιο Λάρνακας για να λειτουργήσει ως διαμετακομιστικός σταθμός σε περίπτωση που αποφασιστεί εκκένωση υπηκόων ξένων χωρών από το Ισραήλ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports.

Πρόσθεσε ότι «στο αεροδρόμιο Λάρνακας τόσο χθες όσο και σήμερα υπήρχαν αρκετές έκτακτες πτήσεις με προορισμό το Ισραήλ. Συγκεκριμένα σήμερα αναμένουμε να πραγματοποιηθούν 20 αναχωρήσεις και 20 αφίξεις προς τη γείτονα χώρα, εκ των οποίων οι 11 είναι έκτακτες που έχουν προγραμματιστεί το τελευταίο 24ωρο».

Επίσης είναι προγραμματισμένο να γίνουν τρεις αναχωρήσεις και τρεις αφίξεις από και προς το αεροδρόμιο της Πάφο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Κουρούπη είπε πως «τόσο χθες όσο και σήμερα οι πτήσεις που φτάνουν στην Κύπρο και αυτές που αναχωρούν για το Ισραήλ είναι πλήρεις. Οι περισσότεροι επιβάτες είναι άτομα που είτε επιστρέφουν είτε έρχονται για να μείνουν στη Κύπρο, ενώ οι αναχωρούντες είναι κυρίως Ισραηλινοί».

Σημείωσε ακόμα ότι «από τους επιβάτες που φτάνουν στην Κύπρο από το Ισραήλ, φαίνεται να υπάρχουν και ορισμένοι υπήκοοι ξένων χωρών, ιδιαίτερα από την Αμερική και Καναδά».

Σε ερώτηση κατά πόσον το αεροδρόμιο Λάρνακας είναι προετοιμασμένο για να χρησιμοποιηθεί ως διαμετακομιστικός σταθμός σε περίπτωση που χρειαστεί η εκκένωση ξένων υπηκόων από το Ισραήλ, η κ. Κουρούπη απάντησε πως «είμαστε σε ετοιμότητα και θα γίνει ότι έγινε και στο παρελθόν με την ενεργοποίηση του Σχεδίου ΕΣΤΙΑ».

Στο συγκεκριμένο Σχέδιο, σημείωσε «εμπλέκονται τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, είμαστε ήδη σε επικοινωνία μαζί τους και έχουν ήδη ετοιμαστεί οι πιθανοί χώροι υποδοχής σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο».

Δειτε Επισης

Βελτιώθηκε τον Νοέμβριο το οικονομικό κλίμα
Μαρίνα Χατζημανώλη: Η Κύπρος προάγει ισότητα στη ναυτιλία
Επιδοτήσεις 60 εκ. ευρώ σε γεωργούς τον Δεκέμβριο μέσω των εκταρικών επιδοτήσεων
Μέχρι 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Στις 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωση Ελεγκτικής για ωφελήματα ΠτΔ την περίοδο 2014-2018
Μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανάπτυξη-Ποιες οι αντιλήψεις των Κυπρίων
Αυτό είναι το προτεινόμενο νέο πλαίσιο για υπηκοότητα σε επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης
Με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά ο προϋπολογισμός του Υπ. Εσωτερικών για το 2024
Καταβολή συντάξεων και επιδομάτων πριν από τα Χριστούγεννα
Στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. ο Μάκης Κεραυνός