StudentLife Academy (AGC StudentLife Ltd)

To StudentLife Academy ιδρύθηκε το 2016, με σκοπό να προετοιμάσει νέους για μια πετυχημένη καριέρα στο Digital Marketing. Είναι αδερφάκι του StudentLife.com.cy, το οποίο ειδικεύεται σε θέματα youth media and marketing.

Tα τελευταία έξι χρόνια έχει βοηθήσει πάνω από 500 άτομα είτε να εξασφαλίσουν θέση πλήρους απασχόλησης σε διαφημιστική ή άλλη εταιρεία είτε να αναλάβουν καθήκοντα social media manager στην εταιρεία που ήδη εργάζονται είτε να αποκτήσουν δικούς τους πελάτες ως Social Media Freelancers. Το 2019 πήρε επίσημη έγκριση από την ΑνΑΔ ως Κέντρο Εκπαίδευσης με έξι εγκεκριμένους εκπαιδευτές.

Προετοιμασία για την αγορά εργασίας

Το StudentLife Academy ιδρύθηκε το 2016 από την ομάδα του StudentLife. Ο αρχικός λόγος ίδρυσης της εταιρείας ήταν να καλύψει το χάσμα μεταξύ σπουδών και εργασίας. Οι άνθρωποι της ομάδας άκουγαν ξανά και ξανά το ίδιο παράπονο από τους νέους απόφοιτους: «Ψάχνω για δουλειά και όλοι ζητούν εμπειρία. Πώς μπορώ, όμως, να αποκτήσω εμπειρία, αφού κανένας δεν μου δίνει την ευκαιρία;».

Έτσι, για να βοηθήσουν να λυθεί αυτό το πρόβλημα, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα πρακτικό πρόγραμμα, βασισμένο σε τεχνικές coaching, το οποίο θα προετοίμαζε κατάλληλα νέους απόφοιτους, για να μπουν πιο έτοιμοι στην αγορά εργασίας.

Στα πρώτα τρία χρόνια βοηθήθηκαν πάνω από 200 άτομα, να αποκτήσουν θέση πλήρους απασχόλησης σε διαφημιστικές ή άλλες εταιρείες ως social media managers. Το 2019 ήλθε η έγκριση από την ΑνΑΔ να λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης και ξεκίνησε να προσφέρει επιχορηγημένα προγράμματα σε στελέχη εταιρειών, για να μπορέσουν να διαχειρίζονται πιο επαγγελματικά και αποτελεσματικά την online προώθηση της εταιρείας τους. Το 2021 η Ακαδημία ξεκίνησε το Social Media Freelancer Bootcamp, μέσω του οποίου, μέχρι στιγμής, βοηθήθηκαν 100+ άτομα σε Κύπρο και Ελλάδα, να ξεκινήσουν την καριέρα τους ως freelancers και να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα.

Social Media Freelancer Bootcamp

Αυτή την περίοδο τρέχει το Social Media Freelancer Bootcamp. Είναι ένα εξ αποστάσεως πρακτικό πρόγραμμα, που προετοιμάζει άτομα να γίνουν Social Media Freelancers ή Social Media Managers. Δεν πρόκειται για σεμινάρια. Οι συμμετέχοντες, με τη στενή καθοδήγηση του coach τους, δημιουργούν και τρέχουν πραγματικές πληρωμένες διαφημίσεις σε Facebook, Instagram, Google & Youtube. Σε κάθε συνάντηση βλέπουν τα αποτελέσματα των διαφημίσεών τους, κάνουν αλλαγές σε ρυθμίσεις, εικόνες και λεκτικό και παίρνουν απευθείας feedback από τον coach τους.

Ο στόχος της Ακαδημίας είναι να μπορέσει το άτομο, στο τέλος του προγράμματος, να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα του Social Media Manager και να μπορέσει να βοηθήσει την εταιρεία του ή τους πελάτες του να πετύχουν τους στόχους τους. Μετά την εκπαίδευση υπάρχει και υποστήριξη για όποια τεχνική ή άλλη βοήθεια χρειαστούν, μέσα από ένα online community που συμμετέχουν οι εκπαιδευτές και εκατοντάδες άλλοι συμμετέχοντες, που έχουν περάσει από τα προγράμματα αυτά.

