Από την Microsoft στην Amazon ο Αμερικανοκύπριος Panos Panay

Ο Panos Panay, ο Κύπριος στις ΗΠΑ, επί σειρά ετών Chief Product Officer της Microsoft και υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Surface και των Windows 11, και ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία μετά από 19 χρόνια, θα αναλάβει από τα τέλη Οκτωβρίου το νέο του ρόλο ως ο επικεφαλής της Amazon για τις συσκευές και τις υπηρεσίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, ανακοίνωσε ότι ο Panos Panay θα πάρει τη θέση του απερχόμενου επικεφαλής του hardware, Dave Limp.

«Ως ένας ισχυρός κατασκευαστής και εφευρέτης προϊόντων που έχει βαθιά εμπειρία, τόσο στο hardware όσο και στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες, ο Panos θα είναι μια σπουδαία προσθήκη στον οργανισμό μας για τις συσκευές και τις υπηρεσίες που προχωράει μπροστά», έγραψε ο Jassy σε πρόσφατο σημείωμα προς τους εργαζόμενους.

Εξυπακούεται ότι μόλις ο Panay ξεκινήσει στην Amazon στα τέλη Οκτωβρίου, ο Limp θα συνεργαστεί μαζί του για τους επόμενους δύο μήνες για να τον βοηθήσει στη μετάβασή του στον ρόλο.

«Γνωρίζω τον Pano εδώ και χρόνια και πιστεύω ότι θα είναι μια σπουδαία προσθήκη σε αυτόν τον οργανισμό», αναφέρει ο Limp σε δήλωσή του. «Είναι ένας παθιασμένος ηγέτης προϊόντων και ανυπομονώ να δω τι θα επινοήσετε όλοι μαζί. Θα δουλέψω επιμελώς μαζί του τους επόμενους δύο μήνες για να διασφαλίσω μια ομαλή μετάβαση μέσω των φθινοπωρινών λανσαρισμάτων μας και να ολοκληρώσουμε τον προγραμματισμό του OP1».

Πριν αποχωρήσει από την εταιρεία, ο Panay είχε εργαστεί στη Microsoft για σχεδόν 20 χρόνια, ηγούμενος σημαντικών έργων, όπως η σειρά Microsoft Surface και το λειτουργικό σύστημα Windows της εταιρείας. Τη θέση του Panay στην εταιρεία ανέλαβε ο επικεφαλής του καταναλωτικού μάρκετινγκ της Microsoft, Yusuf Mehdi.

Όπως είχε ήδη αναφέρει το InBusinessNews, ο Panay, ως επικεφαλής προϊόντος της Microsoft, ήταν ο υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Surface και των Windows 11.

Η Microsoft ανακοίνωσε την αποχώρηση του Αμερικανοκύπριου Panay στις 18 Σεπτεμβρίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Σε ευχαριστούμε, Pano, για την επίδρασή σου στα προϊόντα, την κουλτούρα, την εταιρεία και τον κλάδο μας τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Είμαι ευγνώμων για την ηγεσία σου, την υποστήριξή σου και για όλα όσα έκανες για τη Microsoft, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella σε δήλωσή που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Panay έγραψε επίσης στο Twitter για την απόφασή του να αποχωρήσει από την εταιρεία. «Μετά από 19 απίστευτα χρόνια στη Microsoft, αποφάσισα να γυρίσω σελίδα και να γράψω το επόμενο κεφάλαιο», ανέφερε. «Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για το χρόνο μου στη Microsoft και για τους καταπληκτικούς ανθρώπους με τους οποίους είχα την τιμή να δημιουργήσω προϊόντα».

Μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Panay αναγνωρίστηκε κατά τη διάρκεια των 6ων διεθνών επενδυτικών βραβείων CIPA που διοργανώθηκαν από το περιοδικό GOLD το 2017.

Τα βραβεία είναι πλέον γνωστά ως Διεθνή Επενδυτικά Βραβεία Invest Cyprus, σύμφωνα με το rebranding του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.

Ο Panay είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Science από το California State University, Northridge, και MBA από το Pepperdine University.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα