MV Vassos, το νέο πλοίο στον στόλο της Safe Bulkers Inc

Η Safe Bulkers Inc, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο NYSE της Νέας Υόρκης από το 2008, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Πόλυ Β. Χατζηωάννου, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του στόλου της, παρέλαβε, στις 12 Μαίου 2022, το νεότευκτο πλοίο MV Vassos, ιαπωνικής κατασκευής και χωρητικότητας 82,000 dwt.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα πλοία υψηλής ενεργειακής απόδοσης που κατασκευάστηκαν με σχεδιασμό που πληροί τις απαιτήσεις των κανονισμών του IMO που αφορούν στη μειωμένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% σε σύγκριση με το 2008 (EEDI – Phase 3) και επίσης συμμορφώνεται με τον τελευταίο κανονισμό για τις μειωμένες εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx-Tier III).

Το MV Vassos είναι το πρώτο από τα συνολικά εννέα (9) νεότευκτα «πράσινα» πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου που έχει παραγγείλει η εταιρεία και τα οποία θα παραδοθούν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Όλα τα νεότευκτα πλοία θα κατασκευαστούν σε ιαπωνικά ναυπηγεία βάσει των πλέον σύγχρονων περιβαλλοντικών προδιαγραφών της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και με σχεδιασμό ευθυγραμμισμένο με τους προαναφερθέντες περιβαλλοντικούς δείκτες, καλύπτοντας τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς που θα τεθούν σε εφαρμογή μετά το 2025.

Το MV Vassos όπως και τα άλλα οκτώ υπό παραγγελία πλοία θα φέρουν την κυπριακή σημαία, ενώ η διαχείρισή του θα γίνεται από την εταιρεία διαχείρισης Safe Bulkers Management Ltd με έδρα τη Λεμεσό. Η ένταξη των νέων αυτών πλοίων στο Κυπριακό νηολόγιο θα συμβάλλει δυναμικά στην ποιοτική ενίσχυση της Κυπριακής σημαίας καθώς στην περαιτέρω αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής ναυτιλίας.

Δειτε Επισης

Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων