Πότε τερματίζεται η μονοδρόμηση της λεωφόρου Μακαρίου

Στη βάση της υφιστάμενης προσωρινής ρύθμισης, δηλαδή της μονοδρόμησης και της απρόσκοπτης διέλευσης οχημάτων, θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά τις 15 Φεβρουαρίου-οπόταν και λήγει η περί τούτου άδεια που έδωσε η αστυνομία-, η λεωφόρος Μακαρίου στη Λευκωσία, ενώ εντός του ερχόμενου καλοκαιριού πρόκειται να ολοκληρωθεί η β’ φάση της ανάπλασης. 

Διαβάστε ακόμα: 

Η ακτινογραφία των επενδυτικών υπηρεσιών στην Κύπρο

Sapphire: Τελευταία ευκαιρία για Limited Edition Penthouse στο Del Mar

IN Business Awards 2021: Οι υποψήφιοι σε τουρισμό, ψυχαγωγία, εστίαση

Έρχονται τα 2α Carob Awards

Μιλώντας στο InBusinessNews, o πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφοριακής διαχείρισης του Δήμου Λευκωσίας, Χρύσανθος Φάκας, επανέλαβε πως πρόθεση του Δήμου είναι να εφαρμοστεί ο αρχικός σχεδιασμός στην Μακαρίου. Υπέδειξε, ωστόσο, ότι βασική προϋπόθεση αποτελεί το θέμα της αυτόματης φωτοεπισήμανσης να προχωρήσει και νομικά. Όπως υπογράμμισε, ο Δήμος Λευκωσίας προβαίνει στα απαραίτητα διαβήματα που απαιτούνται για να τοποθετηθεί η σήμανση, όπως προβλέπεται στο πλάνο του αρχικού σχεδιασμού, κάτι που, όπως ανέφερε, αναμένεται να δούμε να συμβαίνει κατά τους επόμενους λίγους μήνες.

Εκφράζοντας τη θέση του Δήμου Λευκωσίας ότι μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι παράμετροι του σχεδιασμού, μια μεταβατική λύση είναι η υφιστάμενη μονοδρόμηση, ο Χρύσανθος Φάκας σημείωσε πως βαρύνουσας σημασίας είναι ο λόγος της αστυνομίας, η οποία και δίνει την έγκρισή της για την κυκλοφορία. 

«Η αστυνομία έδωσε προσωρινή άδεια για μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και θα πρέπει να ανανεώσει την έγκρισή της. Εντούτοις, έχει εκφράσει κάποιους προβληματισμούς, όχι για σκοπούς ασφάλειας αλλά για σκοπούς αστυνόμευσης, γι' αυτό και προτιμά τον αρχικό σχεδιασμό στην ολότητά του, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης της δημόσιας διέλευσης και της εφαρμογής ελέγχου εξουσιοδοτημένων οχημάτων», εξήγησε ο κ. Φάκας.

Πάντως, κ. Φάκας εξέφρασε την άποψη ότι η μονοδρόμηση της Μακαρίου συνέβαλε στην εμπορικότητά της, καθώς και την πρόβλεψη ότι σε λίγους μήνες η λεωφόρος θα αναπτύξει μεγάλη δυναμική, αφού αναμένονται νέες αναπτύξεις.  

Ειδικότερα, εξαίροντας τη σημασία της ανάπλασης, αφού όπως είπε έχει δημιουργηθεί ένα ελκυστικό εμπορικό κέντρο, φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ο Χρύσανθος Φάκας υπογράμμισε ότι στα σκαριά βρίσκονται νέες αναπτύξεις, οι οποίες σχετίζονται με τον επισιτιστικό τομέα και τον τομέα της ένδυσης, που έρχονται για να συμβάλουν στην περαιτέρω εμπορικότητά της.

«Τα μεγάλα επίπεδα πεζοδρόμια δημιούργησαν για πρώτη φορά δρόμο κοινής χρήσης και προτεραιότητας προς τους πεζούς, και ως εκ τούτου μειώθηκε και το όριο ταχύτητας από 50 χιλιόμετρα σε 20. Οι τρεις λωρίδες έγιναν δύο, όπου η μία είναι για αυτοκίνητα και η άλλη για λεωφορεία. Επίσης, εισερχόμενος κάποιος στη Μακαρίου και στη Στασικράτους, είναι ενδεικτική η σήμανση στην είσοδο των δρόμων που τον ενημερώνουν ότι ο δρόμος είναι κοινής χρήσης και προτεραιότητας προς τους πεζούς», σημείωσε.

ι

 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας