McGuinness: Κυρίαρχος ο ρόλος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη βιώσιμη ανάπτυξη

Κυρίαρχο ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην υλοποίηση των προτεραιοτήτων της Επιτροπής von der Leyen που αφορούν την πράσινη οικονομία και την ψηφιακή μεταμόρφωση. Αυτό ανέφερε η Mairead McGuinness, Ευρωπαία Επίτροπος για Financial Stability, Financial Services and the Capital Markets Union, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να παρέχουν την απαραίτητη διαβεβαίωση πως υπάρχει χρηματοδότηση για την επίτευξη των δύο αυτών μεγάλων οικονομιών και κοινωνικών αλλαγών.

Μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο για τα 25χρόνα της ΕΚΚ, η κ. McGuiness συνεχάρη την ΕΚΚ για την εξαιρετική δουλειά και συμβολή της στην εποπτεία και ανάπτυξη του χρηματοοικονομικού τομέα στην Κύπρο. Εξέφρασε την πλήρη στήριξη της για θέματα καινοτομίας και τις προσπάθειες δημιουργίας ισχυρού οικοσυστήματος για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. «Πρέπει το οικοσύστημα να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προοδεύσουν κατά τρόπο υπεύθυνο και με τους επενδυτές να είναι άρτια προστατευόμενοι».

Την ίδια ώρα, σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη συμβολή των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών, σκοπεύει να αναπτύξει στρατηγική ειδικά για τα εποπτικά δεδομένα. Αυτό, είπε, θα βοηθήσει ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εποπτικές απαιτήσεις για την υποβολή δεδομένων είναι ξεκάθαρες, ευθυγραμμισμένες και κατάλληλες για την ηλεκτρονική υποβολή τους.

Αναφέρθηκε επίσης στις βιώσιμες επενδύσεις, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας, ενδιαφέρουσας εποχής, ειδικά για τις εποπτικές αρχές και τις αγορές που είναι διατεθειμένες να επενδύσουν στην τεχνολογία και να δώσουν ώθηση στις βιώσιμες επενδύσεις».
 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP