Ιάκωβος Φωτιάδης: Ανακαινίσεις και πιθανές επεκτάσεις το 2022

Σταθμό αποτελούν για την ipH Iakovos Photiades Group of Companies τα 40 χρόνια ζωής, καθώς και τα πρώτα 10 χρόνια λειτουργίας των εξειδικευμένων καταστημάτων τροφίμων Foodsaver, τα οποία έχουν εξελιχτεί και μετονομαστεί από την 1η Νοεμβρίου 2021 σε foodhaus.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του «In Business 2022 Forecasting-Towards Sustainable Growth», ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Ιάκωβος Φωτιάδης τονίζει ότι οι ανακαινίσεις των καταστημάτων θα ολοκληρωθούν το 2022 και πιθανόν να υπάρξουν και επεκτάσεις σε νέες περιοχές.

Παρόλο που, όπως εξηγεί, το 2022 αναμένεται να είναι μια δύσκολη χρονιά, κυρίως κατά το πρώτο εξάμηνο, εντούτοις εμφανίζεται αισιόδοξος ότι, κατά το δεύτερο εξάμηνο, η κυπριακή οικονομία θα κινηθεί ευνοϊκότερα.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχονται νέες αυξήσεις στα καύσιμα, φωτιά το πετρέλαιο θέρμανσης

Τρεις οι προσφορές για την ακτοπλοϊκή-«Ήταν ελκυστικοί οι όροι»

Κοντά στην πώληση δανείων ύψους σχεδόν €500 εκατ. η ΚΕΔΙΠΕΣ

Ακολουθεί πιο κάτω η συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της ipH Iakovos Photiades Group of Companies, Ιάκωβου Φωτιάδη:
 

Πώς αναμένετε να κινηθεί η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2022;
Το πέρασμα της πανδημίας έχει αφήσει μεγάλες πληγές, τόσο στην οικονομία του τόπου όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο που δύσκολα θα ανατρέψουν το βαρύ κλίμα που επικρατεί εντός του 2022.

Παρόλο που η κυπριακή οικονομία και αγορά άρχισαν να επιστρέφουν στην κανονικότητα, πολλά θα πρέπει να γίνουν μέχρις ότου φθάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και να μιλούμε για ανάπτυξη προ πανδημίας εποχή.

Αυξήσεις και ελλείψεις

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε το 2022; Εκτιμάτε πως θα κινηθεί θετικά, αρνητικά ή το ίδιο με το 2021;
Οι αυξημένες κυβερνητικές δαπάνες προς αντιμετώπιση της πανδημίας για σχέδια υγείας, για σχέδια στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, καθώς επίσης και τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές από τις επιχειρήσεις του τόπου μας όπως, μείωση του κύκλου εργασιών τους, έλλειψη ρευστότητας και διόγκωση των επιχειρηματικών δανείων, δεν αφήνουν περιθώρια γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας.

Επιπρόσθετα άρχισαν να εμφανίζονται στον ορίζοντα εξωγενή σοβαρά προβλήματα, όπως οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές ενέργειας και καυσίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος, αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, συσκευαστικών υλικών και βασικών αγαθών, αυξήσεις στα ναύλα, αυξήσεις του εργατικού κόστους λόγω της έλλειψης εργατικού δυναμικού σε συγκεκριμένα επαγγέλματα και πολλά άλλα.

Απαιτείται χρόνος και χρήμα 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να περιμένουμε και να δώσουμε έμφαση το 2022, όσον αφορά τον τομέα δραστηριοποίησής σας;
Οι σημαντικότερες τάσεις και εξελίξεις που θα πρέπει να περιμένουμε και να δώσουμε έμφαση εντός του 2022 είναι οι προκλήσεις για την κλιματική αλλαγή και την πράσινη συμφωνία που θα απαιτούν πολλές ενέργειες και πόρους από πλευράς των επιχειρήσεων για να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, το 2022 αναμένεται να είναι μια δύσκολη χρονιά που σίγουρα δεν χωρεί εφησυχασμό, κυρίως κατά το πρώτο εξάμηνο, ευελπιστώντας, κατά το δεύτερο εξάμηνο, η οικονομία να κινηθεί ευνοϊκότερα, ιδίως μετά την άφιξη μεγαλύτερου αριθμού τουριστών προς όφελος των επιχειρήσεων. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη και άλλα που θα παρουσιαστούν μπροστά μας, απαιτείται χρόνος και χρήμα ώστε να αντιμετωπιστούν επαρκώς.

Παρόλες τις προκλήσεις, οι περίοδοι κρίσεων προσφέρονται για ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση. Η δική μας εταιρεία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη μέσω της πρόσληψης και εκπαίδευσης εξειδικευμένου προσωπικού, ως επίσης και σε επενδύσεις στην τεχνολογική ανάπτυξη.

Ανακαινίσεις καταστημάτων και επεκτάσεις

Τι να αναμένουμε για την δική σας εταιρεία το 2022; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Φέτος ο όμιλός μας έκλεισε 40 χρόνια ζωής στον εμπορικό κόσμο της Κύπρου όπου και ολοκληρώσαμε ένα μεγαλεπήβολο έργο, το νέο μας Κέντρο Διανομής, το οποίο είναι κτισμένο σε κομβικό σημείο στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου, ώστε να εξυπηρετεί τους πελάτες μας σε όλο το νησί.

Το νέο Κέντρο Διανομής είναι χωρητικότητας 4.000 παλετοθέσεων και είναι στελεχωμένο με άρτια καταρτισμένο προσωπικό, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ηλεκτροδοτείται μερικώς από φωτοβολταϊκά, λειτουργεί με WMS και αποτελείται από τρεις θερμοκρασιακές ζώνες – ήτοι κατάψυξη, ελαφριά ψύξη και ξηρά.

Επίσης σταθμό για εμάς αποτελούν και τα πρώτα 10 χρόνια λειτουργίας των εξειδικευμένων καταστημάτων τροφίμων Foodsaver, τα οποία έχουν εξελιχτεί και μετονομαστεί από την 1η Νοεμβρίου 2021 σε foodhaus με σκοπό την προσφορά εναλλακτικών λύσεων και νέων επιλεγμένων προϊόντων προς τους καταναλωτές.

Οι ανακαινίσεις των καταστημάτων μας θα ολοκληρωθούν το 2022 και πιθανόν να υπάρξουν και επεκτάσεις σε νέες περιοχές.

Δειτε Επισης

Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν