Σε υψηλό 11 ετών για το μήνα η βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών για μήνα Νοέμβριο, ανήλθε η βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής για τον Νοέμβριο του 2021 έφθασε στις 132,6 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας αύξηση 4,4%, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2020. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο για την βιομηχανική παραγωγή από το Νοέμβριο του 2010.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 7,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στον τομέα της μεταποίησης παρατηρήθηκε το Νοέμβριο του 2021 αύξηση της τάξης του 5,1%, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020.

Αύξηση καταγράφηκε επίσης στους τομείς μεταλλείων και λατομείων (8,3%) και παροχής νερού και ανάκτησης υλικών (8,2%). Αρνητική μεταβολή παρατηρήθηκε στον τομέα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (0,1%).

Εξάλλου, στον μεταποιητικό τομέα, τις σημαντικότερες θετικές μεταβολές σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020 παρουσίασαν οι δραστηριότητες κατασκευής ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (47,6%), κατασκευής επίπλων, άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού (31,0%), κατασκευής προϊόντων από ελαστικό και πλαστικές ύλες (12,8%) και βιομηχανίας τροφίμων, ποτών και προϊόντων καπνού (7,2%).

Αντίθετα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι σημαντικότερες αρνητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στις δραστηριότητες παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών (10,6%), κατασκευής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (8,2%), παραγωγής προϊόντων διύλισης πετρελαίου, χημικών ουσιών και προϊόντων και φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (7,7%) και παραγωγής βασικών μετάλλων και κατασκευής μεταλλικών προϊόντων (2,3%).

Δειτε Επισης

Παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στη Λάρνακα
Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Συνέχιση ανάπτυξης και μείωση πληθωρισμού στην Κύπρο προβλέπει η Κομισιόν
Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ
Με τη συμμετοχή της Υφ. Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη το πρώτο Cyprus Forum Λονδίνου
Παραμένει ανοικτό το μέτωπο των συλλογικών συμβάσεων σε οικοδομική και ξενοδοχειακή βιομηχανία