Panos Panay: Ο Αμερικανοκύπριος που αποχωρεί από την Microsoft μετά από 19 χρόνια

Ο Panos Panay, Chief Product Officer της Microsoft και υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Surface και των Windows 11, αποχώρησε από την εταιρεία μετά από 19 χρόνια.

Η Microsoft ανακοίνωσε την αποχώρηση του Αμερικανοκύπριου Panay στις 18 Σεπτεμβρίου μέσω email. "Σε ευχαριστούμε, Pano, για τον αντίκτυπό σου στα προϊόντα, την κουλτούρα, την εταιρεία και τον κλάδο μας τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Είμαστε ευγνώμων για την ηγεσία, την υποστήριξή σου και όλα όσα έχεις κάνει για τη Microsoft και τους πελάτες και συνεργάτες μας," είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella μέσω email.

Ο Panay έγραψε επίσης στο Twitter για την απόφασή του να αποχωρήσει από την εταιρεία: «Μετά από 19 απίστευτα χρόνια στη Microsoft, αποφάσισα να γυρίσω σελίδα και να γράψω το επόμενο κεφάλαιο». Και πρόσθεσε: «Είμαι για πάντα ευγνώμων για τον χρόνο μου στη Microsoft και τους καταπληκτικούς ανθρώπους με τους οποίους είχα την τιμή να φτιάξω προϊόντα».

Αν και ο Panay δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του ως προς πού θα εργαστεί στη συνέχεια, το Bloomberg ανέφερε ότι το πρώην στέλεχος της Microsoft θα κατευθυνθεί στην Amazon για να διευθύνει το τμήμα της που δραστηριοποιείται σε προϊόντα Alexa και Echo. Η Amazon δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης CNET.

Όπως αναφέρει το Variety, ωστόσο, ο Panay πρόκειται να αντικαταστήσει τον Dave Limp, ανώτερο αντιπρόεδρο της Amazon Devices & Services, ο οποίος ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αποσυρθεί από επικεφαλής υλικού μέχρι το τέλος του 2023.

Σύμφωνα με το CNET, ο Panay ξεκίνησε να εργάζεται στο Surface το 2008. Η ιδέα εκείνη την εποχή ήταν η Microsoft να έχει το δικό της υλικό που βασίζεται στην αφή για να συμπέσει με την κυκλοφορία των Windows 8, τα οποία χρησιμοποιούσαν χειριστήρια με βάση την αφή.

Από την αρχική του κυκλοφορία το 2012, ο Panay είναι το πρόσωπο του Surface, παρουσιάζοντας το τακτικά τις νεότερες εκδόσεις σε εκδηλώσεις της Microsoft.

Όπως αναφέρθηκε από το CNET, ο Yusuf Medhi, εταιρικός αντιπρόεδρος και υπεύθυνος μάρκετινγκ καταναλωτών, θα αναλάβει τα καθήκοντα του Panay στην ομάδα των Windows.

Το CNET σημείωσε επίσης ότι η αποχώρηση του Panay έρχεται λίγες μέρες πριν από την εκδήλωση της Microsoft στις 21 Σεπτεμβρίου, όπου η εταιρεία θα παρουσιάσει νέα προϊόντα και τις τελευταίες της καινοτομίες στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Panay αναγνωρίστηκε κατά τη διάρκεια των 6ων Διεθνών Επενδυτικών Βραβείων CIPA που διοργανώθηκαν από το περιοδικό GOLD το 2017.

Τα Βραβεία είναι πλέον γνωστά ως Invest Cyprus International Investment Awards, σε συμφωνία με το rebranding του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.

Ο Panay είναι κάτοχος πτυχίου επιστήμης από το California State University, Northridge, και MBA από το Pepperdine University.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα