Υψώνει ασπίδα προστασίας στον Πέτρο Αγαθαγγέλου η ΟΕΒ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στηρίζει και επικροτεί  τον διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο του Δρ. Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ως ενός από τους τρεις εκπροσώπους των εργοδοτών, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Η ΟΕΒ πιστεύει ότι η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η αφοσίωση του Δρ. Αγαθαγγέλου στην ιατρική επιστήμη και στην εξυπηρέτηση του Κύπριου ασθενή, θα προσδώσουν στον ΟΑΥ πρόσθετες δυνατότητες για προώθηση του σκοπού και υλοποίηση των στόχων που ο Νόμος έχει αναθέσει στον Οργανισμό.

Ο Δρ. Αγαθαγγέλου όπως και η ΟΕΒ, είναι δεσμευμένοι από τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας, προσηλωμένοι και συστρατευμένοι στην κοινή προσπάθεια όλων των κοινωνικών φορέων, των πολιτικών δυνάμεων και της Κυβέρνησης για επιτυχία του ΓΕΣΥ.

Η ΟΕΒ έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι, ανεξάρτητα από τις εισηγήσεις που προωθούσε πριν την ψήφιση του Νόμου, από την ώρα που ο Νομοθέτης έκανε την επιλογή του, είναι ταγμένη στην προστασία του ΓΕΣΥ με την υφιστάμενη αρχιτεκτονική με διττό στόχο: Την εξασφάλιση για τον Κύπριο ασθενή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και για τον Κύπριο φορολογούμενο ενός ΓΕΣΥ εύρωστου οικονομικά, χωρίς καταχρήσεις ή άλλες απειλές.

Οι αντιδράσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον διορισμό του Δρ. Αγαθαγγέλου, αδικούν την ΟΕΒ, αδικούν την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έδωσε στον τόπο το ΓΕΣΥ μετά από 60 χρόνια ανεξάρτητης Κρατικής ύπαρξης, αδικούν και τον ιατρικό κόσμο ο οποίος μόλις τον Ιούνιο του 2021 εξέλεξε εκ νέου ως Πρόεδρο του ΠΙΣ τον Δρ. Αγαθαγγέλου. 

Το κυριότερο όμως είναι ότι οι αντιδράσεις αδικούν αυτό τούτο το ΓΕΣΥ, το οποίο έχει αγκαλιαστεί τόσο ισχυρά από τους πολίτες, τους εισφορείς, τους πάροχους και τους δικαιούχους, που τίποτε δεν μπορεί να το απειλήσει πέρα από τις ατέλειες και τις ελλείψεις του που δίνουν έδαφος για καταχρήσεις.

Ως εκ των πιο πάνω η ΟΕΒ καλεί όλους όσους καλόπιστα ασκούν κριτική στον συγκεκριμένο διορισμό, να χαμηλώσουν τους τόνους και να σεβαστούν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έτσι ώστε σε κλίμα ηρεμίας και σύμπνοιας να μπορέσει το ΔΣ του ΟΑΥ να επιτελέσει την αποστολή του.

Η στάση, συμπεριφορά και τοποθετήσεις όλων των κατά καιρούς εκπροσώπων της ΟΕΒ στο ΔΣ του ΟΑΥ, δεν έδωσε ποτέ το ελάχιστο δικαίωμα σε οποιονδήποτε να ισχυριστεί ότι η Οργάνωση μας προσπαθεί να πλήξει το συγκεκριμένο ΓΕΣΥ.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης