powered by

Το μέλλον του τραπεζικού τομέα στο 9ο συνέδριο Banking & Fintech Expo

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το «9ο Banking Forum & FinTech Expo», την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, το οποίο συγκέντρωσε πέραν των 200 συμμετεχόντων.

Ο προεδρεύων του συνεδρίου, Χρυσόστομος Κρητιώτης, Managing Director της Logicom Solutions, έκανε λόγο για την αβεβαιότητα που προκάλεσε η πανδημία η οποία αν και παραμένει, έδωσε την ευκαιρία στους τραπεζικούς οργανισμούς να μεταμορφώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Αντίστοιχα, ο  Χάρης Φλωρίδης, Division Head και Business Consultant της Logicom, αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται αλλά και στις κυβερνοεπιθέσεις που αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση για τον τραπεζικό τομέα και όχι μόνο.

Με την σειρά του ο Buckhard Eckes, Partner και  Banking and Capital Markets Leader της PwC Γερμανίας τόνισε την ανάγκη για νέες στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόσουν οι τράπεζες προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες. Θα πρέπει, υπογράμμισε,  να εξελίξουν καινούργια ψηφιακά προγράμματα και να προσαρμοστούν στις νέες καταναλωτικές απαιτήσεις.

Σε πλαίσιο συζήτησης μεταξύ του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Luis de Guindos και  διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Κωνσταντίνου Ηροδότου αναφέρθηκαν οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα σήμερα, η ολοένα και περισσότερη χρήση της τεχνολογίας, ο ανταγωνισμός από fintech εταιρίες και τα ESG κριτήρια.

Καταληκτικά σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αναπτύχθηκε το θέμα της σχέσης τραπεζών και Finetech εταιριών που θα βοηθήσει στο έπακρο τον τραπεζικό τομέα όπως και οι ευκαιρίες και προκλήσεις που θα συναντήσουν στο μέλλον.

Το συνέδριο παρουσίασε η Logicom Solutions με διοργανωτή την IMH.

Δειτε Επισης

Λαγκάρντ: Σε σωστή τροχιά τα επιτόκια της ΕΚΤ-Απόλυτη προσήλωση στον στόχο για πληθωρισμό 2%
Τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηροδότου η ΕΤΥΚ-«Κατά τη θητεία του ως Διοικητής επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα»
Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Η UniCredit επιμένει για εξαγορά της Commerzbank-Σταθερά αντίθετο το Βερολίνο
CEO της Aegean Baltic Bank S.A. ο Αριστείδης Βουράκης-Αναλαμβάνει καθήκοντα τον Οκτώβριο
Μειώθηκε κατά €4,5 δισ. η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος το 2024- Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Σεντένο (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ δεν βιάζεται να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια
Διπλή διάκριση για το πράσινο ομόλογο €300 εκατ. της Τράπεζας Κύπρου στα EMEA Finance Achievement Awards 2024
Ενώπιον της ΕΠΑ η εξαγορά της AstroBank από την Alpha Bank