Πετρίδης: Θα κάνουμε το πρέπον για Hermes σε συνεννόηση με Πρόεδρο

Το Υπουργείο θα κάνει αυτό που είναι πρέπον σε συνεννόηση πάντοτε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε σχέση με την συμφωνία με την Hermes για τη διαχείριση των αεροδρομίων, κάνοντας λόγο για «σόου στη Βουλή για σκοπούς μικροπολιτικής εκμετάλλευσης» και καλώντας τα κόμματα να τοποθετηθούν για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν τα κίνητρα ή είναι παράνομα.

Ο κ. Πετρίδης απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο επίσκεψής του στο ΙδΕΚ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην απόφαση του Υπουργείου να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις με την Hermes για τη διαχείριση των αεροδρομίων και κατά πόσο υπάρχουν σκέψεις για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ο κ. Πετρίδης είπε ότι είναι πάντα σε επαφή με τον Πρόεδρο και πάντα ενημερώνεται.

«Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης όσον αφορά τον τουρισμό, οι οποίες έχουν αποδώσει αυτά που έχουν αποδώσει, να βλέπουμε την απόλυτη επιτυχία προγραμμάτων, να προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε για να προσφέρουμε σε ένα σημαντικό κομμάτι και μετά να παρουσιαζόμαστε και να λοιδορούμαστε με στημένα σόου στη Βουλή και να παρουσιαζόμαστε ως διεφθαρμένοι, δεν είναι ανεκτό», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι πάντα σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τις οδηγίες του το Υπουργείο θα κάνει αυτό που είναι πρέπον και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν τα κίνητρα ή είναι παράνομα.

«Δεν μπορούν να στήνονται τέτοια σόου στη Βουλή για σκοπούς μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, να λοιδορούνται και να στιγματίζονται άνθρωποι με λανθασμένα και ατεκμηρίωτα στοιχεία. Εμείς θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ακόμη μία φορά», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση τέλος για την πρόταση από πλευράς του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας κατά 90%, ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε πως δεν έχει ενημερωθεί σχετικά και αναμένει να δει την πρόταση, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση δρομολογεί με σοβαρό τρόπο και κατόπιν μελέτης σχετική νομοθεσία που είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της.

«Θα γίνουμε γνώστες στη Βουλή και αν έχουμε οποιεσδήποτε παρατηρήσεις θα τις θέσουμε ενώπιον του κοινοβουλευτικού σώματος», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τέσσερις εταιρείες με έδρα την Κύπρο στη νέα λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ
Υπ. Οικονομικών: Δεν θα απαιτηθούν πρόσθετες πιστώσεις για την αποπαγοποίηση θέσεων στο δημόσιο
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Συγκρατημένη αισιοδοξία Υφυπουργού Τουρισμού και ACTA για 2024
Βασίλης Σταματάρης: Παραδίδω στον επόμενο Πρόεδρο ένα ACTA πιο ισχυρό
Συστήνεται νέα εταιρεία ειδικού σκοπού για την ηλεκτρική διασύνδεση-Πώς μπαίνουν στην εξίσωση τα ΗΑΕ
Το χριστουγεννιάτικο χωριό στη Μαρίνα Αγίας Νάπας επιστρέφει πιο γιορτινό από ποτέ
Μεγάλο ενδιαφέρον του επιχειρείν στην ετήσια γενική συνέλευση του Invest Cyprus
Στην ECM Partners η Πολυκλινική Υγεία-Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών η διαχείριση
VE Very Exclusive Accessories Ltd: Τρεις νέο-ανακαινισμένες μπουτίκ Swarovski στην Κύπρο