Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Υψηλή διάκριση για Toyota και Lexus στη Μεγάλη Βρετανία

Η Toyota και η Lexus  επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά την αξιοπιστία, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την τεχνολογική υπεροχή που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα αυτοκινήτου τους με μια νέα διάκριση που έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Πιο συγκεκριμένα το Toyota Yaris Cross και το Lexus NX 450h απέσπασαν το πρώτο βραβείο κατά τις ανεξάρτητες δοκιμές που υπεβλήθησαν από το κορυφαίο Βρετανικό περιοδικό αυτοκινήτου «What Car?».

 

  

 

 

Η διάκριση για το Toyota Yaris Cross
Το Toyota Yaris Cross  απέσπασε το βραβείο True MPG, σημειώνοντας νέο ρεκόρ μέσης οικονομίας καυσίμου κατά τις διαδικασίες των ανεξάρτητων δοκιμών του περιοδικού.

 

Το Toyota Yaris Cross τροφοδοτείται από το πλήρως υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα τέταρτης γενιάς της Toyota και ενσωματώνει όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει κατακτήσει η Toyota στην υβριδική τεχνολογία της, που επιτρέπει στην εταιρεία να διαθέτει ένα υψηλό ποσοστό αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε τυπικές αστικές μετακινήσεις.

 

Το περιοδικό «What Car?» χρησιμοποιεί την κλίμακα True MPG που αντιπροσωπεύει τις επιδόσεις που οι άνθρωποι «μπορούν συνήθως να περιμένουν από ένα αυτοκίνητο όταν οδηγείται με σύνεση και εντός ορίων ταχύτητας». Η τυποποιημένη διαδικασία δοκιμής επαναλαμβάνει μια μικτή διαδρομή οδήγησης σε τροχαίο δρόμο και πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες, επομένως τα αποτελέσματα δεν επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες και η κυκλοφορία.

 

Ο Steve Huntingford, εκδότης του περιοδικού  «What Car?» ανέφερε: «Το Yaris Cross κατέγραψε κατά μέσον όρο 60,1 mpg κατά τη φάση των δοκιμών στην οικονομία καυσίμου True MPG. Πρόκειται για τον καλύτερο μέσο όρο που έχουμε δει ποτέ. Ακόμα ένα πιο εντυπωσιακό δεδομένο είναι ότι το Yaris Cross σημείωσε το εκπληκτικό 103,3 mpg στην εντός πόλεως κίνηση True MPG».

 

Η απόδοση καυσίμων και εκπομπών ρύπων αποτελεί μια όψη της γοητείας του Yaris Cross. Δημιουργημένο για να χρησιμοποιεί την ίδια φιλοσοφία του «μεγάλου-μικρού», όπως το μοντέλο hatchback, προσφέρει γενναιόδωρο και ευέλικτο χώρο επιβατών και φόρτωσης μέσα σε ένα συμπαγές και φιλικό προς την πόλη αποτύπωμα. Ο σχεδιασμός του βασίζεται στην κληρονομιά της Toyota αναφορικά με την SUV καινοτομία και την τεχνογνωσία. Ως ένα αυθεντικό SUV, είναι προαιρετικά διαθέσιμο με το Toyota AWD-i intelligent all-wheel drive.

 

O Mark Roden, Operation Director της Toyota επεσήμανε: «Το βραβείο και τα αποτελέσματα των δοκιμών του What Car? είναι μια επιβεβαίωση του τρόπου με τον οποίον η κορυφαία υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία μας, αποφέρει γνήσια αποδοτικότητα στην καθημερινή οδήγηση. Αυτό δεν σημαίνει μόνο οικονομία στο κόστος καυσίμων αλλά και μείωση στις εκπομπές ρύπων, ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις. Πέρα απ’ αυτό, η αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία έχει δημιουργηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε τα πλεονεκτήματά της να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Οι πελάτες δεν χρειάζεται να συμβιβάζουν τον τρόπο ζωής τους για την μέγιστη απόδοση του οχήματός τους, ενώ παράλληλα η οδηγική εμπειρία είναι υπέροχα απαλή, ήσυχη και εκλεπτυσμένη».

 

Η διάκριση για το Lexus NX 450h
Το Lexus NX 450h+ έχει στεφθεί με τον τίτλο « Plug-in Hybrid της χρονιάς» από τα διακεκριμένα βραβεία What Car?.

 

Η εν λόγω τιμητική διάκριση αποτελεί την πρώτη του ολότελα νέου premium SUV μεσαίου μεγέθους, του πρώτου plug-in υβριδικού μοντέλου της Lexus, που παρουσιάστηκε προς το τέλος της χρονιάς 2021. Το περιοδικό What Car? έχει επίσης απονείμει βραβείο και στο Lexus LC 500 Convertible και το έχει αναδείξει ως το Καλύτερο Convertible Πολυτελείας.

 

Ο Steve Huntingford, εκδότης του περιοδικού What Car? εξέφρασε θερμούς επαίνους για τη Lexus σημειώνοντας: «To Lexus NX αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή στην πράσινη μετάβαση που έχουμε δει μέχρι σήμερα, με την αμιγώς ηλεκτρική του γκάμα που δεν μειώνει μόνο τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και τον φόρο των εταιρικών αυτοκινήτων. Το NX είναι επίσης συναρπαστικό στην οδήγηση και διαθέτει αψεγάδιαστο εσωτερικό. Με λίγα λόγια, η Lexus έχει αποδείξει πως η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου χωρίς συμβιβασμούς δεν αποτελεί προϊόν φαντασίας».

 

Το μοντέλο 450h+ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη Lexus, παρουσιάζοντας νέες σχεδιαστικές κατευθύνσεις, νέα συστήματα κίνησης, και σημαντικές βελτιώσεις στην δυναμική επίδοση. Η τεχνολογική καινοτομία προσφέρει ένα ανώτερο πακέτο πολυμέσων και συνδεσιμότητας και ένα νέο και αναβαθμισμένο σύστημα Lexus Safety System+ και σύστημα υποβοήθησης οδηγού (driver assistance system).

 

O Chris Hayes, Διευθυντής της Lexus στο ΗΒ, ανέφερε: «Το ολότελα νέο NX 450h+ είναι ένα ζωτικό μοντέλο για τη Lexus, αφού έχει θέσει το πρότυπο για τα μελλοντικά οχήματά της, που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των πλεονεκτημάτων για τον οδηγό, την περιβαλλοντική απόδοση και την συνολική ποιότητα. Το γεγονός ότι το πρώτο μας plug-in υβριδικό ηλεκτρικό μοντέλο έχει τιμηθεί με το βραβείο αυτό, στο ντεμπούτο του, αποτελεί από μόνο του ένα επίτευγμα που έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όλους στη Lexus. Παράλληλα, το βραβείο για το LC 500 Convertible αντικατοπτρίζει το εύρος του σχεδιασμού και την μηχανική αριστεία της εταιρείας μας».

Δειτε Επισης

Οι αυξημένες εισαγωγές εκτίναξαν το εμπορικό έλλειμμα στα €7,28 δισ.
Η Bionic φέρνει τη μαγεία των δώρων με απίστευτες προσφορές
Βασίλης Φουρλής: Πολύ σημαντική αγορά για τον όμιλο Fourlis η Κύπρος-Είμαστε σε φάση ισχυροποίησης
E-kalathi: Τα επόμενα βήματα και πότε τίθεται σε εφαρμογή η ψηφιακή πλατφόρμα
Χαιρετίζει για το «e-kalathi» το Υπ. Εμπορίου-«H ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη»
Στα χέρια των καταναλωτών το e-kalathi με ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή-Τι προβλέπει ο νόμος
Αυξήσεις σε 41 προϊόντα/υπηρεσίες, άλμα 36% στην τιμή της πατάτας
Ανέβασε ταχύτητα η αγορά οχημάτων... Εκτοξεύθηκαν οι εγγραφές
Mallouppas & Papacostas: Η Baker Tilly ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για απόκτηση έως και του 100%
Mall Gift Card: Το ιδανικό επιχειρηματικό δώρο από το Mall of Cyprus και το Mall of Engomi