Οι δύο σχολές σκέψης των επιχειρήσεων της Μακαρίου για την λεωφόρο

Τις δύο σχόλες σκέψης που υπάρχουν γύρω από την ρύθμιση την οποία οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Μακαρίου προκρίνουν ως την πλέον συμφέρουσα για την εμπορική λεωφόρο, ανέδειξε η πρόσφατη επιστολή μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών προς τους αρμόδιους φορείς, με την οποία ζητούν όπως η υφιστάμενη προσωρινή μονοδρόμηση παραμείνει, παρέχοντας τη δυνατότητα διακίνησης στο ευρύ κοινό με ιδιωτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Στην επιστολή τους, οι προσυπογράφοντες επιχειρηματίες καταθέτουν έξι προτάσεις που κατά την εκτίμησή τους διασφαλίζουν την εμπορική βιωσιμότητα του συνόλου των καταστημάτων της περιοχής, διαφυλάττοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων. Ταυτοχρόνως, για σειρά λόγων τους οποίους επεξηγούν, διατυπώνουν την θέση τους ότι πρέπει να υπάρχει δυνατότητα διακίνησης από το ευρύ κοινό, με ιδιωτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Διαβάστε εδώ: Θέλουν Μακαρίου στα πρότυπα Oxford Street και Champs Elysees

Από την άλλη, η απόφαση του Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας να παγοποιήσει τα επενδυτικά του πλάνα επί της Μακαρίου, ως αποτέλεσμα της έστω και προσωρινής αλλαγής του αρχικού σχεδιασμού με τη μονοδρόμηση και ελεύθερη διέλευση οχημάτων, καταδεικνύει την δεύτερη και ακριβώς αντίθετη σχολή σκέψης.

Υπενθυμίζεται ότι γνωστοποιώντας την συγκεκριμένη απόφασή του περί τα μέσα του περασμένου μήνα, ο Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας τόνιζε, μεταξύ άλλων, πως «η αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού, με τη μονοδρόμηση και ελεύθερη διέλευση οχημάτων και τις επακόλουθες συνθήκες ανομίας και ανασφάλειας των πεζών, μεταβάλλει ριζικά και αρνητικά τα δεδομένα απόδοσης αξίας του έργου προς τους πολίτες».

Διαβάστε εδώ: Παγώνει τα επενδυτικά του πλάνα στη Μακαρίου ο Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας

Ανεξαρτήτως βεβαίως των διαφορετικών προσεγγίσεων από πλευράς επιχειρηματιών, η τελική απόφαση για την οριστική ρύθμιση που θα ισχύσει στην Μακαρίου εναπόκειται στον Δήμο Λευκωσίας, ο οποίος έχει επανειλημμένως τονίσει πως η υφιστάμενη μονοδρόμηση είναι προσωρινή και μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ελέγχου της εισόδου εξουσιοδοτημένων αυτοκινήτων που προνοεί το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Συναφώς, σε πρόσφατες δηλώσεις του στο InBusinessNews, o πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφοριακής διαχείρισης του Δήμου Λευκωσίας, Χρύσανθος Φάκας, επανέλαβε πως πρόθεση του Δήμου είναι να εφαρμοστεί ο αρχικός σχεδιασμός στην Μακαρίου. Υπέδειξε, ωστόσο, ότι βασική προϋπόθεση αποτελεί το θέμα της αυτόματης φωτοεπισήμανσης να προχωρήσει και νομικά.

Διαβάστε εδώ: Πότε τερματίζεται η μονοδρόμηση της λεωφόρου Μακαρίου

Όπως υπογράμμισε, ο Δήμος Λευκωσίας προβαίνει στα απαραίτητα διαβήματα που απαιτούνται για να τοποθετηθεί η σήμανση, όπως προβλέπεται στο πλάνο του αρχικού σχεδιασμού, κάτι που, όπως ανέφερε, αναμένεται να δούμε να συμβαίνει κατά τους επόμενους λίγους μήνες.

Δειτε Επισης

Παραδοχή Αλέξη Βαφεάδη... Θα εξαντληθεί πολύ νωρίς το κονδύλι του νέου σχεδίου για την ηλεκτροκίνηση
Αυξημένο το εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων στην Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο του 2025
Ικανοποίηση Κομισιόν για συμφωνία για απλουστευμένη εξωδικαστική επίλυση διαφορών για καταναλωτές
Μαρίνος Γιαλελή: Το οινοποιείο στον Κάθηκα, η σχέση με το κρασί και η νέα ετικέτα διά χειρός Νικόλα Λαδόμματου(pics)
Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ε.Ε. το πρώτο πεντάμηνο του έτους
Στο 1,6 εκατ. τον Μάιο τα αυγά εκκόλαψης πουλερικών για κρεατοπαραγωγή
Πήραν την ανιούσα οι πωλήσεις πετρελαιοειδών το πρώτο πεντάμηνο-Σημαντική αύξηση τον Μάιο
Οι αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας στην Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ Ακρόπολης- Το βασικό συστατικό της συνταγής της επιτυχίας
Το Fleet Forward από Toyota και Frotcom Κύπρου-Σύγχρονη ματιά στη διαχείριση στόλου και τη βιώσιμη κινητικότητα
Κωνσταντίνος Καραγιώργης: Αυτή είναι σήμερα η εικόνα με τις τιμές των καυσίμων-Απρόβλεπτο το μέλλον