Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών: Να διεκδικούν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά τους οι καταναλωτές

Να διεκδικούν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά τους καλεί όλους τους καταναλωτές, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, προσθέτοντας ότι η πρακτική πωλητών να παραπέμπουν καταναλωτές να αποταθούν οι ίδιοι σε συνεργάτες τους για αποκατάσταση του ελαττώματος του προϊόντος είναι παράνομη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, όλα τα καινούργια καταναλωτικά προϊόντα έχουν εγγύηση δυο χρόνων.

Όμως, σημειώνει ο Σύνδεσμος, αυτό το δικαίωμα των καταναλωτών, δυστυχώς παρεμποδίζεται, «ευτυχώς από μικρό αριθμό πωλητών».

«Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι πωλητές παραπέμπουν τους καταναλωτές να αποταθούν οι ίδιοι σε συνεργάτες τους για αποκατάσταση του ελαττώματος του προϊόντος. Επιπλέον, που είναι ακόμα χειρότερο, τονίζουν ότι η συσκευασία και μεταφορά του ελαττωματικού προϊόντος στους συνεργάτες τους, είναι απόλυτη ευθύνη του καταναλωτή», προσθέτει.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, η πιο πάνω πρακτική των πωλητών είναι παράνομη, παραβιάζει τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, Ν.154(Ι)/2021 και δημιουργεί σημαντική ενόχληση στους καταναλωτές.

«Ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να παραλαμβάνει το ελαττωματικό προϊόν και να εκδίδει και σχετική απόδειξη παραλαβής. Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το ελαττωματικό προϊόν σε άλλους, τεχνικούς ή συνεργάτες του πωλητή», σημειώνει.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, καλεί όλους τους καταναλωτές να διεκδικούν με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά τους και να μην επιτρέπουν σ’ οποιονδήποτε να τους στερεί αυτά τα δικαιώματα.

«Είναι καιρός πλέον οι καταναλωτές να αρχίσουν να αντιδρούν», προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος καλεί τους καταναλωτές στις περιπτώσεις όπου ο πωλητής αρνείται να παραλάβει το ελαττωματικό προϊόν και τους παραπέμπει σ’ οποιονδήποτε άλλο πρόσωπο, τεχνικό, εισαγωγέα ή κατασκευαστή, να επικοινωνεί με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στο τηλέφωνο 22516112 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@katanalotis.org.cy .

Δειτε Επισης

Οι αυξημένες εισαγωγές εκτίναξαν το εμπορικό έλλειμμα στα €7,28 δισ.
Η Bionic φέρνει τη μαγεία των δώρων με απίστευτες προσφορές
Βασίλης Φουρλής: Πολύ σημαντική αγορά για τον όμιλο Fourlis η Κύπρος-Είμαστε σε φάση ισχυροποίησης
E-kalathi: Τα επόμενα βήματα και πότε τίθεται σε εφαρμογή η ψηφιακή πλατφόρμα
Χαιρετίζει για το «e-kalathi» το Υπ. Εμπορίου-«H ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη»
Στα χέρια των καταναλωτών το e-kalathi με ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή-Τι προβλέπει ο νόμος
Αυξήσεις σε 41 προϊόντα/υπηρεσίες, άλμα 36% στην τιμή της πατάτας
Ανέβασε ταχύτητα η αγορά οχημάτων... Εκτοξεύθηκαν οι εγγραφές
Mallouppas & Papacostas: Η Baker Tilly ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για απόκτηση έως και του 100%
Mall Gift Card: Το ιδανικό επιχειρηματικό δώρο από το Mall of Cyprus και το Mall of Engomi