Ζητά ενημέρωση από Γενικό Εισαγγελέα για το λιμάνι Λεμεσού ο Στεφάνου

Ενημέρωση σχετικά με την διερεύνηση τυχόν ποινικών ή/και άλλων ευθυνών για πράξεις ή παραλείψεις που ενδεχομένως προκύπτουν από τις συμβάσεις ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού Λεμεσού ζητεί με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την επιστολή, αναφέρει ότι σε αυτή ο κ. Στεφάνου σημειώνει πως τον Μάιο του 2018 η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, αφού αυτεπάγγελτα συζήτησε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού Λεμεσού, είχε αποφασίσει να αποστείλει όλο το σχετικό υλικό στη Γενική Εισαγγελία με σκοπό τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ή/και άλλων ευθυνών για πράξεις ή παραλείψεις που ενδεχομένως προκύπτουν από τις συμβάσεις που είχε υπογράψει η κυβέρνηση.

Παρότι έχουν παρέλθει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε, προσθέτει, δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από μέρους της Γενικής Εισαγγελίας ενώ σειρά αρνητικών εξελίξεων γύρω από το θέμα του Λιμανιού Λεμεσού συνηγορούν ότι οι συμβάσεις που υπεγράφησαν είναι τουλάχιστον προβληματικές και πλήττουν το δημόσιο συμφέρον.  Πιο πρόσφατη αρνητική εξέλιξη αποτελεί η ενέργεια της αναδόχου εταιρείας να αυξήσει τις χρεώσεις, αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Στεφάνου.

«Ενώπιον αυτής της κατάστασης η κυβέρνηση δυστυχώς δηλώνει αδυναμία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εξαιτίας της συμφωνίας που η ίδια συνήψε».

Υπό το φως των προβλημάτων που παρατηρούνται, συνεχίζει ο κ. Στεφάνου, «θα παρακαλούσα να με ενημερώσετε σχετικά με το πού βρίσκεται το θέμα της διερεύνησης. Επιπρόσθετα, θα παρακαλούσα να με ενημερώσετε για τις προθέσεις σας σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της διερεύνησης δεδομένου ότι τα γεγονότα τρέχουν και το δημόσιο συμφέρον συνεχίζει να πλήττεται από τη  συμφωνία», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων