Δικράν Ουζουνιάν: Κινείται παρά τις αυξήσεις η αγορά αυτοκινήτου

Αντιμέτωπη με δύο σημαντικές προκλήσεις έφερε την αυτοκινητοβιομηχανία ο πόλεμος στην Ουκρανία, την ίδια ώρα που η διαμορφωθείσα κατάσταση και ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομία ανεβάζει αναπόφευκτα τις τιμές, τόσο των καινούργιων όσο και των μεταχειρισμένων οχημάτων.

Μιλώντας στο InBusinessNews, o Δικράν Ουζουνιάν, CEO της Δικράν Ουζουνιάν & Σία Λτδ, επίσημου αντιπρόσωπου των αυτοκινήτων Toyota & Lexus στην Κύπρο, ανέφερε πως ο πόλεμος επιδείνωσε το πρόβλημα που έχει να κάνει με τις ελλείψεις σε microchip και semiconductor.

Διαβάστε ακόμα: 

Aντώνης Ορθοδόξου: Να κρατάμε μικρό καλάθι για τον τουρισμό 

Λιανεμπόριο: Χορός αυξήσεων και αίτημα για κατάργηση safepass 

Σε υπερκατάστημα DIY μετατρέπεται το Superhome Center στη Λεμεσό 

Altamira: 80 νέα ακίνητα αυτή την εβδομάδα σε όλη την Κύπρο

Όσον αφορά τις εισαγωγές στην Κύπρο-όπως και διεθνώς-, σύμφωνα με τον κ. Ουζουνιάν παρατηρούνται κάποιες μικρές καθυστερήσεις, με το μεγάλο πρόβλημα να έγκειται κυρίως στην καθυστέρηση της παραγωγής, αλλά και στα κενά κατά τη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Όπως αναλυτικότερα εξήγησε, ο πόλεμος έφερε την αυτοκινητοβιομηχανία αντιμέτωπη με δύο σημαντικές προκλήσεις. Αρχικά, επιδείνωσε το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε microchip, κάτι που αποτελεί είναι τεράστιο κεφάλαιο για τους κατασκευαστές. Επιπλέον, έφερε αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, που όπως ο Δικράν Ουζουνιάν εκτιμά, θα συνεχιστούν μέχρι και το 2023, ακόμη και αν ο πόλεμος τερματιστεί άμεσα.

Κανονική η ζήτηση, παρά τις αυξήσεις

Ερωτηθείς κατά πόσο μειώθηκε η ζήτηση στην αγορά αυτοκινήτου, ο κ. Ουζουνιάν, υπέδειξε ότι δεν παρατηρήθηκε κάτι τέτοιο, παρά μόνο κάποιες ελάχιστες ακυρώσεις. Και αυτές, όπως είπε, για ευνόητους λόγους και σε λογικά πλαίσια.

Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία υπάγεται στους τομείς που δέχτηκαν πληθωριστικές πιέσεις, και κατά συνέπεια, όπως τόνισε, αυξήθηκαν οι τιμές των αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των καινούργιων και μεταχειρισμένων.

«Η ζήτηση, τόσο στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα όσο και στα καινούργια συνεχίζεται κανονικά, παρά τις αυξήσεις τιμών», πρόσθεσε.

Αν και υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον για αγορά αυτοκινήτου, αυτό που έχει αλλάξει, σύμφωνα με τον κ. Ουζουνιάν, είναι η διάθεση και η ψυχολογία του καταναλωτή, καθώς έχει επηρεαστεί λόγω της γενικότερης αρνητικής κατάστασης που επικρατεί.

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της ΕΠΑ ο ανταγωνισμός στη λιανική αγορά νωπού κρέατος αμνοεριφίων-Αυτεπάγγελτη έρευνα
Νέος διευθυντής του ΣΟΔΑΠ ο Γιάγκος Τσίβικος-Στο επίκεντρο το νοικοκύρεμα του οργανισμού και η αύξηση πωλήσεων
Ετήσια αύξηση 3,9% στις παραδόσεις αγελαδινού γάλακτος
Ανοίγει η Μακαρίου...Οι νέες ρυθμίσεις με την πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας
Lidl: Στον δρόμο για να γίνει το ισχυρότερο movement brand στην Ευρώπη με νέα ταυτότητα η CRIVIT
Toyota: Κατασκευάζει κορυφαία μοντέλα με ρίζες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό
CP Herbalist και Columbia Confectionery επιστρέφουν μόνιμα στο My Mall Limassol
Πολυκαταστήματα ERA: Με ποσοστό 16,67% μπαίνει στην Gencom η Φάις, συμφερόντων της οικογένειας Πολιτικός
Άνοιξε τις πύλες του το νέο κατάστημα HUGO στο King’s Avenue Mall στην Πάφο (pics)
Η Shein μειώνει τις τιμές μετά τη συμφωνία ΗΠΑ με Κίνα-Τι θα κάνει η Temu