Prime Insurance: Προς πώληση οι μετοχές του Δημήτρη Κοντομηνά

Το ενδιαφέρον τους για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατείχε στην Prime Insurance, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, έχουν εκφράσει, τέσσερις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο και άλλοι επενδυτικοί οργανισμοί από το εξωτερικό, όπως πληροφορείται το InBusinessNews.

Τη διαδικασία έχει αναλάβει ελεγκτικός οίκος στην Ελλάδα, ενώ άμεση εμπλοκή φαίνεται να έχει και ελληνικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός. 

Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο InBusinessNews ότι στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον και η τυχόν θετική εξέλιξη της διαδικασίας θα ευνοήσει, τόσο την εταιρεία και τους υπόλοιπους μετόχους όσο και για τους πελάτες της.

Διαβάστε ακόμα: 

Πιο συγκεκριμένα, από κυπριακής πλευράς, έχουν κατατεθεί προτάσεις από τέσσερις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες για την απόκτηση των μετοχών Κοντομηνά, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 85% του συνόλου. Ακόμη, υπήρξε ενδιαφέρον από ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού.

Σημειώνουμε ότι το InBusinessNews, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση της Prime Insurance στην Κύπρο, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό. 

Υπενθυμίζεται ότι προ μερικών εβδομάδων, ελλαδικά δημοσιεύματα σημείωναν ότι οι κληρονόμοι του Δημήτρη Κοντομηνά πωλούν την ασφαλιστική εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου και του χαρτοφυλακίου ζωής που διαθέτει στην κυπριακή αγορά.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Φερεγγυότητας της ασφαλιστικής, ο δείκτης κάλυψης SCR ανερχόταν στο 116% στο τέλος του 2021 σε σχέση με 113% στο τέλος του 2020.

Στόχος της εταιρείας, όπως αναφερόταν, ήταν η διενέργειας περαιτέρω δράσεων για βελτίωση του δείκτη, ο οποίος αν και βελτιωμένος παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα.

Δειτε Επισης

Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY