Φ. Ρουσουνίδης: Να κτίσουμε νοοτροπία στα παιδιά για την τουριστική βιομηχανία

Στα χέρια της Υπουργού Παιδείας Αθηνάς Μιχαηλίδου θα βρεθεί το επόμενο διάστημα το εκπαιδευτικό υλικό που παρέλαβε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) από την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδος, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο επίσκεψης στης Αθήνα και συνάντηση του Συνδέσμου με το Ξενοδοχειακό Επιμελητηρίο Ελλάδος (ΞΕΕ).

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Φιλοξενία ΜΟΥ», το οποίο αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία, που σχεδιάστηκε από το ΞΕΕ με σκοπό την πρώτη επαφή των μαθητριών και μαθητών με τις έννοιες της φιλοξενίας, της επιχειρηματικότητας, της αποδοχής και της συμπεριληπτικότητας, της καινοτόμου και φιλικής προς το περιβάλλον επιχειρηματικής ανάπτυξης στον χώρο της φιλοξενίας, αλλά και για μια πρώτη γνωριμία με τα επαγγέλματα της φιλοξενίας και των ευκαιριών σταδιοδρομίας που αυτά παρέχουν.

Μιλώντας σχετικά στο InBusinessNews, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ανέφερε ότι το εκπαιδευτικό υλικό παραδόθηκε στον ΠΑΣΥΞΕ δωρεάν, κατά τη διάρκεια σχετικής τελετής.

«Είναι ένα μάθημα που ξεκινά να βάζει τα παιδιά στην νοοτροπία του τομέα της τουριστικής βιομηχανίας και τα βοηθά να έρχονται σε μια πρώτη επαφή με την βιομηχανία. Αφορά παιδιά δημοτικού. Εκεί πιστεύουμε ότι κτίζεται η νοοτροπία, αν θέλουμε η βιομηχανία της φιλοξενίας να απαρτίζεται από Κύπριους διευθυντές και ανώτερα στελέχη», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Ρουσουνίδης, ο Σύνδεσμος έχει παρατηρήσει ότι τα τελευταία 15 με 20 χρόνια η τουριστική βιομηχανία, αποτελεί την τελευταία επιλογή σπουδών για τους Κύπριους. «Πρέπει να δώσουμε την αξία που αξίζει στον τομέα, εάν θέλουμε την επόμενη δεκαετία να απαρτίζεται από συμπατριώτες μας στα ανώτατα επίπεδα», υπογράμμισε.

Ο ΠΑΣΥΞΕ, εντός των ερχόμενων εβδομάδων αναμένεται να έχει συνάντηση με την Υπ. Παιδείας, όπου θα παρουσιάσει αναλυτικά το εκπαιδευτικό υλικό με στόχο να ενταχθεί στην εκπαιδευτική ύλη.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση του ΠΑΣΥΞΕ-υπό την ηγεσία του προέδρου, Θάνου Μιχαηλίδη, και του Γενικού Διευθυντή, Φιλόκυπρου Ρουσουνίδη- με την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδος, Όλγα Κεφαλογιάννη και με το ΞΕΕ, ανταλλάχθηκαν γενικότερα απόψεις για τον τουρισμό, καθώς οι δύο χώρες έχουν κοινούς στόχους, αλλά και προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Όσον αφορά τα χρόνια προβλήματα του κλάδου, όπως η έλλειψη εργατικού προσωπικού, η ενέργεια κτλ, ο ΠΑΣΥΞΕ είχε συνάντηση αρχές Σεπτεμβρίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά την πολύ εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση στο Προεδρικό, συζητήθηκαν και ανταλλάγησαν απόψεις επί θεμάτων που άπτονται της τουριστικής και ειδικότερα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Ο ΠΑΣΥΞΕ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις και απόψεις του σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, την ανάγκη περαιτέρω προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό κ.α.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστούν αυτού του είδους οι συναντήσεις.

«Η Κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο επέδειξε ιδιαίτερη σημασία αντιλαμβανόμενη και τη σημασία του τομέα στα δημόσια οικονομικά. Θέλουμε να δώσουμε λύσεις και να κάνουμε πιο ελκυστική τη τουριστική μας βιομηχανία», κατέληξε στις δηλώσεις του στο InBusinessNews ο κ. Ρουσουνίδης.

Δειτε Επισης

Πέντε ξεχωριστά εστιατόρια σε πύργους (photos)
Κρις Θεοφιλίδης: Η αναπτυξιακή πορεία της Celestyal και οι προοπτικές του τομέα της κρουαζιέρας
Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Αυστρίας συμμετείχε η Κύπρος
Στην Πολωνία για επαφές ο Κώστας Κουμής
Στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο ΠΑΣΥΞΕ
Νιώστε τη χαρά των γιορτών στο City of Dreams Mediterranenan
Έρευνα Παν. Λευκωσίας για αερισμό των καμπινών κρουαζιερόπλοιων: Πώς ελαχιστοποιείται η εξάπλωση ιών
EasyJet: Τα πρώτα ετήσια κέρδη μετά την πανδημία
Το καλό κρασί συναντά την υψηλή γαστρονομία στο Annabelle
Η ΕΤΑΠ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για βιώσιμο πολιτιστικό τουρισμό