Λιγότερα τα αυγά εκκόλαψης τον Ιούλιο

Μείωση σημείωσαν τον Ιούλιο του 2021 τα αυγά εκκόλαψης που τοποθετούνται στην επώαση, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020, ενώ μείωση παρουσίασαν τα αυγά που χρησιμοποιούνται για αυγοπαραγωγή και για κρεατοπαραγωγή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η παραγωγή αυγών εκκόλαψης που τοποθετούνται στην επώαση ανήλθαν συνολικά στο 1,49 εκατομμύρια τον Ιούλιο του 2021, σε σύγκριση με 1,51 εκ. τον περσινό Ιούλιο.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, τα αυγά εκκόλαψης που χρησιμοποιούνται για αυγοπαραγωγή ανήλθαν τον Ιούλιο του 2021 σε 67.980 (73.380 το αντίστοιχο μήνα του 2020), ενώ τα αυγά που χρησιμοποιήθηκαν για κρεατοπαραγωγή ανήλθαν σε 1,42 εκατ (1,44 εκ. τον Ιούλιο του 2020).

Παραγωγή κρέατος

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η χρήση νεοσσών (θηλυκά) που χρησιμοποιήθηκαν για αυγοπαραγωγή ανήλθαν τον Ιούλιο του 2021 στα 37.840 από 87.590 τον περσινό Ιούλιο.

Επίσης, τα αρσενικά και θηλυκά που τοποθετήθηκαν για πάχυνση ανήλθαν στο 1,10 εκ. τον Ιούλιο του 2021, σε σύγκριση με 1,17 εκ. τον Ιούλιο του 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέους κανόνες για εγγραφή οχημάτων και ελέγχους για εκπομπές προτείνει η Κομισιόν
Τραμπ: Μελετά νέες εξαιρέσεις στους δασμούς για τις αυτοκινητοβιομηχανίες
Σκίαση και ενεργειακή εξοικονόμηση...Η φιλοσοφία της Euroblinds
Σκλαβενίτης: Μετά την Έγκωμη, ο Ύψωνας-Άνοιξε το νέο κατάστημα στη Λεμεσό
Μ. Κωνσταντίνου: Ισχυρή και σε διαρκώς αναπτυσσόμενη πορεία η κυπριακή γαλακτοβιομηχανία-Ανοδικά και φέτος
Αξιοσημείωτη ανάπτυξη για Mall of Cyprus και Mall of Engomi-Ανθεκτικότητα στις προκλήσεις και δυνατό tenancy mix
Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
ΠΑΣΕΑ: Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για ανακλήσεις-Η κατάθεση ενώπιον της ερευνητικής για Takata
Σε υπεραγορές και κρεοπωλεία της Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου-Διαβεβαιώνει για την επάρκεια και ποιότητα των προϊόντων