Όμιλος Ζορπάς

Η πλούσια γκάμα των καταστημάτων Φούρνοι Ζορπάς περιλαμβάνει περισσότερα από 600 διαφορετικά προϊόντα. Αναμφίβολα, το πιο διάσημο προϊόν μας είναι το ψωμίκαι όχι τυχαία, τονίζει η Group Marketing Manager της εταιρείας Σοφία Τσενέ.

Μιλήστε μας για την εταιρεία σας και την ιστορία της. Ποιοι τη δημιούργησαν, ποια ήταν η έμπνευση και ποιος ο στόχος;

Η πρώτη σελίδα της ιστορίας του Ομίλου Ζορπάς γράφτηκε το 1975, όταν ο Αντρέας Ζορπάς, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αποφάσισε να λειτουργήσει ένα μικρό φούρνο στην Αθηένου της επαρχίας Λάρνακας. Η αρχή έγινε στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας. Με αγνές πρώτες ύλες παρασκευάζονταν τα Αθηενήτικα ψωμιά, τα οποία ψήνονταν σε παραδοσιακό φούρνο και στη συνέχεια πωλούνταν στους κατοίκους του χωριού και της γύρω περιοχής. Στις 22 Νοεμβρίου 1979 συστάθηκε η εταιρεία Α. Ζορπάς και Υιοί ΛΤΔ με κύρια ασχολία την παραγωγή και διάθεση ειδών αρτοποιίας, ενώ το 1988 λειτούργησε ο πρώτος Φούρνος Ζορπάς στην πολυσύχναστη οδό Ιφιγενείας στη Λευκωσία. Τη δεκαετία του 1990, οι Φούρνοι Ζορπάς επεκτάθηκαν σε όλη την Κύπρο, ενώ λίγο πριν από την έλευση της νέας χιλιετίας και καθώς οι Φούρνοι είχαν ήδη μετατραπεί σε χώρο διάθεσης προϊόντων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σάντουιτς, ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου μαγειρείου στον Φούρνο Ζορπάς στην περιοχή Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία. Σαράντα επτά χρόνια μετά, ο μικρός εκείνος φούρνος μεγάλωσε, επεκτάθηκε και αριθμεί πλέον μία ομάδα με περισσότερα από 3.500 μέλη και καταστήματα σε Κύπρο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποια φιλοσοφία διέπει την εργασιακή κουλτούρα και την εξυπηρέτηση του κοινού;

Ο Όμιλος παραμένει συνεπής στην ίδια ανθρωποκεντρική προσέγγιση και στις αρχές και αξίες, με τις οποίες ξεκίνησε πριν από 47 χρόνια. Από την ίδρυσή της, η εταιρεία μας θεωρεί ότι το σημαντικότερο και πολυτιμότερο κεφάλαιό της είναι οι άνθρωποι. Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση και αισθανόμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους μας, οι οποίοι μας στηρίζουν εδώ και χρόνια, με τη σχέση μας να βασίζεται στον σεβασμό και την ειλικρίνεια. Ήταν, είναι και θα είναι η δύναμή μας. Πέραν τούτου, πρώτιστος στόχος μας είναι βεβαίως να προσφέρουμε στο καταναλωτικό κοινό υψηλού επιπέδου προϊόντα και μία ασυναγώνιστη γευστική εμπειρία. Μέσα από την κουλτούρα του επαγγελματισμού και της συναδελφοσύνης, καθώς επίσης τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της αλληλεγγύης πάνω στις οποίες εδράζεται ο Όμιλός μας, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του Κύπριου καταναλωτή και με αίσθημα ευθύνης προσπαθούμε πάντα να του προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πόσα διαφορετικά προϊόντα παράγετε καθημερινά, ποια κατόπιν παραγγελίας και ποιο θεωρείται τοbest seller σας;

Η πλούσια γκάμα των καταστημάτων Φούρνοι Ζορπάς περιλαμβάνει περισσότερα από 600 διαφορετικά προϊόντα. Αναμφίβολα, το πιο διάσημο προϊόν μας είναι το ψωμί και όχι τυχαία. Διαθέτουμε μία μεγάλη ποικιλία ψωμιών για όλες τις γευστικές προτιμήσεις και ανάγκες, όπως το παραδοσιακό Αθηενήτικο, το μονοποικιλιακό, με αλεύρι Ζέας, με σπόρους chia, με χαρουπόμελο, με βρώμη και φυτικές ίνες κ.ά.. Ψηλά στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού βρίσκονται και τα φουρνιστά προϊόντα μας, από τις ξακουστές ταχινόπιτες και ελιωτές μέχρι τη μοναδική vegan μανιταρόπιτα με λάδι τρούφας. Από τους Φούρνους Ζορπάς δεν απουσιάζουν, βεβαίως, τα φρέσκα γλυκά είτε πρόκειται για παραδοσιακές επιλογές όπως τα δάχτυλα και τα σιροπιαστά είτε για τάρτες και τούρτες όπως η δούκισσα και η αγαπημένων όλων σοκολατίνα, αλλά και τα δημοφιλή american cookies σε διάφορες γεύσεις. Επιπρόσθετα, οι Φούρνοι μας διαθέτουν και ένα ευρύ φάσμα μαγειρευτών φαγητών, που φτιάχνουν οι καταξιωμένοι σεφ μας, ενώ προσφέρεται ακόμη πληθώρα επιλογών για σάντουιτς και σαλάτες.

Ποια υλικά χρησιμοποιείτε ως πρώτες ύλες και πώς η επιλογή αυτών σας διαφοροποιεί;

Πάντοτε επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε υλικά ανωτέρου ποιότητας από πιστοποιημένους προμηθευτές της Κύπρου και του εξωτερικού, τα οποία και φροντίζουμε όπως αναδεικνύουν τη γεύση τους κατά τη διάρκεια παρασκευής, χρησιμοποιώντας τελευταίου τύπου μηχανολογικό εξοπλισμό. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι τα ειδικά ψυχόμενα ζυμωτήρια που διαθέτουμε τα οποία διασφαλίζουν τη διατήρηση της κατάλληλης θερμοκρασίας του ζυμαριού σταθερή, καθ' όλη τη διάρκεια της ζύμωσης, στοιχείο θεμελιώδες για την ποιότητα και τη γεύση των προϊόντων αρτοποιίας. Να σημειώσω επίσης, πως σε κάθε διαδικασία ακολουθούνται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, από την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι και την τοποθέτηση των τελικών προϊόντων. Επίσης, χρησιμοποιούμε ασφαλές πόσιμο νερό το οποίο περνάει από περισσότερα από τρία φίλτρα, αποστειρώνεται και με ειδική φυσική επεξεργασία αφαιρούμε τα επιβαρυντικά στοιχεία που υπάρχουν, γεγονός που διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητα των προϊόντων μας και αναδεικνύει τη γεύση τους. Όσον αφορά το αλεύρι που χρησιμοποιούμε, αυτό προέρχεται κυρίως από ντόπιους πιστοποιημένους αλευρόμυλους, που παράγουν άλευρα αποκλειστικά για εμάς, πληρώντας δικές μας προδιαγραφές προτύπων, ξεχωριστές για κάθε προϊόν. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε πως το μονοποικιλιακό ψωμί, που προστέθηκε στην γκάμα των προϊόντων μας τον περασμένο Οκτώβριο, είναι το μοναδικό στην κυπριακή αγορά, με την επιλογή της ποικιλίας να γίνεται βάσει των κλιματολογικών συνθηκών. Πέραν των πιο πάνω, στις συνταγές μας χρησιμοποιούμε, μεταξύ άλλων, βούτυρα υψηλής ποιότητας, γνήσιες σοκολάτες με διαφορετικά ποσοστά κακαόμαζας που επιλέγονται βάσει της κάθε συνταγής και επώνυμα υλικά όπως για παράδειγμα το τυρί Philadelphia για προϊόντα που περιέχουν τυρί κρέμα κ.α..

Πώς δραστηριοποιείστε στο εξωτερικό και ποια η εκεί εμπειρία σας;

Η εμβέλεια του Ομίλου ξεπέρασε τα τελευταία χρόνια τα κυπριακά σύνορα και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ειδικότερα στη Νέα Υόρκη, μετράμε πλέον επτά χρόνια παρουσίας με τρία καταστήματα. Ο λόγος για τα «The French Workshop», τα οποία προτείνουν μία διαφοροποιημένη προσέγγιση εστίασης, με κορυφαίες γευστικές προτάσεις αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, που έχουν ως βάση τους αυθεντικές γαλλικές συνταγές. Είναι σημαντικό ότι έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού κοινού αλλά και της ελληνικής κοινότητας, καθώς αγκάλιασαν το όλο εγχείρημα από την πρώτη κιόλας μέρα. Το γεγονός αυτό μας δίνει δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε με το ίδιο μεράκι και όρεξη για το μέλλον για αυτό και σύντομα θα εγκαινιάσουμε το 4ο κατάστημά μας.

Προσφέρετε κάποιες άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες;

Δεδομένου ότι η καινοτομία και η τεχνολογία διαδραματίζουν, πλέον, κομβικό ρόλο στη διευκόλυνση και απλοποίηση της καθημερινότητάς μας, προχωρήσαμε στη δημιουργία της υπηρεσίας Click & Pick, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής των Φούρνων Ζορπάς «My bakery». Η υπηρεσία σηματοδοτεί στην ουσία μία νέα εποχή εξυπηρέτησης και αναβαθμισμένης εμπειρίας, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, προσφέροντάς του ευελιξία, ώστε να μπορεί να παραγγείλει διαδικτυακά τα ψώνια του. Επί της ουσίας, πρόκειται για μία υπηρεσία προ-παραγγελίας, που δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να επιλέξει τα προϊόντα που θέλει, καθώς επίσης την ώρα και το παράρτημα του Φούρνου Ζορπάς, που επιθυμεί να γίνει η παραλαβή. Πέραν του Click & Pick δεχόμαστε επίσης παραγγελίες για απλές ή/και τρισδιάστατες τούρτες καθώς και κεραστικά για ειδικές περιστάσεις, όπως γάμους και βαφτίσεις.

Contact Details

Διεύθυνση: Αρμενίας 51, 2006,

Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 80000600

Ιστοσελίδα: www.zorbas.com.cy

Social Media: zorbascy

Email: info@zorbas.com.cy

Δειτε Επισης

Όμιλος Ζορπάς
Ντόμινο εξελίξεων