Πράσινο και εύσημα Βουλής στον προϋπολογισμό της Cyta

Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA), αποδίδοντας τα εύσημα στην πολιτική που ακολούθησε ο Οργανισμός που οδήγησαν σε αυξημένη κερδοφορία που υπολογίζεται στα €75 εκ. το 2021. Την ίδια ώρα Βουλευτές εξέφρασαν ικανοποίηση για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.

 

Ο προϋπολογισμός της CYTA για το έτος 2022 προβλέπει συνολικές δαπάνες ύψους €434.248.440 και συνολικά έσοδα ύψους €371.570.000, τα οποία θα προέλθουν κυρίως από την παροχή υπηρεσιών.

 

Στην τοποθέτησή της η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξέφρασε ικανοποίηση για τα αυξημένα κέρδη του Οργανισμού και σημείωσε ότι ένας κρατικός οργανισμός μπορεί να είναι και υγιής και κερδοφόρους και να εξακολουθεί να ανήκει στον Κύπριο πολίτη. Σημείωσε επίσης ότι στο παρελθόν επέμεναν στην ιδιωτικοποίηση για να εξασφαλίσουν την ευρωστία του οργανισμού και τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Πρόσθεσε ότι η CYTA ανήκει στον Κύπριο πολίτη και δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουν σε οποιαδήποτε παράδοση εθνικού πλούτου σε χέρια ιδιωτών.

 

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης εξήρε την τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων και των εκάστοτε ΔΣ του οργανισμού ώστε ο οργανισμός να είναι εύρωστος και να μπορεί να στηρίξει την κυπριακή οικονομία.  Πρόσθεσε ότι οι στόχοι του οργανισμού για ανάπτυξη, ψηφιοποιήση και συνέργεια με το κράτος για την πράσινη μετάβαση, συγχρονίζονται και εναρμονίζονται με τους στόχους του κράτους. Ζήτησε επίσης από τους κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρη Γεωργιάδη να πουν mea culpa για τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.

 

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, ανέφερε ότι η πρώην Πρόεδρος του ΔΣ της CYTA Ρένα Ρουβιθά Πάνου επιτέλεσε ένα σημαντικό έργο με τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα. Ζήτησε επίσης από την Cyta να προσφέρει καλύτερες συνθήκες εργοδότησης ιδιαίτερα στους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

 

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε ότι η Αρχή πρέπει να λάβει τα εύσημα σε επίπεδο διεύθυνσης αλλά και σε επίπεδο συνεργασίας των συντεχνιών, που οδήγησαν να παραμείνει ο οργανισμός εύρωστος. Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ μαζί με άλλες δυνάμεις έδωσε μάχη από τη δεκαετία του 1990 ενάντια στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Cyta  και στην προσπάθεια ιδιαιτέρως του Προέδρου του ΔΗΣΥ Α. Νεοφύτου για αυτό. Είπε ότι αν τα κατάφερνε ο ΔΗΣΥ να ιδιωτικοποιήσει τη Cyta το €1 δις. που επέστρεψε στο κράτος ο οργανισμός θα κατέληγε στα χέρια ιδιωτών.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι ήταν η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ που δεσμεύτηκε στο μνημόνιο για ιδιωτικοποίηση της Cyta , ενώ την ίδια ώρα στον οργανισμό συντελείτο μια λεηλασία. Και mea culpa ανέφερε, «δεν ακούσαμε ποτέ». Πρόσθεσε ότι οι θέσεις του ΔΗΣΥ δεν είναι δογματικές και απόλυτες, για αυτό η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τις διάφορες διευθύνσεις δούλεψαν μεθοδικά και αποτελεσματικά και δημιούργησαν ένα πολύ ισχυρό υπόβαθρο. Συνεχάρη επίσης όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της CYTA, γιατί λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια με πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα και πολύ μικρότερη υποκρισία και δέχτηκαν πράγματα που προηγουμένως θα ήταν αδιανόητα για αυτούς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι εντυπωσιακές καινοτομίες της Huawei παρουσιάστηκαν στην έκθεση Paris Expo Porte de Versailles
Χριστουγεννιάτικη ζώνη στο MOVIES BEST HD
Το InBusinessNews στο Re:Invent της AWS-Συμμαχίες τιτάνων με επίκεντρο το Al
Ώθηση στη δυναμική του τομέα της τεχνολογίας με το νέο πλαίσιο για πολιτογραφήσεις
Οι τεχνολογικές προβλέψεις της Kyndryl για το 2024: Ολοκλήρωση, αποτελεσματικότητα και αυτοματοποίηση
Επίσημη έναρξη του Women In Tech® Cyprus από TechIsland και Adsterra
Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Πρόστιμο €45.000 για παραβίαση δεδομένων
Samsung Electronics: Ανάμεσα στις πέντε καλύτερες εμπορικές μάρκες παγκοσμίως
Σε δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο της Στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας
Εικόνες από το μέλλον στο «έξυπνο» Europe Supply Center της Huawei στη Βουδαπέστη