Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πολυεπίπεδες οι προκλήσεις για την σύγχρονη δημοκρατία

Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες δημοκρατίες βρέθηκαν στο επίκεντρο του Democracy Forum, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε μια συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους και την κοινωνία των πολιτών, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον κορυφαίων προσωπικοτήτων της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, υπέδειξε πως εταίροι στην προσπάθεια είναι οι νέοι και οι νέες και η συμβολή τους στα κοινά. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ευθύνη της πολιτείας στην εξεύρεση τρόπων και κινήτρων για την ένταξη των νέων πολιτών στον δημόσιο διάλογο, διευκρινίζοντας ότι δεν φέρουν ευθύνη οι ίδιοι που δεν συμμετέχουν σε αυτόν.

Στην σημαντικότητα της συμμετοχικής δημοκρατίας αναφέρθηκε και η Ευρωπαία Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel. Συγκεκριμένα, διεμήνυσε ότι εντός του 2022 θα προωθηθούν οι ιδέες των πολιτών για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος, ενός μέλλοντος πιο πράσινου και πιο δημοκρατικού.

Με την σειρά του κατά την εισαγωγική του ομιλία ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγίωτης Σεντώνας, ανέφερε την σημαντικότητα της καλλιέργειας συνείδησης του σημερινού, σύγχρονου πολίτη, για να πει ακολούθως ότι οι προκλήσεις είναι πολυεπίπεδες, ειδικά στον ψηφιακό μεταβαλλόμενο κόσμο των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης.

Καταληκτικά, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συζητήθηκαν ενδιαφέρων παράμετροι αναφορικά με τη ψηφιακή εποχή και το δημοκρατικό πολίτευμα, αφού οι αλλαγές που έχουν επιδεχθεί τα τελευταία χρόνια ήταν τεράστιες.

Στόχος του Democracy Forum είναι η διαμόρφωση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος διαλόγου και καινοτομίας σε σχέση με τη δημοκρατική διακυβέρνηση, προκειμένου να αναδειχθούν ιδέες και προτάσεις που ενδυναμώνουν τη συμμετοχική δημοκρατία και ενισχύουν τα θεμέλια των δημοκρατικών κοινωνιών.

Το Συνέδριο διοργάνωσε το Γραφείο Επίτροπου του Πολίτη σε συνεργασία με την Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Ο όμιλος Υπεραγορών MAS φέρνει στους μικρούς αγωνιστές τη χαρά, με χρώματα αγάπης
Η Harman Kardon παρουσίασε στο κοινό των Αρχιτεκτονικών Βραβείων τα νέα της ηχεία
Πνευματικά Δικαιώματα: Τα κριτήρια που καθορίζουν τις αμοιβές
DHD Insurance: Ενημερωτική ημερίδα για την αξιολόγηση κινδύνων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Αμοιβές καλλιτεχνών: Έτοιμα τα μαγαζιά να συνεργαστούν-Ποιες οι κόκκινες γραμμές
Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Το ARIS A Really Inspiring Space υποδέχεται την XM ως χορηγός