Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Ευαγγελία Ηλιάδου: Mε αρκετά καλές προοπτικές στο 2023 το real estate

Την πεποίθηση πως η αγορά ακινήτων μπαίνει στο 2023 με αρκετά καλές προοπτικές, εκφράζει η εκτελεστική διευθύντρια της Pafilia Property Developers, Ευαγγελία Ηλιάδου. 

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, στο πλαίσιο του «IN Business Forecasting 2023», η κ. Ηλιάδου, υπογραμμίζει πως το 2023 έρχεται πάνω σε μια πολύ στερεά και πολύ υποσχόμενη βάση, η οποία κτίστηκε το 2022, για να τονίσει περαιτέρω ότι ο τομέας των ακινήτων, όχι μόνο στη Κύπρο αλλά παγκοσμίως, παραμένει ο πιο σταθερός τομέας επένδυσης.

«Η αγορά ακινήτων, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ''δυνατή'', αλλά και με γρήγορα αντανακλαστικά, αφού παρ' όλες τις ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισε και ακόμη αντιμετωπίζει, οι δείκτες είναι ανοδικοί, οι αριθμοί των πωλήσεων συνεχώς αυξάνονται και παρατηρείται μια ευχάριστη εξέλιξη, που δεν είναι άλλη από μια αυξημένη ζήτηση από καινούριες αγορές, ιδιαίτερα της Ευρώπης», επισημαίνει. 

Διαβάστε ακόμα: 

Αναφερόμενη στους στόχους και τα πλάνα της Pafilia για το νέο έτος, η εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας σημειώνει πως έχοντας στο πορτοφόλιο της έργα ποιοτικά και πρωτοποριακά, όπως το ΟΝΕ και το Minthis, η Pafilia θα συνεχίσει να βάζει την Κύπρο στον χάρτη με έργα διεθνούς εμβέλειας, να δημιουργεί σχέσεις πίστης, εμπιστοσύνης και ασφάλειας με τους πελάτες της.

Πώς αναμένεται να κινηθούν η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2023;

Μετά από ακόμα ένα δύσκολο χρόνο, η κυπριακή οικονομία και ειδικότερα η αγορά ακινήτων, μπαίνει στο 2023 με αρκετά καλές προοπτικές.

Πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ανέφεραν πως το 2022 αναμένεται να κλείσει με ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ γύρω στο 5.5%, ενώ στα επόμενα ένα-δύο χρόνια αναμένεται να είναι γύρω στο 2.5-3%.

Η αγορά ακινήτων, για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται «δυνατή», αλλά και με γρήγορα αντανακλαστικά θα έλεγα, αφού παρ' όλες τις ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισε και ακόμη αντιμετωπίζει, οι δείκτες είναι ανοδικοί, οι αριθμοί των πωλήσεων συνεχώς αυξάνονται και παρατηρείται μια ευχάριστη εξέλιξη, που δεν είναι άλλη από μια αυξημένη ζήτηση από καινούριες αγορές, ιδιαίτερα της Ευρώπης.

Ελκυστικός προορισμός η Κύπρος

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα της ανάπτυξης γης και των ακινήτων για το 2023; Πιστεύετε ότι το 2023 θα κινηθεί με θετικό πρόσημο, αρνητικό πρόσημο ή το ίδιο με το 2022;

Πιστεύω πως το 2023 έρχεται πάνω σε μια πολύ στερεά και πολύ υποσχόμενη βάση, η οποία κτίστηκε το 2022. Ο τομέας των ακινήτων, όχι μόνο στη Κύπρο αλλά παγκοσμίως, παραμένει ο πιο σταθερός τομέας επένδυσης. Οι λόγοι επιλογής της Κύπρου είναι πολλοί και διαχρονικοί.

Παρατηρούμε επενδυτές να επιλέγουν την Κύπρο για να μεταφέρουν την έδρα των εταιρειών τους με τα νέα κίνητρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Άλλοι διαλέγουν την Κύπρο για την ευημερία της οικογένειας τους, το περιβάλλον μας, αλλά και επειδή προσβλέπουν σε μια οικονομική σταθερότητα.

Γενικά θα έλεγα πως πέραν όλων των κινήτρων (φορολογικά και οικονομικά), διαφαίνεται και ένα άλλο κίνητρο, αυτό της ποιότητας ζωής και του υψηλού βιοτικού επιπέδου. Κάτι που εμείς στη Κύπρο, ίσως αποτυγχάνουμε να το διακρίνουμε τόσο όσο οι ξένοι υπήκοοι, απλά και μόνο επειδή το θεωρούμε δεδομένο.

Οι τάσεις που ανεβάζουν την αξία των ακινήτων                                    

Ποιες είναι οι σημαντικές τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να προσεχθούν στον τομέα δραστηριοποίησής σας για το 2023;

Πιστεύω πως η σημαντικότερη τάση για το 2023 είναι η στροφή προς την καλύτερη ποιότητα ζωής. Η καλή ποιότητα ζωής είναι ένας «πλατύς» όρος με πολλές εφαρμογές στον τομέα των ακινήτων.

Πολλά από τα ζητούμενα στις νέες τάσεις είναι η ποιότητα των υλικών, η ευρυχωρία και η λειτουργικότητα, ο μοντέρνος σχεδιασμός, αλλά και ο ελαφρύς αντίκτυπος στο περιβάλλον, τα πιο «πράσινα» σπίτια και πιο ενεργειακά.

Νέα τάση αποτελεί και η παροχή υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αγοραστών, αλλά και ανεβάζουν την αξία ενός ακινήτου σήμερα.

Οι στόχοι της Pafilia Property Developers

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2023; Ποιοι είναι στόχοι σας;

Ο Όμιλος μας θα ακολουθήσει και τη νέα χρονιά, πιστά και με πλήρη αφοσίωση τις αξίες και το όραμά μας.

Έχοντας στο πορτοφόλιο μας έργα ποιοτικά και πρωτοποριακά, όπως το ΟΝΕ και το Minthis, θα συνεχίσουμε να βάζουμε την Κύπρο στον χάρτη με έργα διεθνούς εμβέλειας, να δημιουργούμε σχέσεις πίστης, εμπιστοσύνης και ασφάλειας με τους πελάτες μας.

Το ΝΕΟ, είναι το επόμενο μεγάλο εγχείρημά μας για το 2023. Βρίσκεται σε μια από τις πιο προνομιακές θέσεις του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού και ακολουθώντας τις νέες τάσεις διαφοροποιήσαμε τα σχέδια, εντάσσοντας έναν πύργο για γραφεία, ανταποκρινόμενοι έτσι στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023