Powered by

Τι αλλάζει στα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία

To Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Νομοσχέδιο που τροποποιεί τους περί Γραφείων Τουρισμού και Ταξιδίων και Ξεναγών Νόμων. 

Το νομοσχέδιο αποσκοπεί κυρίως στην άρση εμποδίων όσον αφορά την παροχή τουριστικών υπηρεσιών από τα Γραφεία Τουρισμού και Ταξιδίων, με τη συστέγαση αδειούχου Γραφείου με γραφεία/εταιρείες που παρέχουν συμπληρωματικές ή σχετικές δραστηριότητες όπως ασφάλιση ταξιδιού, συναλλάγματος, ναυτιλίας, ενοικιάσεων αυτοκινήτων και μεταφορές,

Επίσης στην απλοποίηση των διαδικασιών ελέγχου και αδειοδότησης των Γραφείων Τουρισμού και Ξεναγών.

Επίσης, προσθέτει, συμβάλει τη μείωση του Διοικητικού Φόρτου, παρατείνοντας την ισχύ της άδειας λειτουργίας Γραφείου και άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του ξεναγού από δύο χρόνια σε τρία, ενώ διευρύνονται οι λόγοι ανάκλησης της άδειας λειτουργίας Γραφείου Τουρισμού και Ταξιδίων.

Ακόμα, συμπληρώνει, στην αποτελεσματικότερη πάταξη της παρανομίας, εισάγοντας πρόνοιες αντιμετώπισης του αδικήματος της λειτουργίας Γραφείου Τουρισμού και Ταξιδίων χωρίς άδεια, αφού εισάγεται η επιβολή διοικητικών κυρώσεων και η είσπραξη διοικητικών προστίμων στους παραβάτες της υπό αναφορά νομοθεσίας, ενώ προβλέπονται πρόνοιες αποτελεσματικής αντιμετώπισης αδικημάτων τα οποία προκύπτουν από την παροχή των υπηρεσιών των Γραφείων Τουρισμού και Ταξιδίων μέσω διαδικτύου.

Συμβάλει επίσης στην απλοποίηση των προνοιών που αφορούν τα απαιτούμενα προσόντα του Διευθυντή Γραφείου Τουρισμού και Ταξιδίων. Η υποβολή αίτησης από τον προτεινόμενο διευθυντή εγκρίνεται νοουμένου ότι είναι κάτοχος διπλώματος πανεπιστημίου ή αναγνωρισμένης ανώτερης σχολής σε θέματα τουρισμού ή να έχει 3 τουλάχιστο χρόνια πείρα σε Γραφεία Τουρισμού.

Το Νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση του σε νόμο.

Δειτε Επισης

Μοναδική εμπειρία refined dining στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Amyth of Nicosia
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Ευρωπαίοι τουρίστες-Τέταρτη σε προτιμήσεις η Ελλάδα
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τη δεύτερη επέτειό του δωρίζοντας μία BMW i4 eDrive40 Gran Coupe
Αυτό είναι το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Ταξιδιωτικός «πυρετός» ως το 2040-$15 τρις θα δαπανώνται ετησίως για ταξίδια
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Μαριλένα Ραουνά: Πέραν των 30.000 συνέδρων στην Κύπρο...Οκτώ διαγωνισμοί για κάλυψη των αναγκών διαμονής
Επιτυχής αναχρηματοδότηση για την Celestyal-Επιταχύνει την στρατηγική ανάπτυξής της