Εξειδίκευση στο Digital Marketing

To StudentLife Academy εξειδικεύεται στην πρακτική εξάσκηση στον τομέα του Digital Marketing. Οι εκπαιδευτές του χρησιμοποιούν μεθόδους coaching σε περιβάλλον προσομοίωσης, κάτι που επιτρέπει την απόλυτη τριβή των συμμετεχόντων σε ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σκοπός είναι να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ σπουδών και εργασίας και να δοθεί μια ουσιαστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εργασιακής εμπειρίας. Επίσης, βοηθά άτομα να αποκτήσουν ένα επιπλέον εισόδημα ως freelancers.

Παρέχεται ειδική εκπαίδευση και συνεχής υποστήριξη, για να μπορέσουν να αναλάβουν με επιτυχία τη διαχείριση των social media της εταιρείας που εργάζονται ή πελατών τους ως freelancers. Τα προγράμματα απευθύνονται κυρίως σε νέους 20 με 39 ετών, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο θέλει να ξεκινήσει την καριέρα του στον τομέα του Digital Marketing.

Ο ρόλος του coach και της Ακαδημίας

Ο ρόλος ενός coach είναι απόλυτα κρίσιμος στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας. Πλέον τα πτυχία και μερικά χρόνια εμπειρίας, κάνοντας συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, δεν είναι αρκετά. Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες προτιμούν να προσλάβουν ή να συνεργαστούν με απόφοιτους της ακαδημίας StudentLife, παρά με άτομα που έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό στο Marketing. Οι εταιρείες δίνουν πολύ περισσότερη αξία στις πραγματικές ικανότητες και δεξιότητες του ατόμου, παρά σε άτομα που έχουν ένα καλό θεωρητικό υπόβαθρο. Αυτό αποδεικνύει ότι το coaching λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά από την παραδοσιακή εκπαίδευση, στο πλαίσιο των πραγματικών αναγκών μιας εταιρείας. Επίσης, ένας καλός coach δίνει μεγάλη σημασία στη συμπεριφορά και στην όλη ψυχολογία του ατόμου. Όταν το άτομο αποκτήσει ένα growth mindset και αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζει προβλήματα και καταστάσεις, γίνεται πολύ πιο προσαρμοστικό, δεκτικό και παραγωγικό.

Μια συμβουλή για επιχειρηματίες

Η καλύτερη συμβουλή, που θα μπορούσε να δοθεί σε ένα επιχειρηματία, είναι να αντιληφθεί πλήρως πως η επιτυχία ή η αποτυχία της επιχείρησής του εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από τη δυναμικότητα των ανθρώπων που απαρτίζουν την εταιρεία. Ένα πράγμα που ακούγεται συνέχεια από εργαζομένους, που απευθύνονται στην ακαδημία, είναι πως δεν θέλουν να μένουν στάσιμοι. Θέλουν να μαθαίνουν νέα πράγματα και να εξελίσσονται. Και, όχι, η λύση δεν είναι να παρακολουθούν ένα – δυο σεμινάρια τον χρόνο. Είναι πολύ διαφορετικό το coaching από την απλή συμμετοχή σε σεμινάρια. Για να μπορέσει ένας άνθρωπος να εξελίσσεται, χρειάζεται να περάσει από ένα μεθοδικό και συστηματικό πρόγραμμα, που έχει ως στόχο την πραγματική απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Άρα, αν συμφωνείς ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο της εταιρείας σου, θα πρέπει να επενδύσεις στην ουσιαστική ανάπτυξή του, για να μπορέσουν οι άνθρωποί σου να φθάσουν τις προσδοκίες σου με ένα ρεαλιστικό τρόπο. Δεν μπορείς να έχεις προσδοκίες από τους υπαλλήλους σου, χωρίς να τους δίνεις τα εργαλεία, για να μπορέσουν να φθάσουν με ένα ξεκάθαρο τρόπο αυτές.

Μάθε περισσότερα για το Social Media Freelancer Bootcamp εδώ!

https://bit.ly/3PDKFmY

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Αμμοχώστου 47, 2ος όροφος, 2202, Γέρι, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 99344727

E-mail: academy@studentlife.com.cy

 

Δειτε Επισης

European Mentoring and Coaching Council (EMCC) Κύπρου
StudentLife Academy (AGC StudentLife Ltd)
Petros Goulas - PG The Marketing Coach
Myroulla Mallouppa - Anxiety & Mindset Business coach/mentor
Electra Eleftheriadou, PhD - Coaching for greater Inclusion and Equity
Coaching