Διαφωνεί με την ευθύνη ελέγχου του safepass από τους επιχειρηματίες η ΠΟΒΕΚ

Διαφωνία για τη μετάθεση της ευθύνης και του ελέγχου στους επιχειρηματίες για τους χώρους που προβλέπεται η κατοχή safepass, εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία ΠΟΒΕΚ.

«Αυτός ο έλεγχος και πολύ περισσότερο η επιβολή ποινών στους επιχειρηματίες δημιουργούν προβλήματα. Ο έλεγχος και η ευθύνη πρέπει να είναι στο Κράτος και στις αρμόδιες υπηρεσίες», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΓΣ ΠΟΒΕΚ, σχολιάζοντας το τελευταίο διάταγμα του Υπουργού Υγεία με ημερομηνία 8 Ιουλίου του 2021.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι με βάση το διάταγμα, «είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος και την ευθύνη φέρει ο επιχειρηματίας στους χώρους: εστιατόρια, ταβέρνες, καφετερίες, μπυραρίες, σνακ μπαρ, καφενεία, κέντρα διασκέδασης, δισκοθήκες όπως επίσης και στα καταστήματα άνω των 500 τ.μ. τα οποία εμπορεύονται εύρη φάσμα εμπορευμάτων, εξαιρουμένων των ουσιωδών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου τροφίμων και φαρμάκων».

Προσθέτει ότι οι επιχειρήσεις-καταστήματα λιανικού εμπορίου κάτω των 500 τ.μ. εξαιρούνται του ελέγχου και ευθύνης της κατοχής safe pass από τους πελάτες καταναλωτές, ταυτόχρονα δεν εξαιρούνται τις εφαρμογής των υπόλοιπων μέτρων.

Τέλος, η ΓΣ ΠΟΒΕΚ επαναλαμβάνει την έκκληση προς τα μέλη της και προς το σύνολο των επιχειρήσεων και εργαζομένων, «όπως εφαρμόζουν πιστά τα διατάγματα και πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας» και τους καλεί «όπως με αίσθημα ευθύνης προχωρήσουν στον μοναδικό δρόμο και τρόπο εξόδου από την Πανδημία που είναι ο εμβολιασμός».

Δειτε Επισης

Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Pedalion Yachting: Φέρνει στην Κύπρο τα πολυτελή σκάφη της Lilybaeum Yacht
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000