Powered by

Ολοταχώς προς αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Ιούλιο

Αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Ιούλιο προεξοφλούν με σχετική βεβαιότητα οι αγορές των ομολόγων, καθώς το σχετικό αίτημα τίθεται πλέον και από τους πλέον μετριοπαθείς κεντρικούς τραπεζίτες.

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον τρεις αυξήσεις των επιτοκίων έως το τέλος του έτους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προτείνει ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, τα επιτόκια αποδοχής καταθέσεων της ΕΚΤ τα οποία σήμερα είναι αρνητικά θα πρέπει έως το τέλος του έτους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης προτίθεται να στηρίξει με την ψήφο του στο ΔΣ της ΕΚΤ την πολιτική αυτή.

Υπέρ της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ τάχθηκε σήμερα και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Φιλανδίας Όλι Ρεν, ο οποίος πρότεινε μία αύξηση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 0,25% τον Ιούλιο, ώστε το φθινόπωρο να έχουμε φθάσει το 0%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα. Έτσι νωρίς το απόγευμα κυμαίνονταν στα 1,0563 δολ. από το επίπεδο των 1,0557 δολ. όπου άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0570 δολάρια.

 

Δειτε Επισης

Νέα επίθεση Τραμπ κατά Πάουελ-«Αργός και καταστροφικός, μας κοστίζει δισεκατομμύρια»
Ντομπρόβσκις: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι για αντίποινα
Ικανοποίηση Κομισιόν για την συμφωνία αύξησης αποτελεσματικότητας κεφαλαιαγορών Ε.Ε.-Σημαντικά οφέλη
Διατηρεί στο 4,25% το επιτόκιό της η Τράπεζα της Αγγλίας-Απογοητεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Στην εποχή των μηδενικών επιτοκίων εισέρχεται η Ελβετία-Ανησυχία για επιστροφή σε αρνητικά επιτόκια
Δεν γλιτώνει το πρόστιμο-μαμούθ €4 δις από την Ε.Ε. η Google… «Αναποτελεσματικά τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλε»
Στο χείλος της ύφεσης η οικονομία της Ρωσίας-Τα υψηλά επιτόκια πνίγουν τις επενδύσεις
Λαγκάρντ: Το ευρωπαϊκό εμπόριο αντίβαρο στις παγκόσμιες αναταράξεις
Σε υψηλό δεκαετίας η πλατίνα-Στα 1.350,17 δολάρια η ουγγιά
Τζερόμ Πάουελ (Fed): Βασικός παράγοντας για την υψηλή αβεβαιότητα οι δασμοί Τραμπ