ΟΜΙΛΟΣ ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝ

Η ΛΕΩΝ παράγεται στο ζυθοποιείο της Photos Photiades Breweries, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης.

Με μια ιστορία 80 ετών και 1100 επαγγελματίες, ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης κατέχει ηγετική́ θέση στην παραγωγή και εμφιάλωση ποτών, στην εμπορία ποτών και άλλων προϊόντων, στην ανάπτυξη γης και στον ασφαλιστικό κλάδο, ενώ δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία. Ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης έχει συνάψει ένα ευρύ δίκτυο απαιτητικών διεθνών συνεργασιών και αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς και αξιόπιστους συνεργάτες εταιρειών - κολοσσών παγκοσμίου φήμης, όπως Carlsberg, Diageo, Jose Cuervo, Danone, Gruppo Campari, Moet Hennessy, Osotspa, Lanson, Lavazza, του ασφαλιστικού κολοσσό ΑΧΑ και πολλών άλλων.

ΤΟ 2021 ΜΕ ΝΕΟ ΕΠΑΝΑΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ

Η ΛΕΩΝ είναι μια γνήσια «all malt» μπίρα Lager. Παρασκευάζεται με μεράκι στο ζυθοποιείο του Ομίλου από εκλεκτές πρώτες ύλες - νερό, 100% βύνη κριθαριού και λυκίσκο, χωρίς οποιαδήποτε πρόσθετα ή συντηρητικά. Το 2021 με το επαναλανσάρισμα προστέθηκε για πρώτη φορά λυκίσκος κυπριακής σοδειάς. Η μπίρα ΛΕΩΝ έχει κατακτήσει το χρυσό αστέρι γεύσης και ποιότητας στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Τροφίμων και Ποτών iTQi τα έτη 2013, 2016 και 2019.

Από το 1937 στο σήμερα

Για την ιδέα της δημιουργίας του brand και την εξέλιξή του μιλά η Senior Brand Manager της εταιρείας, Θεώνη Πηλαβάκη. «Η μπίρα ΛΕΩΝ ή ΛΕΩΝΤΟΣ, όπως ονομαζόταν αρχικά, αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη κυπριακή μπίρα. Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1937 από τον αείμνηστο Χριστόδουλο Πλατάνη. Το 1962 ο δρ Φώτος Ια. Φωτιάδης, ιδρυτής του Ομίλου, εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας M. Chr. Platanis & Co. Ltd. Μια ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της Photos Photiades Breweries και την εισδοχή του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης στον τομέα της παραγωγής και διανομής μπίρας. Η παραγωγή της ΛΕΩΝ σταμάτησε το 1968, όταν υπογράφηκε η ιστορική συμφωνία που επέτρεπε στην εταιρεία να παράγει την μπίρα Carlsberg, για πρώτη φορά, εκτός Δανίας. Οι συνθήκες τότε δεν επέτρεπαν στην εταιρεία να χειρίζεται και τα δύο προϊόντα. Κάτι όμως που επιτεύχθηκε το 2003. Το νέο, υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της Photos Photiades Breweries, η ανάγκη της αγοράς για κυπριακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και κυρίως η ισχυρή προσωπική επιθυμία του αείμνηστου Φώτου Ια. Φωτιάδη, να αναβιώσει την πρώτη κυπριακή μπίρα, έφεραν τη ΛΕΩΝ ξανά στην αγορά, η οποία εξάγεται σε Λίβανο, Μάλτα και Αγγλία. Το 2021 η ΛΕΩΝ επαναλανσάρεται και για πρώτη φορά προστέθηκε λυκίσκος κυπριακής καλλιέργειας. Με την καρδιά και το θάρρος του Λέοντος,η μπίρα Λέων βγαίνει μπροστά και συνεχίζει να μας παρασέρνει να ζήσουμε τη ζωή όπως μας αξίζει.

Μία κορυφαία επιλογή

Στην εποχή που διανύουμε, ο καταναλωτής διψά για αλλαγή και αναζητεί κάτι καινούργιο. Το επαναλανσάρισμα και η νέα στρατηγική της ΛΕΩΝ έχει προσελκύσει σημαντικά το ενδιαφέρον του Κύπριου καταναλωτή να δοκιμάσει την πρώτη κυπριακή μπίρα του νησιού. Σεβόμενος την κληρονομιά της και με μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ιστορία της, ο Όμιλος θα συνεχίσει να επενδύει και να εργάζεται με ζήλο και πάθος, ώστε η πρώτη κυπριακή μπίρα ΛΕΩΝ να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ποιοτικές επιλογές του Κύπριου καταναλωτή».

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Photos Photiades Business Centre

Διεύθυνση: Στασίνου 8, 6ος όροφος, 1060, Λευκωσία 

Τηλέφωνο: 22452000

Ιστοσελίδα: www.photiadesgroup.com

Social media: https://www.facebook.com/LeonBeerCyprus https://www.instagram.com/leonbeercyprus/ https://www.youtube.com/channel/UCwPdvD6QEdlBPhdsEAuAoSA  https://leonbeer.com/

 

Δειτε Επισης

REGIS
MUSKITA
ΟΜΙΛΟΣ PETA
ΟΜΙΛΟΣ ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΥΜΟΙ ΕΝΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΓΡΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝ
Aroxol
ΕΥΡΗΚΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΤΡΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΛΑΜΠΡΑ