Primetel

Η Primetel αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο. Διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, διαδικτύου, τηλεόρασης και καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών. Υλοποιώντας ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα σε υποδομές και δίκτυα νέας γενιάς, η Primetel παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μετάβαση της Κύπρου στην ψηφιακή εποχή, αναφέρει ο Βασίλης Νικολαΐδης, senior business development & sales manager της εταιρείας.

Ποια προϊόντα και υπηρεσίες προσφέρει η εταιρεία σας;

Είμαστε υπερήφανοι για τις ποιοτικές, προσιτές, αξιόπιστες και ευέλικτες υπηρεσίες που παρέχουμε, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και καταναλωτές να αξιοποιήσουν τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία. Διαθέτουμε νέο, υπερσύγχρονο δίκτυο κινητής, με παγκύπρια κάλυψη, κορυφαία ταχύτητα και επιδόσεις. Επίσης, υπάρχει το Primetel Fiber, δίκτυο οπτικών ινών σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα για υψηλότερες ταχύτητες, μεγαλύτερη σταθερότητα και τεράστια χωρητικότητα με δωρεάν εξοπλισμό. Επιπρόσθετα, παρέχουμε ICT Connectivity Solutions για επαγγελματίες και επιχειρήσεις με χαμηλά rates, σταθερά υψηλές ταχύτητες, ασφάλεια, έλεγχο και ποιότητα διαδικασιών και με ανταγωνιστικές προσφορές, που προσαρμόζονται στα δεδομένα και τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Οι σύγχρονες υπηρεσίες Business Cloud της εταιρείας μας προσφέρουν ολοκληρωμένη πλατφόρμα και υποδομή (PaaS and Infrastructure-as-a-Service), συνδυάζοντας δίκτυα, διακομιστές, βάσεις δεδομένων και αποθηκευτικό χώρο σε ενιαία λύση. Τέλος, παρέχουμε ολοκληρωμένα εργαλεία απομακρυσμένης εργασίας και συνεργασίας.

Ποια είναι, σήμερα, η μεγαλύτερη πρόκληση σε θέματα τεχνολογίας για τις κυπριακές εταιρείες;

Ο Κύπριος επιχειρηματίας έχει, σήμερα, τη βούληση να προχωρήσει στην ψηφιακή μετάβαση της επιχείρησής του, θεωρώντας την απαραίτητη για την ανταγωνιστικότητά της. Αντιλαμβάνεται καθαρά τα οφέλη, όπως, ευελιξία, εξοικονόμηση κόστους, πρόσθετες πηγές εσόδων κι άλλα.

Την ίδια ώρα, σε πρακτικούς όρους δυσκολεύεται στην εξεύρεση μιας ολιστικής στρατηγικής, η οποία θα ενσωματώνει τα τρία βασικά στοιχεία που αναζητά: cloud, talent και ασφάλεια. Παράλληλα, ανησυχεί για την ασφαλή μεταφορά των παλιών του δεδομένων στο ψηφιακό περιβάλλον.

Στην Primetel αποτελούμε τον ιδανικό συνεργάτη που απαντά σε όλες τις ανησυχίες του, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να παραδώσουμε κάθε τηλεπικοινωνιακό και τεχνολογικό έργο, ακόμη και τα πιο σύνθετα με το κλειδί στο χέρι: σχεδιασμός, μελέτη, υλοποίηση και υπηρεσίες μετά την πώληση με αμεσότητα, αξιοπιστία και ευελιξία.

Αυτό, όμως, που μας κάνει ασυναγώνιστους είναι η στρατηγική της μακρόχρονης προσωπικής δέσμευσης που χρησιμοποιούμε. Αναλαμβάνουμε τη διαχείριση, τη συντήρηση και την επίλυση προβλημάτων με εξειδικευμένο support team για κάθε πελάτη, αποτελούμενο από συμβούλους, μηχανικούς και τεχνικούς.

Πώς έχει επηρεάσει τον τομέα σας και τη δική σας εταιρεία η πανδημία του covid και με ποιους τρόπους έχετε αντιδράσει;

Ήταν μια δύσκολη περίοδος, όχι μόνο σε επίπεδο υλοποίησης των έργων αλλά και ανησυχίας για την ασφάλεια των ανθρώπων μας, σε μια περίοδο ιδιαίτερα αυξημένων απαιτήσεων. Όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε να διατηρήσουμε την εταιρεία σε υψηλά επίπεδα λειτουργίας και να ανταποκριθούμε με επάρκεια στις υψηλές απαιτήσεις των πελατών μας για αδιάκοπη επικοινωνία, άμεση εξυπηρέτηση και περαιτέρω επέκταση δικτύου. 

Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο δεν μείναμε πίσω, αλλά αντίθετα, αυξήσαμε τα έργα και τους πελάτες μας.

Ποιες μεγάλες αλλαγές να περιμένουμε στον τομέα της τεχνολογίας, όπου δραστηριοποιείστε, το 2023;

Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία του ψηφιακού μετασχηματισμού. Θα προσφέρει στους ανθρώπους νέες πηγές ευημερίας, θα ανοίξει νέες αγορές και θα ωθήσει σε επενδύσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας χωρίς περιορισμούς. Η ψηφιακή μετάβαση παράγει επιλογές, ενώ την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες της κοινωνίας, της οικονομίας και του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, εμείς, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οφείλουμε να προετοιμαστούμε πρώτοι.

Επίσης, να διασφαλίσουμε ό,τι χρειαστεί, όπως υποδομές, δίκτυα, υπηρεσίες, ώστε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση, αλλά και να εκπαιδεύσουμε, μαζί με τους άλλους αρμόδιους φορείς, μια γενιά με υψηλή ψηφιακή εξειδίκευση.

Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες της ψηφιακής μετάβασης στον κλάδο σας;

Για τις τηλεπικοινωνίες, τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες της μετάβασης:

Πρώτον, εκσυγχρονισμός των υποδομών, που περιλαμβάνουν δίκτυα νέας γενιάς και μια σειρά από επενδύσεις σε ένα πιο virtual και cloud περιβάλλον με έμφαση στην ασφάλεια, την ταχύτητα και την επικοινωνία.

Δεύτερον, ένα πολυποίκιλο χαρτοφυλάκιο ψηφιακών υπηρεσιών που εξελίσσεται διαρκώς και τρίτον να διασφαλίσουμε απρόσκοπτες, ολοκληρωμένες εμπειρίες.

Η ψηφιακή εποχή, που έρχεται στη ζωή μας με φιλοδοξία να την κάνει πιο πλούσια, εύκολη και συναρπαστική, είναι η εποχή της Primetel.

Ποιες εταιρείες σας έχουν εμπιστευτεί μέχρι σήμερα;

Σήμερα μας εμπιστεύονται για την επικοινωνία, τις τεχνολογικές λύσεις και την ψυχαγωγία τους περισσότεροι από 200.000 συνδρομητές μας. Εκατοντάδες μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και πλήθος κρατικών φορέων. Συνεργαζόμαστε με 600 και πλέον παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών διεθνώς, ενώ τεχνολογικοί μας στρατηγικοί συνεργάτες είναι μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της Primetel

-Το 2007 η Primetel γίνεται η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εγκαθιστά υπόγειο δίκτυο οπτικών ινών στην Κύπρο.

-Το 2008 πρώτη ενώνει την Κύπρο με δύο διεθνή υποθαλάσσια καλώδια, εξασφαλίζοντας ανεξάρτητη πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο.

-Το 2010 ξεκινά τις αθλητικές μεταδόσεις και το 2011 εισέρχεται στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

-Το 2015 θέτει σε λειτουργία το νέο ανεξάρτητο δίκτυο κινητής 4G, ενώ το Landing Station και τα Data Centre της εταιρείας πιστοποιούνται με ISO 27001.

-Το 2018 παρουσιάζει την Primetel Revolut VISA, την πρώτη προπληρωμένη VISA στην Κύπρο που επιβραβεύει τους πελάτες με δωρεάν MΒ.

-Το 2019 ξεκινά τη δημιουργία του νέου ιδιόκτητου δικτύου κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς.

-Το 2021 λανσάρει το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα shop.primetel.com.cy και την eSIM, την πρώτη ψηφιακή κάρτα στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Parimatch Tech
NetU Consultants
Exelsys
Drastyc
Primetel
ΙNFORMATION COMMUNICATION TECHNOLOGY DIGITAL ALL THE WAY 2023: Πρόσκληση καινοτομίας
Logicom Solutions
ECOMMBX