Άκαιρη και από το πουθενά η απεργία της ΕΤΥΚ στην Ελληνική-Πώς απαντά η τράπεζα

Έκπληξη, αλλά και εύλογα ερωτηματικά και απορίες προκαλεί η αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε τρίωρη στάση εργασίας στην Ελληνική Τράπεζα(σ.σ. την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου), προειδοποιώντας μάλιστα με κλιμάκωση μέχρι το τέλος του χρόνου και θέτοντας εκβιαστικά τελεσίγραφα στη διοίκηση της τράπεζας.

Η απόφαση αυτή της ΕΤΥΚ έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία κανένας λόγος δεν συντρέχει για λήψη οποιωνδήποτε μέτρων, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος για επίλυση των όποιων εργασιακών ζητημάτων απασχολούν και χωρίς να έχει αναφυεί η οποιαδήποτε εξέλιξη που να «δικαιολογεί» την όποια δυναμική αντίδραση από μέρους της συντεχνίας.

Δεν αποκλείεται, όπως εκτιμάται, η ξαφνική αυτή απόφαση της ΕΤΥΚ να συνδέεται με την επερχόμενη επισημοποίηση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ελληνικής, μέσα από την λήψη των εποπτικών εγκρίσεων για απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της τράπεζας, από την Eurobank A.E.

Να είναι δηλαδή, μια απόφαση που λήφθηκε προκειμένου να σταλούν μηνύματα προς την Eurobank ως η νέα εν δυνάμει ιδιοκτήτρια της Ελληνικής, με την περί τούτου εκτίμηση να ενισχύεται από το περιεχόμενο της προτελευταίας παραγράφου στην εγκύκλιο της συντεχνίας, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

«Γνωρίζουμε», αναφέρεται με νόημα στην εν λόγω παράγραφο, «ότι κάποιοι θέλουν να παραδώσουν το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας ‘’απροστάτευτο’’ στην Eurobank, αλλά αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, απεναντίας αν έρθει εκείνη η στιγμή οι συνάδελφοι θα είναι ακόμα πιο ισχυροί και προστατευμένοι».

Πάντως, αρμόδια πηγή από την Ελληνική Τράπεζα που κλήθηκε από το InBusinessNews να τοποθετηθεί για την αιφνίδια απόφαση της ΕΤΥΚ να εξαγγείλει στάση εργασίας, αφού εξέφρασε την έκπληξή της για την εξέλιξη αυτή, ανέφερε:

«Η τράπεζα με καλή θέληση συνεχίζει τον διάλογο, τόσο με το Υπουργείο Εργασίας όσο και με την συντεχνία, για επίλυση ορισμένων ζητημάτων που προκύπτουν».

Δειτε Επισης

Έδωσε από τη Λευκωσία το στίγμα πορείας της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ ο πρόεδρος της Bundesbank
Οι καταθέσεις και τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών-Τι λένε οι αριθμοί
Γενικό Λογιστήριο: Αίτημα για παράταση στην υλοποίηση του «Οικία» μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024
Ικανοποίηση δανειοληπτών για τις συζητήσεις για ΜΕΧ και εκποιήσεις
Ιδού το «ενοίκιο έναντι δόσης»-Οι βασικοί όροι του σχεδίου, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα
Με νόμο, δυνατότητα στον ΟΧΣ για πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων
Ελληνική Τράπεζα: Δεν αγγίζουν χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτους οι νέες χρεώσεις από 2 Ιανουαρίου
Λαγκάρντ: Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για νίκη επί του πληθωρισμού
Βλέπει δεσμούς της Κύπρου με τη Ρωσία ο S&P.... «Θα μπορούσαν να απειλήσουν και τον τραπεζικό της τομέα»
Στην ΕΠΑ η απόκτηση επενδυτικού πακέτου της Ελληνικής από την PIMPCO-Τα ΜΕΔ, η APS και τα ομόλογα