Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Δείτε πώς προχωρά η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ (photos)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση και ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ, στη Λευκωσία.

Όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς από τη Cyfield, η οποία ανέλαβε την υλοποίηση του έργου.

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Ανδρέου: Πάει πάνω κατά 15% η τιμή του κρέατος

Υπεραγορές: Έχουμε επάρκεια, ας μην εκμεταλλευόμαστε την κατάσταση

TUI: Ψηφίζουν Κύπρο για τις διακοπές τους οι Σκανδιναβοί

Τα συμβόλαια για το έργο της ανάπλασης του χώρου του παλιού ΓΣΠ, με προϋπολογισμό €19.720.000 πλέον ΦΠΑ, που περιλαμβάνει την κατασκευή του έργου και δεκαετή συντήρηση, υπογράφηκαν τον Οκτώβριο του 2021.

Οι εργασίες άρχισαν τον Νοέμβριο του ίδιου έτους για να διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια, προκειμένου το έργο να παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2023.

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στην καρδιά της Λευκωσίας, το οποίο θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια ανάπτυξης και αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας.

Αστική πλατεία, πράσινο και χώροι αναψυχής
Η ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ στοχεύει στη δημιουργία αστικής πλατείας, χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής, καθώς και στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης χωρητικότητας περίπου 570 οχημάτων.

 

Το πρώτο επίπεδο θα φιλοξενήσει 222 θέσεις στάθμευσης, 21 από τις οποίες θα προορίζονται για άτομα με αναπηρία, ενώ το επίπεδο Β θα έχει 379 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 30 θα προορίζονται για άτομα με αναπηρία. Το 7% της συνολικής έκτασης (880 τ.μ.) θα παραμείνει απαλλαγμένο από υπόγειες κατασκευές για να καταστεί δυνατή η φύτευση ψηλών δέντρων. Πάνω από τους υπόγειους χώρους στάθμευσης θα φυτευτούν χαμηλά δέντρα και άλλη βλάστηση. Το νέο πάρκο θα περιλαμβάνει επίσης καφέ, εστιατόριο, βιβλιοπωλείο, γκαλερί τέχνης, αμφιθέατρο, πλατεία, μικρό καταρράκτη και υδάτινο τοίχο.

 

Σύνδεση με το ιστορικό κέντρο 
Το έργο της ανάπλασης του παλιού ΓΣΠ δημιουργεί «δρόμους» διασύνδεσης με άλλα σημαντικά έργα, όπως η ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου (Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου), η Πλατεία Ελευθερίας, καθώς και άλλα έργα αστικής ανάπλασης στην εντός των τειχών πόλη.

 

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, τον κρατικό προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Δειτε Επισης

Προχωρά με τον διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ο Πρόεδρος-«Δύο-τρία πρόσωπα στο μυαλό μου»
Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
Στα χέρια των καταναλωτών το e-kalathi με ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή-Τι προβλέπει ο νόμος
Όσα ψήφισε η Βουλή για τις εκποιήσεις και οι τοποθετήσεις κομμάτων και βουλευτών
GoIndustrial… Εγκαταστάσεις αποθηκών και βιομηχανικά τεμάχια από τη Gordian
Altamira Real Estate: Δύο μεγάλες εκστρατείες με πέραν των 800 ακινήτων σε νέες μειωμένες τιμές
Ανέβασε ταχύτητα η αγορά οχημάτων... Εκτοξεύθηκαν οι εγγραφές
Πέρασε το κυβερνητικό πακέτο για τις εκποιήσεις-Σε νέα βάση το νομοθετικό πλαίσιο
Οι τρεις πιο σοβαροί κίνδυνοι για την οικονομία... Έρευνα του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας
Mallouppas & Papacostas: Η Baker Tilly ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για απόκτηση έως και του 100%