Powered by

Πληρότητες μέχρι και 80% στην ελεύθερη Αμμόχωστο τον Κατακλυσμό

Μέχρι το 80% αναμένεται να φτάσουν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Κατακλυσμού, δηλαδή από τις 10 μέχρι και τις 13 Ιουνίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δώρος Τάκκας, Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου (ΠΑΣΥΞΕ) «κατά τη διάρκεια του Απριλίου και Μαϊου είχαμε ένα 40 – 50% πληρότητα στα ξενοδοχεία που άνοιξαν στη περιοχή. Ωστόσο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το τριήμερο του Κατακλυσμού, οι ξενοδόχοι λαμβάνουν αρκετά τηλεφωνήματα αλλά αναμένεται ότι οι κρατήσεις θα γίνουν μια περίπου βδομάδα προηγουμένως».

Πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως το συγκεκριμένο τριήμερο θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα που υπολογίζεται ότι θα αγγίζει το 80% από Κύπριους επισκέπτες και αναμένεται πως θα κάνουν και τη διαφορά. Εξάλλου αναμένεται ότι το υπόλοιπο του Ιουνίου θα είναι καλύτερο από αυτό του Μαϊου και θα κινηθεί γύρω στο 60%».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τάκκας είπε ότι «η επιχορήγηση του εγχώριου τουρισμού από το Υφυπουργείο Τουρισμού, θα βοηθήσει και φέτος αρκετά τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Ωστόσο το κενό που άφησαν πίσω τους οι αγορές από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία δεν μπορεί να καλυφθεί».

Σημείωσε πως «ναι μεν έχουμε επιδιώξει και καταφέραμε να έχουμε τουρισμό από παλιές και νέες αγορές, αλλά γενικά το θέμα του τουρισμού δεν προχωρεί όπως θα θέλαμε. Η όλη οικονομική κατάσταση που επικρατεί ανά το παγκόσμιο,  δυσκολεύει περισσότερο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, της αύξησης στην τιμή των καυσίμων αλλά και της αστάθειας που υπάρχει στις Σκανδιναβικές χώρες δηλαδή Φιλανδία και Σουηδία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Πολωνία που ήταν για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, μια πολύ καλή αγορά, έχει επίσης επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις παγκόσμιες εξελίξεις. Γενικά οι συνθήκες για τον τουρισμό δεν είναι και οι καλύτερες, ωστόσο ευελπιστούμε ορισμένες από τις αγορές μας να διατηρήσουν τα νούμερα που είχαν και με μια μικρή αύξηση να ξεπεραστεί και αυτή η δύσκολη χρονιά».

Αναφερόμενος στα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που άνοιξαν για τη φετινή σαιζόν στην περιοχή, ο κ. Τάκκας είπε πως «είναι αρκετά μεν, όμως υπάρχουν και άλλα που δεν θα λειτουργήσουν ειδικά στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά. Ουσιαστικά είναι ξενοδοχεία τα οποία λειτουργούσαν αποκλειστικά με τη Ρωσία και δεν μπορούσαν να απευθυνθούν σε άλλες αγορές».

Σημείωσε ακόμα ότι «από τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Κύπρος έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα στον τομέα του τουρισμού αφού έχει χαθεί περίπου το  ένα τέταρτο της οικονομίας».

Δειτε Επισης

Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Ξεκινά απευθείας πτήσεις και από το αεροδρόμιο Πάφου η Wizz Air-Προορισμός το Γερεβάν
Σημαντικές διακρίσεις για το City of Dreams Mediterranean στα MUSE Hotel Awards 2025
Σημαντική διάκριση για την Louis Travel Ltd-Έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Green Offices
Νέα Υόρκη: Οι πολιτικές Τραμπ διώχνουν τους τουρίστες-Πτωτική αναθεώρηση στις προβλέψεις
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Κερδίστε μία αξέχαστη εμπειρία στο πολυτελές Azia Resort and Spa
Check out Κίκη Χριστοδουλίδη από το «Ρόδον»-Παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Ευρώπη απειλεί με δασμούς στην Boeing εάν αποτύχουν οι συνομιλίες με ΗΠΑ
«Ρόδον»: Διορισμοί Balram Chainrai, Arun Kumar Jairam και Χρίστου Νεοκλέους στο Δ.Σ.-Τρεις προσθήκες και τρεις αποχωρήσεις