Διδυμοποίηση Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού και College Chape Μασσαλίας

Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν αυτό το μήνα από τότε που Δήμος Λεμεσού και Δήμος Μασσαλίας αδελφοποιήθηκαν, θέτοντας τις βάσεις για μια μακρά περίοδο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων και των δύο πόλεων.

Το πεδίο συνεργασίας Λεμεσού και Μασσαλίας είναι ευρύ και καλύπτει τους τομείς ανάπτυξης, πολιτισμού, οικονομίας, θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας καθώς και θέματα που αφορούν τη νέα γενιά.

Θέματα που αφορούν τους νέους βρίσκονται άλλωστε στο επίκεντρο της συμφωνίας διδυμοποίησης μεταξύ του Λανιτείου Λυκείου της Λεμεσού και του Collège Chape της Μασσαλίας, που υπογράφηκε το πρωί της 12ης Μαΐου στο Δημοτικό Μέγαρο στην παρουσία, μεταξύ άλλων, της Πρέσβειρας της Γαλλίας στην Κύπρο Salina Grenet-Catalano, του Πρόξενου της Κύπρου στη Μασσαλία και του Πρόξενου της Γαλλίας στη Λεμεσό.

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι σήμερα, γιατί αυτή η συνεργασία των δύο σχολείων θα δώσει μια νέα διάσταση, ώθηση και δυναμική στη συνεργασία Λεμεσού-Μασσαλίας. Θέλω να συγχαρώ τις διευθύνσεις και τους καθηγητές των δύο σχολείων για την πρωτοβουλία τους αυτή να συνεργαστούν, πρωτοβουλία που είμαι σίγουρος θα αποβεί προς όφελος των μαθητών και των δύο σχολείων» είπε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.

«Σήμερα διάγουμε, ίσως, την πιο γόνιμη και πιο λαμπρή περίοδο στην ιστορία της συνεργασίας μας με τη Γαλλία. Με τις πρωτοβουλίες αυτές στοχεύουμε να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες, να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στη νεολαία μας και να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στον σύγχρονο κόσμο, ενισχύοντας τον πολυπολιτισμικό διάλογο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου σε χαιρετισμό του που ανέγνωσε η Νίκη Παπαδοπούλου Παπά.

Από την πλευρά της, η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο έκανε λόγο για διδυμοποίηση  που θα επιτρέψει να ζωντανέψει η αδελφοποίηση μεταξύ Λεμεσού και Μασσαλίας, εμπλέκοντας τους νέους, εκφράζοντας την ευχή σύντομα να προγραμματιστούν προγράμματα ανταλλαγής, όπως το Erasmus+. «Αυτή η συμφωνία κινητικότητας θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα. Χαίρομαι που οι μαθητές του Λανιτείου θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την πόλη της Μασσαλίας και τη Γαλλία» είπε.

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)