Συνάντηση φοιτητικής κοινότητας με το κυπριακό επιχειρείν

Τις νέες προοπτικές τόσο για τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και για  φοιτητές και φοιτήτριες που δημιουργεί η διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την αγορά εργασίας ανέδειξε η Ημερίδα με τίτλο «Νέες προοπτικές διασύνδεσης με την αγορά εργασίας: Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κύπρου», στο πλαίσιο δράσεων του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας αναλύθηκε το τι έχει αλλάξει και ποιες είναι οι νέες τάσεις στον τομέα, καθώς και ο ρόλος που διαδραματίζει η τοποθέτηση των φοιτητών και φοιτητριών σε οργανισμούς κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους. Ακόμη, συζητήθηκε η χρήση βέλτιστων πρακτικών, όπως και οι προκλήσεις που προκύπτουν μέσα από την τοποθέτησή τους σε οργανισμούς και πώς από αυτές προκύπτει η ανάπτυξη των απαιτούμενων πλέον δεξιοτήτων. Αναφορά έγινε και στη συμπερίληψη του μαθήματος της τοποθέτησης στα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων, σημαντικό βήμα προς την εναρμόνισή τους με τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας.

Σημαντική, επίσης, ήταν η παρουσία της αντιπροέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρούλλας Βασιλείου, η οποία, στο πλαίσιο δηλώσεών της στο InBusiness TV, αλλά και κατά την ομιλία της από το βήμα του συνεδρίου, εξήρε τη σημαντικότητα διασύνδεσης των επιχειρήσεων με τα πανεπιστήμια. Τόνισε, επίσης, ότι μέσα από το Έργο, αναπτύσσονται καλές σχέσεις μεταξύ των δύο μερών, οι οποίες καλό θα ήταν να ενδυναμωθούν περαιτέρω, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του Έργου.

Οι επιχειρήσεις αναζητούν νέο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, ενώ φοιτητές και φοιτήτριες ψάχνουν τις κατάλληλες ευκαιρίες για εργασιακή εμπειρία. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ήταν η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την αναγκαιότητα της συμμετοχής επιχειρήσεων, οργανισμών και φοιτητών στο Έργο των Γραφείων Διασύνδεσης. Συντονίστρια του πάνελ ήταν η Βασιλική Σαββοπούλου από το Γραφείο Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας, του Κέντρου Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη συζήτηση συνεισέφεραν με τη συμμετοχή τους οι Αντρέας Παπαχαραλάμπους, Δήμαρχος Στροβόλου, Έλενα Κάσινου, HR Senior Manager της Deloitte Kύπρου, Ελίνα Πρωτοπαπά, Senior Talent Acquisition Specialist στην ΕΥ Κύπρου και Aνδρέας Χρυσάφης, Primus Inter Pares στη Goldman Solutions & Services Ltd.

 

Αφού κατέστη σαφής η σημαντικότητα της σχέσης των δύο μερών, το Συνέδριο προχώρησε σε δεύτερη, εξίσου σπουδαία και εποικοδομητική συζήτηση με θέμα τις απαραίτητες δεξιότητες για την αγορά εργασίας και τον ρόλο της τοποθέτησης. Οι σύνεδροι ενημερώθηκαν για το ποιες είναι οι δεξιότητες για μια επιτυχημένη καριέρα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον.

Τη συζήτηση  συντόνισε ο Γιώργος Μάγος, Λειτουργός του Κέντρου Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και σε αυτήν συμμετείχαν οι Άντρια Γιάννη, Senior Human Resources Executive, HF Markets Group, Μαρία Καραντώνη, Fellow Chartered Accountant (FCA), Board Member, Head of People, KPMG Limited, η Παναγιώτα Καρή, Λειτουργός Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, Οργάνωσης & Προγραμματισμού, της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, η Άννα Λοΐζου, Assurance Partner, Head of People, της PwC Κύπρου και ο Κωνσταντίνος Σάββα, Actuarial Consultant στην Milliman Ltd.

Στο πλαίσιο της επιτυχημένης εκδήλωσης, φοιτητές και φοιτήτριες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τα οφέλη που αποκόμισαν από την τοποθέτησή τους σε οργανισμούς κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Προηγήθηκε παρουσίαση του ρόλου και της δράσης του Γραφείου Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την εκδήλωση συντόνισε η IMH.

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κύπρου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013. Αρχικώς, ανέλαβε τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με τον επιχειρηματικό κόσμο, αναλαμβάνοντας τη σύναψη συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και εργαστηρίων και ανέπτυξε, σε αρχική μορφή, τις διαδικασίες για να δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριες να αποκτούν εργασιακή εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Από το 2018 και μετά, οι εργασίες του Γραφείου επικεντρώθηκαν στην βελτιστοποίηση και παγιοποίηση της διαδικασίας εξεύρεσης ευκαιριών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από φοιτητές και φοιτήτριες. Με την παρότρυνση του Γραφείου, τα περισσότερα Τμήματα του Πανεπιστημίου ενέταξαν την τοποθέτηση σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, ως μάθημα στα προγράμματα σπουδών τους, με πολλαπλά οφέλη τόσο για φοιτητές και φοιτήτριες όσο και για τους οργανισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτής: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Κύπρου

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

CYPIN: Οι τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες της Mitsubishi Heavy Industries
Επίσκεψη συνέδρων του Συνασπισμού Europa Uomo της Ευρώπης στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο
Ημερίδα ProW: Η ευζωία των νηπιαγωγών και η θετική σχολική κουλτούρα στο επίκεντρο
CNP CYPRIALIFE: Επιβράβευσε τις παραγωγικές επιτυχίες των κορυφαίων ασφαλιστικών της συμβούλων
O Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο
H Epic γιόρτασε την ευρωπαϊκή μέρα για τη θάλασσα με καθαρισμό παραλίας
Το ΙΝΓΚ στον αγώνα κατά της Νόσου του Huntington
Φωτογραφική έκθεση «Η εκστρατεία της Μικράς Ασίας»
O τηλεμαραθώνιος TELETHON επιστρέφει στο ΡΙΚ
Atlantica Hotels & Resorts: Aποκλειστική συνεργασία με το Real Madrid Foundation