Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Η αρχιτεκτονική και το design πίσω από το έργο Coeo Gladstonos Exclusive Residences

Εκδήλωση στο χώρο εκτέλεσης του έργου με αφορμή τα 35 χρόνια ίδρυσης του Ομίλου Rotos πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Ο Όμιλος υποδέχτηκε ξεχωριστούς καλεσμένους στην οδό Γλάδστωνος, στο Coeo Gladstonos Exclusive Residences το οποίο αποτελείται από βίλες και διαμερίσματα που καλύπτουν τις υψηλές και ποιοτικές ανάγκες της αγοράς για μεγαλύτερες οικιστικές μονάδες, στην καρδιά του κέντρου της Λευκωσίας, κατά μήκος του Πεδιαίου ποταμού και δίπλα στο Γραμμικό Πάρκο Λευκωσίας.

13

Στην εκδήλωση ο Ηρακλής Παπαχρίστου, Director του Eraclis Papachristou, του αρχιτεκτονικού γραφείου που ανέλαβε το σπουδαίο έργο προέβη σε παρουσίαση τόσο της αρχιτεκτονικής που ακολουθήθηκε όσο και τη σημασίας που είχε η περιοχή όπου κατασκευάστηκε το σπουδαίο έργο.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μια μοναδική τοποθεσία που συνδέει την οδό με τον Πεδιαίο. «Το έργο αναπτύχθηκε με τρόπο ώστε να εξαφανίσουμε ό,τι δεν κάνει τη ζωή των ανθρώπων μη βιώσιμη», είπε.

Σημαντικό είναι πως λήφθηκε υπόψη η ιστορική συνέχεια του δρόμου. «Υπάρχει μια πολυσυλλεκτική συνέχεια αυτών των κτιρίων στην οδό. Εμείς αναλύοντας αυτές τις στιγμές εντοπίσαμε κάποια αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά (αψίδες, οι κόγχες κ.α) τα οποία εντάξαμε στο έργο ώστε να συνεχίσουμε αυτή την εξέλιξη».

3

«Η δημιουργία αυτού του περιβάλλοντος θα αποτελείται από ιδιαίτερα κτίρια που έχουν κοινά οικολογικά χαρακτηριστικά», συμπλήρωσε ο γνωστός αρχιτέκτονας.

Το πώς αποφασίστηκε ο εσωτερικός σχεδιασμός εξήγησε ενώπιον του κοινού ο Περικλής Λιάτσος. Ο Interior designer που ανέλαβε τον ρόλο του σχεδιασμού του χώρου είπε ότι μαζί με τον κ.Παπαχρίστου και υπόλοιπους μελετητές, ανέλαβαν την υλοποίηση της νέας κουλτούρας του residential housing καταφέρνοντας να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο έργο για την κυπριακή αγορά.

Πρωταρχικός στόχος ήταν για τον κ. Λιάτσο να μεταφέρουν στον εσωτερικό χώρο το συνεχή διάλογο με τη φύση σεβόμενοι πάντα την ιστορική σημασία της Γλάδστωνος.

1

«Σε κάθε σπίτι και διαμέρισμα δημιουργήσαμε ένα μεγάλο και ενιαίο χώρο όλο ανοίγματα περιμετρικά, ώστε ο ένοικος να έχει διάχυτο φυσικό φωτισμό και να απολαμβάνει απρόσκοπτα το τοπίο. Σε γήινους τόνους παντρέψαμε το παλιό με το σύγχρονο και το φυσικό με το τεχνητό.

Από τα ιστορικά κτίρια της οδού Γλάδστωνος υιοθετήσαμε το ύψος, έτσι όλα τα κτίρια στο coeo θα έχουν ύψος πάνω από 3 μέτρα. Ένα ψηλοτάβανο διαμέρισμα ή σπίτι είναι προφανές ότι αναβαθμίζει την ποιότητα του, ενισχύει την αίσθηση της ευρυχωρίας και προκαλεί ευχάριστη διάθεση», περιέγραψε.

22

23

Εξήγησε ακόμη πως εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιάζουν μια ενιαία αίσθηση από μέσα προς τα έξω, προσφέροντας μοναδική άνεση και ελευθερία κινήσεων στους ενοίκους τους.

Οι κατοικίες και τα διαμερίσματα έχουν βιοκλιματικό σχεδιασμό και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Μεγάλα υπνοδωμάτια με ανεξάρτητα μπάνια, άνετοι αποθηκευτικοί χώροι, γραφείο, δωμάτιο υπηρεσίας και διάφορους βοηθητικούς χώρους ικανούς να καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινότητας.

2

Η τυπολογία της κάτοψης επιτρέπει στον ένοικο να προσαρμόσει τον χώρο ανάλογα με τις δικές του ανάγκες, τόσο σχεδιαστικά όσο και σε επίπεδο υλικών και επενδύσεων και αυτό πιστεύουμε ότι είναι ένα από τα στοιχεία που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του.

Είπε ακόμη, πως πρόκειται για έναν νέος τρόπος ζωής «σε απόλυτη αρμονία με το αστικό κέντρο, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον».

Όσο για την επιλογή των υλικών και των επενδύσεων του έργου, σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν μετά από μεγάλη έρευνα. «Ήπιες αποχρώσεις, μοναδικές υφές και εκλεπτυσμένα υλικά απολύτως ταιριαστά με το lifestyle του coeo. Στο έργο έχουμε επιλέξει να συνεργαστούμε με τα πιο γνωστά και αξιόπιστα brands της παγκόσμιας αγοράς που θα αναδεικνύουν το κύρος και την υψηλή ποιότητα που τόσο εμείς οι μελετητές αλλά και ο ιδιοκτήτης του έργου έθεσε ως κύριο στόχο», τόνισε.

Καταλήγοντας ο σχεδιαστής είπε ότι το σημαντικό είναι πως υπάρχει αρμονική συνύπαρξη των στοιχείων, ώστε να παρέχουν λειτουργικότητα και αισθητική αλλά παράλληλα να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

25

26

6

Δειτε Επισης

Δεύτερη προκήρυξη σχεδίου χορηγιών για φοιτητικές εστίες στην εντός των τειχών Λευκωσία
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο
Τα 10+3 έργα που θα αναβαθμίσουν και θα αναζωογονήσουν τη Λεμεσό
Quality Group: Νέα γραφεία στο κέντρο της Λάρνακας
Ο συνιδρυτής των Google Maps επενδύει στην Ask Wire
Ακίνητα: Οι πωλήσεις ανά πόλη-Η ακμάζουσα Λάρνακα και η δυναμική Λευκωσία
ΕΒΕΛ: Απαράδεκτο να μην συμπεριλαμβάνεται η Λεμεσός στα αναπτυξιακά έργα του κράτους
Πωλείται για €7 εκατ. το κτήριο που στεγάζει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το penthouse στον πύργο του St. Raphael που ψάχνει ενοικιαστή έναντι €50.000 (pics)
Τα εννέα αναπτυξιακά έργα €620 εκατ. σε δήμους και κοινότητες