Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Στον πλουσιότερο άνδρα της Γερμανίας το 17,5% της Lufthansa

Σε αύξηση του ποσοστού του στη Lufthansa προχώρησε ο Klaus-Michael Kuehne, ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, αποκτώντας μετοχές που ξεφορτώνεται η γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της αποεπέδυνσής της από τον κορυφαίο γερμανικό αερομεταφορέα.

Ο Klaus-Michael Kuehne κατέχει πλέον το 17,5% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Kuehne Holding AG που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος κατέστη φέτος ο μεγαλύτερος μέτοχος του αερομεταφορέα, ξεπερνώντας το γερμανικό κράτος, επενδύοντας μέρος της τεράστιας περιουσίας που έχει συγκεντρώσει από τη δραστηριότητά του στον τομέα των logistics.

Ο Kuehne, ο οποίος έχει εκφράσει επίσης ενδιαφέρον να λάβει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Lufthansa, έχει περιουσία ύψους 32,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. Είναι επίτιμος πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Kuehne + Nagel, της μεγαλύτερης εταιρείας θαλάσσιων διαμεταφορών στον κόσμο.

Ο Kuehne αύξησε το ποσοστό του στο πλαίσιο της διάθεσης από το κρατικό Ταμείο Οικονομικής Σταθερότητας (WSF) της Γερμανίας του υπολειπόμενου ποσοστού που κατείχε στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, μέσω τοποθέτησης σε επενδυτές, αποκομίζοντας κέρδη 760 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είχε προχωρήσει το 2020 στη διάσωση της τη Lufthansa μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο αερομεταφορέας ως απόρροια των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας που καθήλωσαν τις αερομεταφορές.

Δειτε Επισης

Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ
Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023
Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ για φορτία ρωσικού πετρελαίου-Στο στόχαστρο τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα
Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές
ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα