Ελληνική: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο Oliver Gatzke

Στα καθήκοντά του ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας επιστρέφει ο Oliver Gatzke, έπειτα από την περίπου δίμηνη αποχή στην οποία είχε τεθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας.

Ο Oliver Gatzke είχε τεθεί σε αποχή από το καθήκοντά του στις 10 Οκτωβρίου λόγω ισχυριζόμενων δηλώσεων και ενεργειών στις οποίες φερόταν να είχε προβεί, και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των σχετικών ερευνών γύρω από αυτές.

Διαβάστε ακόμη:

Συγκεκριμένα, αιτία για να τεθεί σε αποχή από τα καθήκοντά του ο κ. Gatzke αποτέλεσαν σε βάρος του καταγγελίες που έγιναν κατά την 48η ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής από τον Νέαρχο Ιωάννου, CEO της Δήμητρας Επενδυτικής, μεγαλομέτοχο της τράπεζας.

Σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες, ο κ. Gatzke, στο πλαίσιο συνάντησης της διεύθυνσης της τράπεζας με το προσωπικό, το παρότρυνε να αγοράσει μετοχές της Ελληνικής, επειδή, όπως φέρεται να ανέφερε, η μετοχή της τράπεζας ήταν υποτιμημένη και κάτι τέτοιο θα ήταν προς όφελος τους.

Η κατ’ ισχυρισμό αυτή παρότρυνση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Ελληνικής προς τους υπαλλήλους της τράπεζας κρίθηκε ως απαράδεκτη, καθότι όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά από τον CEO της Δήμητρας Επενδυτικής, «δεν είναι στην αρμοδιότητα της Ανώτατης Εκτελεστικής Διεύθυνσης να παροτρύνει οποιοδήποτε υπάλληλο να αγοράσει μετοχές».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταγγελίες σε βάρος του Oliver Gatzke βρέθηκαν προς διερεύνηση στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου(ΕΚΚ) προς έκδοση σχετικής γνωμοδότησης. 

Ωστόσο, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, τις τελευταίες ημέρες και έπειτα από εκατέρωθεν εξηγήσεις που δόθηκαν, Oliver Gatzke και διοίκηση της τράπεζας «έσβησαν» τις όποιες σκιές δημιουργήθηκαν με αποτέλεσμα ο κ. Gatzke να επιστρέφει ξανά στα καθήκοντά του ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής και με τη συγκεκριμένη απόφαση να κλειδώνει στο πλαίσιο σημερινής συνεδρίας του Δ.Σ. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την δίμηνη περίοδο κατά την οποία ο Oliver Gatzke τελούσε σε αποχή από τα καθήκοντά του, καθήκοντα CEO ασκούσε ο Πέτρος Αρσαλίδης, γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου και γενικός διευθυντής του γραφείου του προέδρου & γραμματείας του Δ.Σ.

Δειτε Επισης

ΚΕΔΙΠΕΣ: Κατέβαλε άλλα €60 εκατ. στο κράτος-Στα €940 εκατ. το συνολικό ποσό αποπληρωμής
Μείωση 3,7% στο υπό διαχείριση ενεργητικό των Συλλογικών Επενδύσεων το 4ο τρίμηνο
Προανήγγειλε... κινήσεις από τις τράπεζες για τα καταθετικά επιτόκια ο Ηροδότου
Eurobank: Προσηλωμένη στην επένδυσή της στη Βουλγαρία και την Postbank
Ηλεκτρονική κατάθεση επιταγής μέχρι €2.000, μόνο στην Τράπεζα Κύπρου
Ανέκαμψαν μετά την πώληση της SVB οι τραπεζικές μετοχές
ΚΤΚ: Συμβάλλει σε μια πράσινη ευρωπαϊκή οικονομία
Πρωτοβουλίες ΚΤΚ για διαχείριση ΜΕΧ και βελτίωση του τραπεζικού συστήματος
Τax For All: Αρχίζει η λειτουργία του για σκοπούς ΦΠΑ
Επιφυλακή απέναντι στην «αυξημένη αβεβαιότητα» στον χρηματοπιστωτικό τομέα