Powered by

ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριών ετών το εμπορικό έλλειμμα

Κοντά σε χαμηλό τριών ετών υποχώρησε τον Αύγουστο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικάνικο υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε 9,9% και διαμορφώθηκε σε 58,3 δισ. δολ. - το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2020 - από 64,7 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική μέτρηση του Ιουλίου τοποθετούσε το έλλειμμα στα 65 δισ. δολ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για έλλειμμα 62,3 δισ. δολ. τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι εξαγωγές των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6% στα 256 δισ. δολ. ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 0,7% στα 314,3 δισ. δολ.

Δειτε Επισης

Πιο χαμηλά οι προβλέψεις για την γερμανική οικονομία
Ευρωζώνη: Σε υψηλό 33 μηνών η μεταποίηση τον Μάιο
Κίνα: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση της προσωρινής εμπορικής συμφωνίας-«Θα διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας»
Σειρά προκλήσεων για την τουρκική οικονομία-Οι επισημάνσεις του Scope Ratings
Χρυσός: Στα ύψη η ζήτηση για αποθήκευση του πολύτιμου μετάλλου
Σκοτ Μπέσεντ: Καμία χρεοκοπία για τις ΗΠΑ-Επικοινωνιακή επίθεση ενόψει ορίου χρέους
Θέλουν το λεβ και όχι το ευρώ... Διαμαρτυρία κατά της υιοθέτησης του ενιαίου νομίσματος από την Βουλγαρία
ΗΠΑ: Αυξάνει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα στο 50% για να υπερασπίσει την εθνική παραγωγή ο Τραμπ
Τουρκία: Επιβράδυνση στο 1% για την οικονομία παρά τις μειώσεις επιτοκίων
Σ. Μπέσεντ: Σε αδιέξοδο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας