ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΤΡΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΛΑΜΠΡΑ
15:23 - 15 Φεβρουαρίου 2022
Η ιστορία της γαλακτοβιομηχανίας ΑΛΑΜΠΡΑ άρχισε να γράφεται το 1982, όταν η οικογένεια Πέτρου ξεκίνησε την παραγωγή φρέσκων, παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων. Έμπνευση για τη δημιουργία των αυθεντικών δημιουργιών της οικογένειας αποτέλεσε η γιαγιά Κακουλού και οι παραδοσιακές συνταγές της. Από τα πρώτα της βήματα, η εταιρεία έθεσε ως προτεραιότητές της την αφοσίωση στην παράδοση και την παραγωγή άριστης ποιότητας προϊόντων, συντηρώντας τις αυθεντικές γεύσεις της γιαγιάς.
Το 1986 ιδρύεται και επισήμως η Εταιρεία Α/ΦΟΙ Πέτρου Γαλακτοκομικά Προϊόντα από τους δύο αδελφούς, Παρασκευά και Γιώργο Πέτρου. Από τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας τους, το χαλλούμι και το γιαούρτι της εταιρείας αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το καταναλωτικό κοινό, με αποτέλεσμα το 1988 να πραγματοποιηθεί η πρώτη εξαγωγή χαλλουμιού στην Αγγλία.
Τα προϊόντα και Η Γιαγιά
Η εισαγωγή τυριών από την αγορά του εξωτερικού το 2003 έχει ως αποτέλεσμα την επέκταση της γκάμας των προϊόντων της γαλακτοβιομηχανίας ΑΛΑΜΠΡΑ. Οι οικογενειακοί δεσμοί, όμως, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρείας. Έτσι, το 2004, λανσάρεται η κατηγορία προϊόντων «Η Γιαγιά», η οποία βασίστηκε στις γεύσεις, τις συνταγές και τα μυστικά της γιαγιάς Κακουλούς.
Τα παραδοσιακά προϊόντα «Η Γιαγιά», που αποτελούνται από Αιγοπρόβειο Φρέσκο και Ώριμο Χαλλούμι, Αιγινό Χαλλούμι, Αυθεντικό Πρόβειο Γιαούρτι, Παραδοσιακή Αναρή Ξηρή, Αναρή ξηρή τρίμμα, Πρόβειο Αϊράνι, Τραχανά, Ρυζόγαλο και Κεφαλοτύρι σύντομα έγιναν η πρώτη επιλογή των καταναλωτών στην Κύπρο, ενώ κέρδισαν μία θέση στο τραπέζι χιλιάδων σπιτιών στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα, η εταιρεία διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως Χαλλούμι κανονικό, Αναρή Φρέσκα και Ξηρή, γιαούρτι διαφόρων τύπων, Τρίμμα κυπριακών τυριών και τριμμένα και σε φέτες κίτρινα τυριά.
Νέες κατηγορίες
Το 2019, αφουγκραζόμενη τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών και ξεπερνώντας τα όρια της τυροκομίας, η εταιρεία προχωρά στο λανσάρισμα νέων κατηγοριών, όπως Γάλα, Φυτικά Ροφήματα και Φυσικοί Χυμοί. Παράλληλα, η γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ προμηθεύει την αγορά με νέα προϊόντα, όπως cottage cheese, φέτα, λευκό τυρί, φρέσκο τυρί κρέμα και παιδικά τυριά, τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.
Σύγχρονες εγκαταστάσεις
Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων της εταιρείας τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια αγορά, της επέτρεψαν το 2009 τη μετακίνηση σε ένα υπερσύγχρονο ιδιόκτητο εργοστάσιο, έκτασης 4000m². Η ανάγκη, ωστόσο, για απρόσκοπτη και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση του εργοστασίου κατά 6000m², με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το 2019.
Σεβασμός στο περιβάλλον
Η εταιρεία χρησιμοποιεί όλες τις σύγχρονες μεθόδους τυροκομικής, σε συνδυασμό με τη γνώση, μέσα από την παράδοση και τη μακρά εμπειρία. Διαθέτει τον πιο τεχνολογικά εξελιγμένο εξοπλισμό στην Κύπρο που, με σεβασμό στο περιβάλλον, εξασφαλίζει και εγγυάται την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, με την εφαρμογή σε όλες τις παραγωγικές διαδικασίες πιστοποιημένου συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων με βάση το διεθνές πρότυπο ISO 22000, καθώς και με τα ιδιωτικά πρότυπα BRC (GradeA) και IFS (Higher Level).
Στο πλαίσιο της εκστρατείας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της γαλακτοβιομηχανίας ΑΛΑΜΠΡΑ, με υψηλό το αίσθημα ευθύνης για το περιβάλλον και των στόχων που τέθηκαν για ενεργή συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, η εταιρεία έχει προχωρήσει στη δημιουργία και λειτουργία ιδιόκτητου καινοτόμου βιολογικού σταθμού στις υπερσύγχρονές της εγκαταστάσεις. Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί σημαντική καινοτομία για την Κυπριακή Τυροκομία, αφού με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας γίνεται αναερόβια επεξεργασία των λυμάτων της εταιρείας με παραγωγή βιοαερίου για ιδία χρήση. Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού σταθμού της Γαλακτοβιομηχανίας ΑΛΑΜΠΡΑ γίνεται αναερόβια επεξεργασία των λυμάτων και του τυρόγαλου που παράγει η εταιρεία με την καθημερινή επεξεργασία φρέσκου γάλακτος, από την οποία προκύπτει η παραγωγή και η αποθήκευση βιοαερίου για ιδία χρήση, συμβάλλοντας στη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Με τη λειτουργία του βιολογικού σταθμού επιτυγχάνεται εξοικονόμηση σημαντικού ποσοστού ενέργειας και ταυτόχρονα μειώνεται η επιπλέον επιβάρυνση του περιβάλλοντος, με τον περιορισμό χρήσης πετρελαίου για τις ανάγκες του εργοστασίου. Παράλληλα, το 2021 η εταιρεία προχώρησε με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.
Μια σειρά βραβεύσεων
Η ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό, αλλά και ο επαγγελματισμός των ανθρώπων της γαλακτοβιομηχανίας ΑΛΑΜΠΡΑ, αποδεικνύονται μέσα από την πληθώρα βραβείων που έχει λάβει.
Η εταιρεία κέρδισε τέσσερις φορές το Βραβείο Κυπριακών Εξαγωγών (1998, 2000, 2004, 2006), το 2001 κέρδισε το Χρυσό Βραβείο για την ποιότητα του Χαλλουμιού και της Φέτας ΑΛΑΜΠΡΑ σε διεθνή διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 122 παραγωγοί τυριού, ενώ τέσσερις φορές έλαβε το Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξαιρετική απόδοσή της στις εξαγωγικές δραστηριότητες (2003, 2008, 2010, 2014). H εταιρεία έλαβε μεταξύ άλλων βραβεύσεις για το Χαλλούμι στα Global Cheese Awards και στα World Cheese Awards. Πιο πρόσφατα, στο πλαίσιο του «18ου Συνεδρίου Λιανικού Εμπορίου», το Αιγινό Γιαούρτι ΑΛΑΜΠΡΑ «Η Γιαγιά» και οι φυσικοί χυμοί ΑΛΑΜΠΡΑ απέσπασαν βραβείο στα «ΙΝ Βusiness Grocery Retail Awards».
Πέρα από κάθε προσδοκία
Στηριζόμενη στις αρχές της και στην παράδοση, η εταιρεία Α/ΦΟΙ Πέτρου αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα στον τομέα της τυροκομίας στην Κύπρο, κατέχοντας παράλληλα ηγετική θέση στην αγορά χαλλουμιού. Επιπρόσθετα, η μοναδική γεύση του χαλλουμιού της γαλακτοβιομηχανίας ΑΛΑΜΠΡΑ ταξιδεύει σήμερα σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας την ταυτόχρονα τον Νο1 εξαγωγέα του παραδοσιακού κυπριακού μας τυριού!
Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να εξελίσσεται, ικανοποιώντας παράλληλα τις ανάγκες των καταναλωτών. Παρακολουθώντας τις τάσεις τόσο στην κυπριακή όσο και στην παγκόσμια αγορά, στοχεύει στο να προσφέρει ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα, συνδυάζοντας την παράδοση με τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού. Άλλωστε αυτή είναι και η αποστολή της εταιρείας, να παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας και ασφάλειας που να ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών της.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Αδελφοί Πέτρου Γαλακτοκομικά Προϊόντα
Διεύθυνση: Βιομηχανική Αραδίππου Β, Πινδάρου 25, 7100, Αραδίππου
Τ.κ.: 40260, 6303, Λάρνακα
Τηλέφωνα: 24661210, 24662557
E-mail: contact@petroubros.com
Facebook: facebook.com/petroubros
Instagram: @alambra_dairy_products