REGIS

Η εταιρεία Regis γιορτάζει φέτος τα 70 της χρόνια. Για την πορεία του αυθεντικού κυπριακού brand, τις ξεχωριστές του στιγμές, τη στρατηγική ανανέωσης και εμπλουτισμού που ακολουθεί, μιλά ο CEO της εταιρείας Τάκης Πρωτοπαπάς.

H εταιρεία μας φέτος γιορτάζει τα 70 της χρόνια. Δημιουργήθηκε το 1952 από Άγγλους και το 1957 εξαγοράστηκε από τον πατέρα μας Γιώργο Πρωτοπαπά και τον τότε συνέταιρό του Γ. Χριστόπουλο. Εκφράζω πάντα τον θαυμασμό μου για τον πατέρα μου, ο οποίος πήρε το ρίσκο, την εξέλιξε και την ανέπτυξε με τις καινοτόμες ιδέες του, τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του. Αρχές που δίδαξε και σε εμάς συγχρόνως με την ανθρωπιά και την τιμιότητα.

Θα μπορούσα να μοιραστώ μαζί σας αμέτρητες ιστορίες της μεγάλης μας πορείας, αλλά θα προσπαθήσω να αναφερθώ εν συντομία σε μερικά από τα πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα γεγονότα της πετυχημένης μας ιστορίας.

Ιστορικές στιγμές

Κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, ως ένα μέτρο παθητικής αντίστασης, έπρεπε να βρούμε τρόπο, ώστε να μην εισάγουμε σοκολάτα και άλλες πρώτες ύλες από την Αγγλία. Έτσι, δημιουργήσαμε τη δική μας πατέντα για τη σοκολάτα, την οποία φτιάχνουμε στο εργοστάσιό μας μέχρι σήμερα με την ίδια αναλλοίωτη γεύση και δεν είναι άλλη από την πολυαγαπημένη επικάλυψη της ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΠΛΑΚΑΣ  REGIS. Παράλληλα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το αγγλικό όνομα της εταιρείας. Ο πατέρας μας, Γιώργος Πρωτοπαπάς, αποφάσισε όπως αναγράφεται το όνομα της εταιρείας στα ελληνικά -  ΡΕΤΖΙΣ - τονίζοντας και επιβεβαιώνοντας ότι το προϊόν ήταν κυπριακό. Η μεγαλύτερη βέβαια πρόκληση, που αντιμετώπισε η εταιρεία, ήταν κατά την Τουρκική Εισβολή το 1974, όταν χάσαμε περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα διανομής και ψυγεία παγωτών στις τουριστικές περιοχές της Κερύνειας και της Αμμοχώστου και έπρεπε να ξεκινήσουμε σχεδόν ξανά από το μηδέν. Αντισταθήκαμε στον κατακτητή, κρατώντας το εργοστάσιο σε λειτουργία, ενώ βρισκόταν κυριολεκτικά μέσα στη γραμμή αντιπαράταξης, αποτρέποντας παράλληλα την εγκατάλειψη της περιοχής.    

Η αύξηση του ανταγωνισμού ήταν επίσης μια πρόκληση που εντάθηκε το 1996, όταν τα δεδομένα της κυπριακής αγοράς στον τομέα του παγωτού άλλαξαν άρδην με την εισαγωγή παγωτού από το εξωτερικό.

Συνεχής εμπλουτισμός                                                                            

Στόχος μας είναι κάθε χρονιά να εμπλουτίζουμε την γκάμα μας, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς.

Πέρσι προστέθηκαν 4 νέα προϊόντα: Τα Μίνι Σάντουιτς (σοκολατένιο τραγανό μπισκότο, παγωτό βανίλια και επικάλυψη σοκολάτας). Το Σαραγλί (παγωτό βανίλια σε σιροπιαστό φύλλο) σε πολυσυσκευασία. Η μεγάλη καινοτομία, οι 2 Πλάκες Vegan με βάση το χαρούπι σε πολυσυσκευασίες. Το πρώτο προϊόν είναι καθαρή προέκταση της θρυλικής ΠΛΑΚΑΣ που τόσο πολύ αγαπά ο Κύπριος καταναλωτής. Το δεύτερο προϊόν Vegan ΠΛΑΚΑ περιέχει επιπρόσθετα μια στρώση ταχίνι γι’ αυτούς που θέλουν κάτι πιο ψαγμένο. Και τα δύο προϊόντα είναι κατάλληλα για vegans, vegetarians & flexitarians. Είναι νηστήσιμα, χωρίς γλουτένη και λακτόζη. Δεν περιέχουν σόγια ούτε και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Για τη φετινή χρονιά ετοιμάζουμε και πάλι 4 νέα προϊόντα, 2 οικογενειακές συσκευασίες, μια πολυσυσκευασία και ένα ατομικό παγωτό τύπου ΠΛΑΚΑΣ. Προσπαθούμε πάντοτε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, παραμένοντας όμως, σταθερά προσηλωμένοι στην ποιότητα, αλλά και στην παραγωγή προϊόντων προσαρμοσμένων στις δικές μας συνήθειες, παραδόσεις και κλιματολογικές συνθήκες. Γι’ αυτό άλλωστε και το σύνθημά μας είναι Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΕΥΣΗ!

Κάθε δεκαετία και καινοτομία

Από τη θρυλική ΠΛΑΚΑ, το πρώτο συσκευασμένο παγωτό της Κύπρου και τα ξυλάκια πύραυλους τη δεκαετία του ’50, τα Cono Primo και Royal το ’60, τα δύο προκάτοχα χωνάκια του ΚΩΝΟ ΑΓΡΙΝΟ τα τρίγωνα Happy Ice και τα Push Up του ’70, η εταιρεία μπήκε στη δεκαετία του ’80 με διαιτητικά παγωτά, καινοτόμησε προσθέτοντας ένζυμα στην παραγωγή παγωτών για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και λάνσαρε το VELOUTE, το πρώτο αγνό, στραγγιστό γιαούρτι. Η νέα χιλιετία ξεκίνησε με τις πολυσυσκευασίες και με περισσότερες από 60 νέες λαχταριστές γεύσεις στο επαγγελματικό παγωτό. Τα τελευταία χρόνια δόθηκε μεγάλη έμφαση στα οικογενειακά παγωτά ενός λίτρου, καθώς και σε πλούσια ποικιλία παγωτών με 0% πρόσθετη ζάχαρη κατάλληλα και για διαβητικούς.

Οι βραβεύσεις

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των CYPRUS WELLNESS AWARDS, βραβεύτηκαν δύο προϊόντα, το 0% Choc Ice Mini Bites και τα παιδικά κυπελάκια 0% βανίλια/σοκολάτα και βανίλια/φράουλα. Η διάκριση αυτή κάνει την εταιρεία ιδιαίτερα περήφανη και της δίνει δύναμη να συνεχίσει με καινοτόμα προϊόντα. Μπορεί να ειπωθεί γενικότερα ότι η REGIS συνέβαλε ουσιαστικά στη γνωριμία των καταναλωτών με το παγωτό, καταφέρνοντας στην πορεία να αναδειχθεί και να καταξιωθεί ως μια δυναμική εταιρεία στην αγορά της κατηγορίας της. Μια κυπριακή εταιρεία που ανταγωνίζεται με εταιρείες κολοσσούς στην παγκόσμια αγορά. Οι Κύπριοι καταναλωτές και όχι μόνο, επιβράβευσαν την REGIS με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια, ώστε σήμερα να είναι ανάμεσα στις κορυφαίες.

Οι πρωτιές

Ιδιαίτερα στη γκάμα των πολυσυσκευασιών και ατομικών παγωτών η REGIS βρίσκεται στην πρώτη θέση της αγοράς παγωτού με ποσοστό στο 35%. Τα δυνατά brands της ΠΛΑΚΑ και ΑΓΡΙΝΟ βρίσκονται ανάμεσα στα πρώτα δέκα παγωτά που οι καταναλωτές προτιμούν. Τα δε δύο οικογενειακά δοχεία των 2 λίτρων QUATTRO και QUATTRO 0% βρίσκονται στην 1η και 2η θέση αντίστοιχα.

Το δικό μας brand

Η ποιότητα των προϊόντων, ο κόπος και ο μόχθος των ανθρώπων της REGIS όλα αυτά τα χρόνια, οι αγνές ποιοτικές πρώτες ύλες με προτίμηση στα κυπριακά προϊόντα καταξιώνουν την REGIS ως ένα δυνατό, καθαρόαιμο, κυπριακό και πάνω από όλα ΔΙΚΟ ΣΑΣ brand.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Συνεργασίας 1, 1025, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22877930

Ιστοσελίδα: www.regis.com.cy

Social Media: facebook/regis ice cream Instagram/regisicecream

 

Δειτε Επισης

REGIS
MUSKITA
ΟΜΙΛΟΣ PETA
ΟΜΙΛΟΣ ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΥΜΟΙ ΕΝΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΓΡΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝ
Aroxol
ΕΥΡΗΚΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ
Το όνομα της κυπριακής ταυτότητας