Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Επιχειρηματικής αποστολής στο Λονδίνο ηγείται η Πηλείδου

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) κα Νατάσα Πηλείδου βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής από την Κύπρο συμμετείχε χθες βράδυ, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, σε επιχειρηματικό φόρουμ για προβολή της χώρας μας ως διεθνούς κέντρου υπηρεσιών και επιχειρήσεων και ως ελκυστικού προορισμού για επενδύσεις.

Η Υπουργός Εμπορίου θα συμμετάσχει απόψε σε ένα ακόμα επιχειρηματικό φόρουμ με τη συμμετοχή φορέων και οργανώσεων της διασποράς. Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης, το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας παρέθεσε χθες το μεσημέρι γεύμα εργασίας στην κα Πηλείδου, στην παρουσία του Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου στο ΗΒ κ. Ανδρέα Σ. Κακουρή. Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο μερών.
 

Κατά το ψεσινό επιχειρηματικό φόρουμ που συνδιοργάνωσαν στη βρετανική πρωτεύουσα το ΥΕΕΒ, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), η Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας, η κα Πηλείδου παρουσίασε, ενώπιον επιχειρηματιών και επαγγελματιών από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, τους τομείς της κυπριακής οικονομίας που με αφορμή την πράσινη και ψηφιακή της μετάβαση, παρουσιάζουν τις ευνοϊκότερες προοπτικές για ανάπτυξη δραστηριοτήτων και ενίσχυση συνεργασιών.

 

Μεταξύ άλλων, η Υπουργός Εμπορίου αναφέρθηκε στα Σχέδια Χορηγιών και στα μέτρα που προνοούνται στο εθνικό σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος _ το αύριο» για την ενεργειακή μετάβαση και τους ψηφιακούς στόχους της χώρας μας, τα οποία κοστολογούνται αντίστοιχα στο 41% και στο 23% του συνολικού προϋπολογισμού των €1,2 δις. Επιπλέον, εξήγησε βασικές πτυχές της νέας στρατηγικής της Κύπρου για προσέλκυση επιχειρήσεων και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, στην οποία περιλαμβάνονται τόσο η βίζα για ψηφιακούς νομάδες όσο και η λειτουργία Μονάδας Διευκόλυνσης Εταιρειών στο ΥΕΕΒ, η οποία έχει καταγράψει, από την αρχή του χρόνου, πέραν των 1.200 εταιρειών ξένων συμφερόντων στο σχετικό Μητρώο.

 

Απόψε, η κα Πηλείδου και τα μέλη της κυπριακής επιχειρηματικής αποστολής θα λάβουν μέρος σε φόρουμ που διοργανώνουν η Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ΚΕΒΕ, ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεγάλης Βρετανίας – Κύπρου και το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας, με θέμα «Επιχειρηματικότητα διά μέσου της Διασποράς» («Business through Diaspora»). Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετάσχουν, επίσης, φορείς και οργανώσεις της κυπριακής ομογένειας, είναι η εξέταση των τρόπων περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Κυπρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και της κυπριακής Κυβέρνησης ως προς την υλοποίηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών, ενδυνάμωση των εξαγωγών κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών και προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο.

 

 

Δειτε Επισης

Το brand story της Loacker και τα 40 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά
Cali Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels για ενήλικες (photos)
Tο ψηφιακό τοπίο των τραπεζών: Τα μυστικά των πρωταγωνιστών για επιτυχή μετασχηματισμό
Πιάνουμε τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις μας από το Ταμείο Ανάκαμψης-«Το προσεγγίζω ως ένα μνημόνιο»
Προχωρά με τον διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ο Πρόεδρος-«Δύο-τρία πρόσωπα στο μυαλό μου»
Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
Στα χέρια των καταναλωτών το e-kalathi με ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή-Τι προβλέπει ο νόμος
Πράσινο Βουλής σε συμπληρωματικές πιστώσεις άνω των €390 εκατ. στον προϋπολογισμό
Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο ΧΑΚ
Όσα ψήφισε η Βουλή για τις εκποιήσεις και οι τοποθετήσεις κομμάτων και βουλευτών