Powered by

Αναστέλλει τις αυξήσεις τελών στο λιμάνι Λεμεσού η DP World Limassol

Άλλη μια θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά το θέμα των αυξήσεων των τελών στο λιμάνι Λεμεσού σημειώθηκε σήμερα, με την DP World Limassol να αποδέχεται το αίτημα του Υπουργείου Μεταφορών να αναστείλει τις αυξήσεις στις χρεώσεις μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, ώστε να δοθεί χρόνος για επίλυση του όλου ζητήματος.

Την απόφαση της DP World Limassol γνωστοποίησε με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter, ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

 

 

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αναφέρει ότι κατόπιν διαβούλευσης, ενημερώθηκε σήμερα από τη διαχειρίστρια εταιρεία DP World Limassol στο Λιμάνι Λεμεσού, για την απόφασή της να παρατείνει την έναρξη εφαρμογής της νέας πολιτικής χρεώσεών της μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022, δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χρόνο στο Υπουργείο να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση προς απάμβλυνση του ζητήματος.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, αναφέρεται στην ανακοίνωση, χαιρετίζει την απόφαση που, με αίσθημα ευθύνης, έλαβαν οι εταιρείες και διαβεβαιώνει ότι εντός των επόμενων εβδομάδων, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Εισαγγελία, θα είναι σε θέση να παρουσιάσει εισήγηση που θα επιλύει το ζήτημα με γνώμονα το όφελος τόσο των καταναλωτών, όσο και των ίδιων των εταιρειών.

Διαβάστε ακόμη: 

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού

Τρικυμία στην οικονομία από τις αυξήσεις τελών στο λιμάνι Λεμεσού

Η μέση λύση που προτείνει η ΟΕΒ για τις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού

Φόρμουλα Αβέρωφ για τις αυξήσεις τελών στο λιμάνι Λεμεσού

Προειδοποιεί η Ελεγκτική Υπηρεσία για τις ταρίφες στο λιμάνι Λεμέσου

Αυξήσεις στις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού...πνίγουν τις επιχειρήσεις

Πήρε ξεκάθαρη θέση για τις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού ο Καρούσος

Λιμάνι Λεμεσού: Έκκληση για δεύτερες σκέψεις όσον αφορά τις ταρίφες

Ζητά ενημέρωση από Γενικό Εισαγγελέα για το λιμάνι Λεμεσού ο Στεφάνου

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η P&O Maritime Cyprus εξέφρασε πρόθεση να εφαρμόσει, από την 1η Φεβρουαρίου 2022, στα πλοία που εισέρχονται και εξέρχονται του λιμανιού για φορτοεκφόρτωση, ποσοστό αύξησης της τάξεως του 6,62%, αντί 16,6%, ενώ η Eurogate Container Terminal Limassol Ltd ανακοίνωσε επίσης την απόφασή της να καθυστερήσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου την αύξηση των χρεώσεών της, ώστε δώσει χρόνο στην Κυβέρνηση να επεξεργαστεί τρόπους άμβλυνσης του ζητήματος.

Δειτε Επισης

«Minds in Cyprus»... Ξεδιπλώνεται στο Λονδίνο το όραμα της κυβέρνησης για επαναπατρισμό ταλέντων
Πότε θα είναι διαθέσιμη η Δήλωση Παρακράτησης Φόρου και Εισφορών 2024-Η ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας
Επιχείρηση «Minds in Cyprus»... Δίκτυα σε ταλέντα και Κύπριους επαγγελματίες στο Λονδίνο για επιστροφή στην χώρα
Σημαντική άνοδος στο ΧΑΚ εν μέσω αυξημένου όγκου συναλλαγών
Εντυπωσιακό ενδιαφέρον στο Λονδίνο για το «Minds in Cyprus»-Μια πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας
Στη Ντόχα ο Γιώργος Παπαναστασίου...Στο επίκεντρο οι εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Κύπρου-Κατάρ
Νίκος Χριστοδουλίδης: Αντανάκλαση της θετικής δυναμικής της οικονομίας μας οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν
Εγκρίνει το σχέδιο δράσης για επιστροφή ταλέντων στην Κύπρο το Υπουργικό-Τεράστιο το ενδιαφέρον για την εκδήλωση στο Λονδίνο
Χαιρετίζει αλλά κρατά μικρό καλάθι για τις εξαγγελίες για Λεμεσό το ΕΒΕΛ-Ζητά σαφή και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα
Εισιτήριο επιστροφής για Κύπριους που διαπρέπουν στο εξωτερικό...Η πρωτοβουλία Minds in Cyprus ως «πράξη πίστης»