Medochemie: Υγεία για όλους

Φαρμακευτική φροντίδα σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη

Η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie ιδρύθηκε το 1976 από τον δρα Ανδρέα Πίττα. Δυο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα της Εισβολής, τα οποία κατέστρεψαν, εκτός των άλλων, την οικονομία του τόπου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όραμά του για τη δημιουργία μιας φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να μπορέσει να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της οικονομίας και να στηρίξει πρακτικά και ηθικά τους συμπολίτες του.

Από την αρχή, ο δρ Πίττας δεν δίστασε να εμπιστευτεί τους ανθρώπους του τόπου του και να πιστέψει στις δυνατότητές τους. Με τη διαρκή της ανάπτυξη, η Medochemie συνέβαλε σημαντικά στην αναγέννηση της οικονομίας του τόπου, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την άποψη ότι η ευημερία ενός λαού κατακτιέται με ανάπτυξη και ευκαιρίες για εργοδότηση.

Πρώτη σε εξαγωγές στη χώρα μας                                                                                    

Η Medochemie, εδώ και 46 χρόνια, συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά και δυναμικά στον τομέα των φαρμάκων. Κατατάσσεται ανάμεσα στις 200 κορυφαίες εταιρείες ομοιοδραστικών φαρμάκων στον κόσμο και εργοδοτεί 1.880 άτομα παγκοσμίως, εκ των οποίων το 70% είναι επιστήμονες. Διαθέτει 13 υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες, 9 στην Κύπρο, 1 στην Ολλανδία και 3 στο Βιετνάμ. Παράγει τα προϊόντα της σύμφωνα με το πιο υψηλό ποιοτικό επίπεδο παραγωγής φαρμάκων GMP και έχει πιστοποιηθεί γι’ αυτό από την Ε.Ε. Έχει αποκτήσει και διατηρεί 4.355 άδειες κυκλοφορίας παγκόσμια μέσα από 630 διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων. Στην πορεία των 46 χρόνων, η εταιρεία δεν συνέβαλε μόνο στην ευημερία του κυπριακού λαού με την προσφορά της στην οικονομία, στην απασχόληση και στην παροχή ποιοτικής και οικονομικά προσιτής φαρμακευτικής αγωγής.                                    Προσέφερε κάτι εξίσου σπουδαίο: το φάρμακό της, μια κυπριακή δημιουργία που γίνεται αποδεκτή παγκόσμια, προσδίδοντας κύρος και προστιθέμενη αξία στο όνομα της Κύπρου. Η Medochemie είναι η πρώτη εξαγωγική εταιρεία της Κύπρου,  κατέχοντας το 29% των συνολικών βιομηχανικών εξαγωγών. Έχει βραβευτεί 15 φορές για τις εξαγωγές της από την Κυπριακή ∆ημοκρατία και 3 φορές από την Ε.Ε. Διαθέτει τοπικά γραφεία σε 22 χώρες και εξάγει σε 110, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 300 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της.

Μια σταθερή αξία για την Κύπρο

Παρά τη συρρίκνωση σε όλους σχεδόν τους τομείς της κυπριακής οικονομίας, συνεπεία της πανδημίας του Covid-19, η  Medochemie δεν λύγισε και δεν υπέκυψε στην οικονομική λαίλαπα. Όχι μόνο δεν μείωσε τον αριθμό των υπαλλήλων της, αλλά επιπλέον κατάφερε να συνεχίσει να αναπτύσσεται, προχωρώντας στην εργοδότηση δεκάδων νέων του τόπου. Μάλιστα, μέσα από τις δραστηριότητες της, συνέβαλε ώστε η χώρα να κρατηθεί όρθια σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία. Έτσι λοιπόν η Medochemie, εδώ και 46 χρόνια, συνεχίζει να αναπτύσσεται σταθερά και δυναμικά στον τομέα της, πέραν του ποσοστού ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, συμβάλλοντας παράλληλα στο κυπριακό ΑΕΠ, περίπου 1,5 %. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάπτυξη ορισμένων νέων σημαντικών φαρμακευτικών προϊόντων στα επόμενα δυο χρόνια και η επέκταση των εργασιών σε νέες χώρες αποτελούν τους άμεσους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας.

Προϊόντα σε 10 κατηγορίες 

Τα προϊόντα της Medochemie ταξινομούνται σε 10 κύριες κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν: καρδιοαγγειακά, αντιβιοτικά, κεντρικού νευρικού συστήματος, γαστρεντερολογικά, αντιδιαβητικά, δερματολογικά, ενδοκρινολογικά, αναπνευστικά, αναλγητικά και άλλα. Επίσης, παράγει και διαθέτει στην αγορά ένα ευρύ φάσμα συμπληρωμάτων διατροφής υψηλής ποιότητας και άλλα μη συνταγογραφούμενα επώνυμα προϊόντα (OTC). Από τα φαρμακευτικά προϊόντα της εταιρείας best seller είναι το MEDOPRAZOLE, το οποίο ανήκει στην κατηγορία φαρμάκων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα του γαστρεντερικού, όπως οξύτητα, γαστρίτιδα, έλκος, οισοφαγίτιδα, λειτουργική δυσπεψία και άλλα.

Προσφορά στο κοινωνικό σύνολο                                                                                

Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Medochemie, μια εταιρεία που δεσμεύεται για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, με σεβασμό στο οικοσύστημα. Έχοντας ως σύνθημα «Η ανάπτυξη έχει ανθρώπινο πρόσωπο» και θεωρώντας την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της κοινωνικής ενεργού συμμετοχής ως βασικά στοιχεία της στρατηγικής της, η Medochemie συγκαταλέγεται στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις με την πιο έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Θέτοντας ως στόχο την ενεργό συμβολή της στην αντιμετώπιση μιας σειράς περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων, συμμετέχει και στηρίζει οικολογικές, ανθρωπιστικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Διευθυντική Ομάδα

Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος: Δρ Ανδρέας Πίττας                  

Chief Operations Officer: Δάφνη Πίττα                                                 

Chief Human Resources Officer: Ιόλη Πίττα                                                      

Board Member, Overseas: Κωνσταντίνος Πίττας  

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 1 - 10, 3011, Λεμεσός  Τηλέφωνο: 25867600                                                                      

Φαξ: 25560863                                                                               

Iστοσελίδα: www.medochemie.com

Δειτε Επισης

Pfizer: Δέσμευση ευθύνης
Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ: Ένας αιώνας υγείας και ομορφιάς
ΚΟΡYΦΑΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Σε διαρκή ροή εξελίξεων