Ελληνική: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο Oliver Gatzke

Στα καθήκοντά του ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας επιστρέφει ο Oliver Gatzke, έπειτα από την περίπου δίμηνη αποχή στην οποία είχε τεθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας.

Ο Oliver Gatzke είχε τεθεί σε αποχή από το καθήκοντά του στις 10 Οκτωβρίου λόγω ισχυριζόμενων δηλώσεων και ενεργειών στις οποίες φερόταν να είχε προβεί, και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των σχετικών ερευνών γύρω από αυτές.

Διαβάστε ακόμη:

Συγκεκριμένα, αιτία για να τεθεί σε αποχή από τα καθήκοντά του ο κ. Gatzke αποτέλεσαν σε βάρος του καταγγελίες που έγιναν κατά την 48η ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής από τον Νέαρχο Ιωάννου, CEO της Δήμητρας Επενδυτικής, μεγαλομέτοχο της τράπεζας.

Σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες, ο κ. Gatzke, στο πλαίσιο συνάντησης της διεύθυνσης της τράπεζας με το προσωπικό, το παρότρυνε να αγοράσει μετοχές της Ελληνικής, επειδή, όπως φέρεται να ανέφερε, η μετοχή της τράπεζας ήταν υποτιμημένη και κάτι τέτοιο θα ήταν προς όφελος τους.

Η κατ’ ισχυρισμό αυτή παρότρυνση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Ελληνικής προς τους υπαλλήλους της τράπεζας κρίθηκε ως απαράδεκτη, καθότι όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά από τον CEO της Δήμητρας Επενδυτικής, «δεν είναι στην αρμοδιότητα της Ανώτατης Εκτελεστικής Διεύθυνσης να παροτρύνει οποιοδήποτε υπάλληλο να αγοράσει μετοχές».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταγγελίες σε βάρος του Oliver Gatzke βρέθηκαν προς διερεύνηση στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου(ΕΚΚ) προς έκδοση σχετικής γνωμοδότησης. 

Ωστόσο, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, τις τελευταίες ημέρες και έπειτα από εκατέρωθεν εξηγήσεις που δόθηκαν, Oliver Gatzke και διοίκηση της τράπεζας «έσβησαν» τις όποιες σκιές δημιουργήθηκαν με αποτέλεσμα ο κ. Gatzke να επιστρέφει ξανά στα καθήκοντά του ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής και με τη συγκεκριμένη απόφαση να κλειδώνει στο πλαίσιο σημερινής συνεδρίας του Δ.Σ. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την δίμηνη περίοδο κατά την οποία ο Oliver Gatzke τελούσε σε αποχή από τα καθήκοντά του, καθήκοντα CEO ασκούσε ο Πέτρος Αρσαλίδης, γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου και γενικός διευθυντής του γραφείου του προέδρου & γραμματείας του Δ.Σ.

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας