Χρίστος Φωτιάδης: Για ποιο λόγο τα foodsaver άλλαξαν όνομα

Σε rebranding προχώρησε η πρώτη αλυσίδα κατεψυγμένων φαγητών της Κύπρου, μέλος του ομίλου IPH Iakovos Photiades. Με την προσθήκη νέων προϊόντων στα καταστήματά τους, και με το σλόγκαν «inspiring foodlovers», τα foodsaver εξελίχθηκαν και μετονομάστηκαν σε foodhaus.

Διαβάστε εδώ: Τα foodsaver εξελίσσονται και μετονομάζονται σε foodhaus

Διαβάστε ακόμα: 

Έργα στη Μακαρίου: Τρέχουν για να προλάβουν τις γιορτές(pics)

«Πετά» η επισκεψιμότητα του Neo Plaza (photos)

Κωνσταντίνος Καποδίστριας: Μην αγχώνεστε, όλα θα πάνε καλά

Ο Χρίστος Φωτιάδης, strategic development & retail operations director της IPH Iakovos Photiades Group of Companies, σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, αναφέρει, μεταξύ άλλων, την στρατηγική απόφαση πίσω από την μετονομασία, τα νέα προϊόντα που θα συναντήσουμε, καθώς και τα μελλοντικά πλάνα των foodhaus.

Γιατί το foodsaver μετονομάστηκε σε foodhaus;

Η μετονομασία ήταν το τελευταίο στάδιο μιας φυσικής εξέλιξης των καταστημάτων foodsaver. Η ιδέα που ξεκίνησε το 2011 όταν ανοίξαμε το πρώτο μας εξειδικευμένο κατάστημα κατεψυγμένων τροφίμων στη Λευκωσία, είχε ως σκοπό να προσφέρει κάτι μοναδικό στον Κύπριο καταναλωτή: Ευκολία σε ένα φιλικό περιβάλλον με άριστη εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Μέσα σε αυτή τη δεκαετία καταφέραμε να γίνουμε ο προορισμός για εκείνους που αναζητούν την ποικιλία στη διατροφή τους και την ανώτερη ποιότητα στο καθημερινό τους τραπέζι, για όσους θέλουν εκλεκτά προϊόντα για την οικογένεια τους, αλλά και για αυτούς που επιζητούν να εντυπωσιάζουν τους καλεσμένους τους με γκουρμεδιές στα παρεΐστικα μπάρμπεκιου το Σαββατοκύριακο.

Αφουγκραζόμενοι τα σχόλια και τις απόψεις των πελατών μας κρίναμε ότι το foodsaver ως όνομα, δεν ανταποκρινόταν πλέον στην ίδια την εξέλιξή του. Έτσι, ξεκινήσαμε μια διαδικασία rebranding, που μέσα από έρευνα κατέληξε στο foodhaus.

Το foodhaus σημαίνει το σπίτι των foodlovers. Ένας χώρος που δίνει σημασία στις καλές πρώτες ύλες και την ανώτερη ποιότητα σε εξαιρετικές τιμές, με άριστη και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Ένας προορισμός για αυτούς που ψάχνουν έμπνευση για τη δημιουργία ενός καλού γεύματος. Γι’ αυτό και το slogan μας ''inspiring foodlovers''. 

Ποια είναι τα νέα προϊόντα που θα συναντήσουμε;

Στα foodhaus προστίθενται συνεχώς νέα προϊόντα σε υφιστάμενες κατηγορίες και τα τελευταία χρόνια έχουμε εμπλουτίσει τις κατηγορίες του ψυγείου, αλλά και του ξηρού. Έχουμε επίσης μπει σε νέες κατηγορίες για να ενισχύσουμε την εμπειρία των πελατών μας και να τους προσφέρουμε ολοκληρωμένο ψώνισμα, όπως φρέσκα λαχανικά, φρούτα και γάλατα.

Στο κατάστημά μας στη Λεωφόρο Λεμεσού στη Λευκωσία μπορείτε πλέον να απολαύσετε τον αγαπημένο σας φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ από το A Kxoffee Project – μια συνεργασία που ξεκίνησε πρόσφατα, μιας και οι δύο μας μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για ψαγμένες επιλογές και τις καλύτερες πρώτες ύλες. Επίσης, μπορείτε να βρείτε φρεσκοψημένο ψωμί και άλλες αρτολιχουδιές από τον φούρνο μας.

Στα Foodhaus θα μπορείτε να βρείτε έτοιμα γεύματα της ημέρας, όπως φρέσκες σαλάτες, sandwich ή ακόμα και sushi φτιαγμένα όλα με πρώτες ύλες που είναι διαθέσιμες στα καταστήματα μας. Σκοπός μας είναι να δείξουμε στους foodlovers πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εξειδικευμένα υλικά μας και να απολαύσουν για παράδειγμα ένα black angus steak sandwich with truffle mayo!

Εξακολουθούμε φυσικά να προσφέρουμε τη μεγαλύτερη επιλογή από εκλεκτά φρέσκα βοδινά κρέατα από Ιρλανδία, Αμερική, Αυστραλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Βραζιλία ως επίσης και τη μεγαλύτερη επιλογή σε κατεψυγμένα θαλασσινά.

Συνεργαζόμαστε επίσης με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και εισάγουμε οι ίδιοι όλα μας τα κατεψυγμένα λαχανικά. Προσφέρουμε επίσης αμέτρητες επιλογές  για vegan.

Πώς βλέπετε το market-share στον τομέα σας;  

Τα foodhaus δεν ανταγωνίζονται τις μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών, είμαστε συμπληρωματικό ψώνισμα καθότι επικεντρωνόμαστε μόνο σε τρόφιμα και οι πελάτες μας έρχονται να βρουν εξιδεικευμένα και πιο gourmet υλικά που δεν μπορούν να βρουν στις μεγάλες υπεραγορές.

Ποιες οι πρώτες αντιδράσεις και γενικότερα η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής;
Οι πρώτες αντιδράσεις είναι θετικές οπότε μας γεμίζουν με αισιοδοξία και ικανοποίηση ότι η κίνηση αυτή είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Οι πιο πολλοί μας πελάτες το υποδέχονται σαν κάτι φυσικό, κάτι που έπρεπε να γίνει ή και κάτι που τώρα ήρθε και έδεσε με την εξέλιξη μας τα τελευταία χρόνια.

Ο κόσμος ο οποίος δεν μας ήξερε ή μας συνέδεσε με άλλες κατηγορίες καταστημάτων, τώρα αναγνωρίζει στα foodhaus μια «νέα» πρόταση για αμέτρητες επιλογές γύρω από το καλό φαγητό πάντα σε εξαιρετικές τιμές που κάνουν τη διαφορά στην αγορά.

Ποια τα μελλοντικά σας πλάνα;
Η μετατροπή των καταστημάτων από foodsaver σε foodhaus έχει ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου 2021, από το κατάστημα στην Λεωφ. Λεμεσού, και σταδιακά θα συνεχίσει στα καταστήματα μας στις άλλες πόλεις. Οι ανακαινίσεις αναμένονται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2022 και πιθανόν να υπάρξουν και επεκτάσεις σε νέες περιοχές.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών