Powered by

Γεμάτες όλες οι πτήσεις για Λάρνακα και Πάφο από Ισραήλ, «καταφύγιο» τα ξενοδοχεία των δύο πόλεων

Δύσκολη και πολύ άσχημη, χαρακτήρισαν την κατάσταση στη χώρα τους, Ισραηλινοί επιβάτες οι οποίοι έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας φεύγοντας από την εμπόλεμη ζώνη, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν την Κύπρο ως ενδιάμεσο σταθμό με σκοπό να επιστρέψουν από τρίτες χώρες πίσω στην πατρίδα τους.

Γυναίκα, που απέφυγε να αποκαλύψει το όνομά της, μαζί με το σύζυγο και τα δύο παιδιά της έφτασαν το πρωί στην Κύπρο από το Τελ Αβίβ, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που φεύγουν οικογενειακώς για ταξίδι από τη χώρα τους και είναι λυπημένοι αντί να είναι χαρούμενοι.

Άλλη επιβάτιδα, που επίσης δεν έδωσε τα στοιχεία της, είπε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι πάρα πολύ δύσκολη, και πρόσθεσε πως έφυγε γιατί δεν μπορούσε να μείνει στο Ισραήλ, αφού «η Χαμάς επιτέθηκε σε ολόκληρη τη χώρα». Πρόσθεσε πως δεν μπορούμε να πάμε πίσω στο Τελ Αβίβ «γιατί είναι επικίνδυνα».

Σε ερώτηση κατά πόσον βρήκε εύκολα πτήση για να φύγει από τη χώρα, η γυναίκα απάντησε αρνητικά προσθέτοντας πως αρχικά μετέβη αεροπορικώς στην Αθήνα και στη συνέχεια ήρθε Κύπρο, όπου δεν γνωρίζει ακόμα για πόσο καιρό θα παραμείνει.

Ανέφερε ακόμα ότι αρκετοί Ισραηλινοί που φεύγουν, θα διαμείνουν σε διαμερίσματα, σπίτια ή ξενοδοχεία στη Λεμεσό και στην Πάφο μέχρις ότου η κατάσταση εξομαλυνθεί για να μπορέσουν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως όλες οι πτήσεις, για Λάρνακα, Πάφο αλλά και για την Ελλάδα είναι γεμάτες. Ο περισσότερος κόσμος, συνέχισε, φεύγει αφού ο κόσμος φοβάται και αρκετοί δεν γνωρίζουν που βρίσκονται μέλη της οικογένειας τους.

Μεταξύ των επιβατών στη Λάρνακα ήταν και ένα ζευγάρι από το Ισραήλ που βρίσκονταν στη Βιέννη και όπως δήλωσαν, αναγκάστηκαν να έρθουν στην Κύπρο, καθώς όλες οι πτήσεις προς τη χώρα τους έχουν ακυρωθεί. Θα παραμείνουν μέχρι την Τρίτη για να αναχωρήσουν ακολούθως για το Τέλ Αβίβ, πρόσθεσαν.

Το ζευγάρι αναφέρθηκε στους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες που υπάρχουν στο Ισραήλ από τις επιδρομές της Χαμάς και χαρακτήρισαν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα «πολύ δύσκολη, άσχημη και τρομερή».

Σημειώνεται ότι μέχρι τα μεσάνυκτα της Κυριακής ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας περίπου 20 πτήσεις από το Τελ Αβίβ, με τις περισσότερες από αυτές να προσγειώνονται με μία ή και περισσότερες ώρες καθυστέρηση.

Οι περισσότεροι Ισραηλινοί επιβάτες που έφτασαν στην Κύπρο απέφυγαν να μιλήσουν στους δημοσιογράφους, ωστόσο στα πρόσωπα αρκετών που είτε έφυγαν, είτε προσπαθούν να επιστρέψουν πίσω, ήταν εμφανής η συγκίνηση και η αγωνία.

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια
Δεν σηκώνουν ΑΤΑξίες η οικονομία και το επιχειρείν-Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του θεσμού
Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Εκστρατεία από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στη μεταποίηση τον Μάιο και τον Νοέμβριο
Κρίσιμες για την οικονομία η δημοσιονομική πειθαρχία και οι επενδύσεις-Οι συστάσεις του ΣΟΑΚ
Χωρίς ουσιαστική μεταβολή έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη