Ποιος είναι ο Π. Αρσαλίδης που θα ασκεί καθήκοντα CEO της Ελληνικής

Σε αποχή από τα καθήκοντά του και τη θέση του CEO βρίσκεται από σήμερα ο Oliver Gatzke, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Διαβάστε εδώ: Ελληνική: 'Εβαλαν... σε αποχή από τα καθήκοντά του τον Oliver Gatzke

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, τα καθήκοντα του CEO αναλαμβάνει ο Πέτρος Αρσαλίδης.

Ο κ. Αρσαλίδης είναι ο γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου και γενικός διευθυντής του γραφείου του προέδρου & γραμματεία του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Απόφοιτος του Λυκείου Ακροπόλεως στη Λευκωσία, ο Πέτρος Αρσαλίδης σπούδασε Οικονομικά και Λογιστική στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (B.Sc.). Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στη Λογιστική (M.Sc.), με ειδίκευση στις Υπηρεσίες Ελέγχου καθώς και στις Επιχειρηματικές Υπηρεσίες.

Επιπρόσθετα, είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Certified Public Accountant (C.P.A.), μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών και του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Εργάστηκε ως Ανώτερος Διευθυντής Ελέγχου στην Ελεγκτική Εταιρεία Ernst & Young στο Ντάλας, Τέξας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για πέντε χρόνια, με ειδίκευση στον Έλεγχο και Παροχή Συμβουλευτικών  Υπηρεσιών σε Εταιρείες κυρίως στον τομέα των αερομεταφορών, της τεχνολογίας και των κατασκευών.

Στη συνέχεια, εργάστηκε στην Ελεγκτική Εταιρεία Arthur Andersen στην Κύπρο ως Διευθυντής, ειδικευμένος σε Υπηρεσίες Ελέγχου και Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε Εταιρείες Offshore.

Από το 1997 εργάζεται στην Ελληνική Τράπεζα, αρχικά ως Ανώτερος Λειτουργός Οικονομικής Διαχείρισης και από το 2000 ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου Παγκυπριακής και Λήδρας Ασφαλιστικής.

Εκλέχθηκε ως Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής Λτδ στις 22 Μαΐου 2006. Το 2008, ανέλαβε αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής Λτδ, θέση που κατείχε μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2015, όταν ορίστηκε Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου / Γενικός Διευθυντής Γραφείου Προέδρου ΔΣ & Γραμματείας ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λτδ.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής Λτδ και της Ελληνικής Ασφαλιστικής Πρακτόρευσης Λτδ.

Διετέλεσε μέλος σε διάφορες Επιτροπές του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου καθώς και του Κυπριακού Οργανισμού Ασφάλισης.

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου