Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ: Ένας αιώνας υγείας και ομορφιάς

Ο Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, μετά από διαδρομή σχεδόν ενός αιώνα, έχει κατακτήσει ηγετική θέση στους τομείς που δραστηριοποιείται. Αυτοί περιλαμβάνουν τη διανομή φαρμάκων, καλλυντικών, καταναλωτικών προϊόντων, ένα ισχυρό δίκτυο καταστημάτων που αντιπροσωπεύουν οι μάρκες: Beauty Line, Holland & Barrett, Selekt Beauty, Yves Rocher και Beauty Outlet καθώς κι ολοκληρωμένες υπηρεσίες διακίνησης.

Mέσα από τη σχέση εμπιστοσύνης με τον Κύπριο καταναλωτή, ο Όμιλος υλοποιεί τη στρατηγική της μεθοδικής επέκτασής του. Ανοίγει νέους δρόμους ποιότητας και αξιοπιστίας, έχοντας ήδη καθιερωθεί ως ο ισχυρότερος όμιλος προϊόντων υγείας και ομορφιάς στην Κύπρο. Με διαχρονική αποστολή να κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να ζουν και να νιώθουν καλύτερα, ο Όμιλος Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ πιστεύει στην ανάπτυξη με επιχειρηματική ηθική. Επιλέγει την κατεύθυνση της βιωσιμότητας ως τη μοναδική ρεαλιστική προσέγγιση απέναντι στις νέες προκλήσεις, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στη διασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας, της οικονομικής προόδου και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Δυνατό χαρτοφυλάκιο 100 χρόνων

Η επιχειρηματική δραστηριοποίηση του Ομίλου Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ ξεκινά λίγο πριν από το 1930 με την εισαγωγή φαρμάκων στην Κύπρο. To 1931 θα αποτελέσει έτος - σταθμό για την εταιρεία, αφού ξεκινά η συνεργασία με την παγκόσμια δύναμη Sandoz Chemicals (σήμερα Novartis), ενώ ακολουθούν συνεργασίες και με άλλες σημαντικές εταιρείες στον κλάδο των φαρμάκων, όπως η Organon. Εκατό χρόνια μετά, τα φαρμακευτικά προϊόντα παραμένουν στο επίκεντρο της αποστολής και των εργασιών του Ομίλου, που παρέχει και διανέμει στην κυπριακή αγορά φάρμακα, προϊόντα φαρμακείου και συμπληρώματα διατροφής για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτει ο Όμιλος, περιλαμβάνει πολλά από τα πιο γνωστά προϊόντα παγκοσμίως στους τομείς της προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, κάτι που καθορίζει την ηγετική του θέση στην αγορά. Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Κύπρο πολλών πολυεθνικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι Advanz, Amgen, Baxter, Celtrion Healthcare, Faes, Fresenius, GSK, Ipsen, ITF, Kyowa Kirin, Perrigo, Sanofi, Servier και Teva καθώς και μεγάλων ελληνικών εταιρειών, όπως Galenica, Verisfield και Vianex, προσφέροντας υπηρεσίες πωλήσεων και marketing, επιστημονικής ενημέρωσης και market access στο πλαίσιο προώθησης των φαρμάκων. Ενώ, στον Τομέα της Διανομής εκπροσωπούνται από τον Όμιλο επιπλέον σημαντικές εταιρείες, όπως η Novartis. Στον κλάδο του Consumer Healthcare αντιπροσωπεύονται μη συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα, που κατέχουν κυρίαρχη θέση στην κυπριακή αγορά, όπως Panadol, Solpadeine, Physiomer, Otrivin, Voltaren Gel και άλλα. Επιπρόσθετα, ο Όμιλος διατηρεί σημαντικές συνεργασίες με καταξιωμένες εταιρείες στον Τομέα Συμπληρωμάτων Διατροφής (Lanes, Centrum, Femarelle, Superfoods, Optima, My Elements, Mastiha) και Καλλυντικών στα Φαρμακεία (NUXE, Bio-Oil). 

Συνεχή προγράμματα εκπαίδευσης

Άρτια εξειδικευμένο προσωπικό, που συμμετέχει σε συνεχή προγράμματα εκπαίδευσης, στελεχώνει κατάλληλα τα τμήματα που παρέχουν υπηρεσίες για θέματα φαρμακοεπαγρύπνησης, ρύθμισης ποιότητας, ασφάλειας και εγγραφής φαρμάκων, το Ιατρικό Τμήμα καθώς και το Τμήμα Συμμόρφωσης (Compliance). Μέσα από αυτές τις υπηρεσίες διασφαλίζεται η συμμόρφωση τόσο με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς όσο και με τους  τοπικούς, που αφορούν στην προώθηση φαρμάκων στην Κύπρο.                                                    Ο Όμιλος, ως τοπικός αντιπρόσωπος, είναι σε θέση να προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες στους κατόχους άδειας κυκλοφορίας φαρμάκων, εξασφαλίζοντας τη διάθεσή τους στην κυπριακή αγορά, την ιατρική κοινότητα και τους ασθενείς.

PharmacyLine: Το υπερσύγχρονο κέντρο διανομής

Το κέντρο διανομής φαρμακευτικών προϊόντων του Ομίλου, PharmacyLine, είναι ένα υπερσύγχρονο κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εξουσιοδοτημένο από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, για τη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Η κάλυψη της κυπριακής αγοράς από το δίκτυο διανομής φαρμακευτικών προϊόντων του Ομίλου ανέρχεται στο 100%.

Κύρια αποστολή της Pharmacyline αποτελεί ο ασφαλής, αξιόπιστος και αποτελεσματικός εφοδιασμός των φαρμακείων και των ιδρυμάτων του Υπουργείου Yγείας.

Οι σύγχρονες μέθοδοι αποθήκευσης, η εφαρμογή εξελιγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και οι διαδικασίες παράδοσης, κάτω από τα πιο αυστηρά πρότυπα ποιότητας, εγγυώνται μια ταχεία και αξιόπιστη διάθεση φαρμάκων και προϊόντων φαρμακείου σε όλη την Κύπρο. 

Η Pharmacyline κατέχει πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9001:2015 και ξεχωρίζει για το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των συνεργασιών που αναπτύσσει. Επιθεωρείται πολύ συχνά τόσο από τις αρμόδιες Αρχές του κράτους όσο και από τις εταιρείες που εκπροσωπούνται από τον Όμιλο Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Με όραμα στη δυναμική αγορά

Με την εισαγωγή του ΓεΣΥ η κυπριακή φαρμακευτική αγορά αποκτά δυναμισμό, ενώ μεγάλες προκλήσεις αναδύονται σε όλο το φάσμα της δραστηριοποίησης του Φαρμακευτικού Τμήματος του Ομίλου.

Στον Τομέα των Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, η αγορά έχει πλήρως διαμορφωθεί με την αύξηση του ποσοστού κάλυψης των επαγγελματιών υγείας, που απαιτείται για την επιτυχή ενημέρωση και προώθηση των φαρμάκων, ενώ ταυτόχρονα ο χρόνος επίσκεψης έχει μειωθεί σημαντικά. Στην πρόκληση αυτή, ο Όμιλος έχει ανταποκριθεί πλήρως με την αύξηση του δυναμικού, την ενδυνάμωση του επιστημονικού συνεργάτη επιστημονικά και σε επίπεδο ικανότητας επικοινωνίας αλλά και την εφαρμογή σύγχρονων ψηφιακών μεθόδων. Αυτές μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά την οργάνωση και την επικοινωνία του επιστημονικού συνεργάτη, όπως το VEEVA CRM Platform, καθώς και την επέκταση σε δραστηριότητες πέρα από την προσωπική επίσκεψη, όπως webinars, Rep email marketing κτλ..

Στον Τομέα των Εξειδικευμένων Καινοτόμων Φαρμάκων (ΙΝΝ-innovative medicines) οι προκλήσεις είναι ακόμα πιο μεγάλες, αφού διανύουμε το μεταβατικό στάδιο της πλήρους εφαρμογής του ΓεΣΥ για τα φάρμακα αυτά.

Κι εδώ η άριστη συνεργασία του εξειδικευμένου προσωπικού, με τα αντίστοιχα τμήματα των εταιρειών που εκπροσωπούνται από τον Όμιλο Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, εξασφαλίζουν τη διάθεσή τους στην κυπριακή αγορά είτε μέσω της κατάθεσης αιτήσεων είτε μέσω της εκπροσώπησης στο πεδίο των συμφωνιών ελεγχόμενης εισόδου με τον ΟΑΥ. 

Στον Τομέα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, η αγορά διευρύνθηκε σημαντικά, αφού πολλά από αυτά δεν παρέχονται στο πλαίσιό του. Η σημαντική διαφοροποίηση της λειτουργίας του φαρμακείου, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας των ασθενών στα ιδιωτικά φαρμακεία, δημιούργησε την ανάγκη για αναβάθμιση της στοχευμένης τοποθέτησης των κατηγοριών μέσα σε αυτά, ώστε να εξασφαλίζεται η κάλυψη των εξατομικευμένων αναγκών του κοινού. Ταυτόχρονα, ο Όμιλός μας - αναγνωρίζοντας τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο του φαρμακοποιού - εφάρμοσε πλατφόρμα B2B, η οποία του δίνει τη δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης και υποβολής παραγγελιών οποιωνδήποτε προϊόντων διαθέτει. Πολύ σημαντική επίσης είναι η συνεχής αναβάθμιση της εκπαίδευσης των φαρμακευτικών και ιατρικών μας επισκεπτών ως προς την επικοινωνιακή και επιστημονική τους κατάρτιση αλλά και την ψηφιακή αναβάθμιση με την Πλατφόρμα Coprime, μέσα από την οποία διασφαλίζεται σωστή οργάνωση και προώθηση.

Έτοιμοι για νέες συνεργασίες

Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας του Ομίλου Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ κατά την εκατονταετή πορεία του, είναι οι συμφωνίες στρατηγικής σημασίας που έχει συνάψει με διεθνώς καταξιωμένες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, αποκτώντας πολύπλευρη και εκτεταμένη εμπειρία. Πεποίθηση του Ομίλου είναι ότι με το ευρύ φάσμα υπηρεσιών που διαθέτει και το άρτια καταρτισμένο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, είναι σε θέση να αναλάβει και να αναπτύξει με επιτυχία οποιαδήποτε νέα στρατηγική συνεργασία. Στόχος του είναι να διασφαλίζει τη διανομή και την πρόσβαση σε όλο και περισσότερα φάρμακα και φαρμακευτικά προϊόντα στην κύπρο. Προϊόντα που ανακουφίζουν, θεραπεύουν και κάνουν καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων.

Διευθυντική Ομάδα

Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής: Χρήστος Παπαέλληνας

Ανώτατος Διευθυντής Φαρμάκων: Στέλιος Φοινικαρίδης

Ανώτατη Διευθύντρια Φαρμακείων: Άντρη Κούκου

Ανώτατη Εμπορική Διευθύντρια Φαρμάκων: Αλεξία Νικολαΐδου

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 179, 2235, Λατσιά, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 2274174

E-mail: info@cap.com.cy

Δειτε Επισης

Pfizer: Δέσμευση ευθύνης
Medochemie: Υγεία για όλους
ΚΟΡYΦΑΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Σε διαρκή ροή εξελίξεων