Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Πήραν την πάνω βόλτα οι τιμές των γραφειακών χώρων

Την πάνω βόλτα πήραν μέσα στο 2022-χρονιά κατά την οποία η αγορά ακινήτων συνολικά ξεκίνησε να σταθεροποιείται-, οι τιμές πώλησης και ενοικίασης γραφειακών χώρων, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Danos Estates καταγράφηκαν σημαντικές αυξήσεις. 

Σύμφωνα με την έκθεση, η ανοδική πορεία των τιμών αποτέλεσε αποτέλεσμα της αλλαγής των ισορροπιών που επέφερε, από την μια το κύμα προσφοράς που υπήρξε σε ό,τι αφορά σύγχρονους γραφειακούς χώρους-και το οποίο κατά το τέλος του πρώτου εξαμήνου ξεπέρασε για πρώτη φορά τα προηγούμενα επίπεδα-, και από την άλλη η αυξημένη ζήτηση που παρατηρήθηκε. 

Ειδικότερα, συγκριτικά με άλλες κατηγορίες ακινήτων, η αξία των γραφειακών χώρων κατέγραψε μια συνεχόμενη περίοδο ανόδου, κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης, γεγονός που αναπόφευκτα έσπρωξε τις τιμές προς τα πάνω.

 

Διαβάστε ακόμα:
Κ. Χριστοδούλου: Σε κρίση η εστίαση, επιχειρήσεις προ του λουκέτου

Πέφτουν οι υπογραφές για την εξαγορά του Αρεταίειου από την CVC

Έτσι θα είναι το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής

 

Οι τιμές ανά επαρχία  

Όπως επισημαίνει η έκθεση της Danos Estates, οι υψηλότερες τιμές βρίσκονται στη Λεμεσό, όπου μάλιστα μέγιστη τιμή πώλησης έφθασε τα €12.416 ανά τ.μ.

Γενικότερα στην επαρχία Λεμεσού, οι τιμές για αγορά κυμαίνονται από €4.500 μέχρι €6.500 ανά τ.μ., ενώ για ενοικίαση από €20 μέχρι €40 ανά τ.μ.

Η πιο φθηνή επαρχία είναι η Αμμόχωστος, με το κόστος για αγορά γραφείων να κυμαίνεται στα €1.300 - €1.500 ανά τ.μ. και για ενοικίαση €6 - €10 ανά τ.μ.

Όσον αφορά τις τιμές γραφειακών χώρων στη Λευκωσία, για αγορά ξεκινούν από €3.500 και φθάνουν μέχρι €4.500 ανά τ.μ., ενώ για ενοικίαση κυμαίνονται μεταξύ €12 - €22 ανά τ.μ.

Στην επαρχία Λάρνακας, οι τιμές αγοράς κυμαίνονται από €1.800 μέχρι €2.500, ενώ για ενοικίαση ξεκινούν από €8 και ανέρχονται μέχρι και €10 το τ.μ.

Στην Πάφο, οι τιμές για αγορά γραφείου ξεκινούν από €1.400 και φθάνουν μέχρι €2.000 το τ.μ., ενώ για ενοικίαση κυμαίνονται μεταξύ €7 και €10 ανά τ.μ.

Δειτε Επισης

Quality Group: Νέα γραφεία στο κέντρο της Λάρνακας
Eλκυστικές κατοικίες από την Altia στη Λευκωσία
Δημόσια Διαβούλευση για ενοποιημένη ανάπτυξη στο Δήμο Αγίου Αθανασίου
Στο φουλ η αδειοδότηση για πολυκατοικίες-Λιγότερα, αλλά ακριβότερα τα νέα οικιστικά κτήρια
Δεύτερη προκήρυξη σχεδίου χορηγιών για φοιτητικές εστίες στην εντός των τειχών Λευκωσία
Ενώπιον του Υπουργικού το θέμα του Ακάμα
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο
Τα 10+3 έργα που θα αναβαθμίσουν και θα αναζωογονήσουν τη Λεμεσό
Ο συνιδρυτής των Google Maps επενδύει στην Ask Wire
Ακίνητα: Οι πωλήσεις ανά πόλη-Η ακμάζουσα Λάρνακα και η δυναμική Λευκωσία