Για την ενίσχυση οικονομικών δεσμών συζήτησαν πρέσβης Ισραήλ και ΕΒΕΠ

H περαιτέρω αναβάθμιση για αντιμετώπιση των προκλήσεων που αναπτύσσονται στην περιοχή και της γενικότερης αστάθειας συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία απασχόλησε συνάντηση την Παρασκευή μεταξύ του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο Όρεν Ανόλικ με αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕ Πάφου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μάης αναφέρθηκε, στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και την ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης τους για αντιμετώπιση των προκλήσεων που αναπτύσσονται στην περιοχή και της γενικότερης αστάθειας συνεπεία του Ρώσσο-Ουκρανικού πολέμου.

Προστίθεται ότι σημαντικά σημεία συζήτησης ήταν η ανάγκη ισχυροποίησης των οικονομικών δεσμών μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Πάφου και της επιχειρηματικής κοινότητας του Ισραήλ, η διάνοιξη νέων προοπτικών συνεργασίας και η εξεύρεση τρόπων αξιοποίησης της Ισραηλινής εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας σε όλο το φάσμα της εμποροβιομηχανικής δραστηριότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους τομείς της Έρευνας και Καινοτομίας, της εκπαίδευσης, της υγείας και ειδικότερα στην προώθηση της εξωστρέφειας υφιστάμενων αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων της επαρχίας. Όπως διαπιστώθηκε, συνεχίζει η ανακοίνωση, υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεργασίες στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, της ενέργειας, της ναυτιλίας, της γεωργίας και ευκαιρίες για προσέλκυση επενδύσεων και εγκατάσταση στην Πάφο, εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Μάης, οι Αντιπροέδροι Παντελής Ευαγγέλου, Χαράλαμπος Παπαντωνίου, Στέφανος Στεφάνου, το μέλος του ΔΣ Μιχάλης Μίτας, ο τέως Πρόεδρος Ανδρέας Δημητριάδης, καθώς και ο Γραμματέας / Διευθυντής του Επιμελητηρίου Μαρίνος Στυλιανού.

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για μεγαλύτερη ευελιξία-Οι νέοι κανόνες
Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν