Powered by

Άρεσε σε Google και Facebook ο ελάχιστος εταιρικός φόρος του 15%

Η Google ανακοίνωσε ότι στηρίζει το έργο που γίνεται για την επικαιροποίηση των διεθνών φορολογικών κανόνων μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της G7 να επιδιώξουν την επιβολή ενός παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% και να ανακατανείμουν τα φορολογικά δικαιώματα για τις μεγάλες, κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες.

"Στηρίζουμε σθεναρά το έργο που συντελείται για την επικαιροποίηση των διεθνών φορολογικών κανόνων. Ελπίζουμε οι χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν ότι μια ισορροπημένη και ανθεκτική συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σύντομα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εστάλη με email ο εκπρόσωπος της Google Χοσέ Καστανέντα.

Από την πλευρά της η Facebook χαιρετίζει την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της G7 και αντιλαμβάνεται ότι αυτό πιθανόν να σημαίνει πως το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης θα πληρώνει περισσότερους φόρους και σε διαφορετικά μέρη, είπε ο επικεφαλής του τμήματος διεθνών υποθέσεων της εταιρείας, Νικ Κλεγκ.

"Το Facebook έχει ζητήσει εδώ και καιρό την μεταρρύθμιση των παγκόσμιων φορολογικών κανόνων και χαιρετίζουμε τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της Ομάδα των 7. Η σημερινή συμφωνία είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την ασφάλεια για τις επιχειρήσεις και την ενίσχυση της δημόσιας εμπιστοσύνης στο παγκόσμιο φορολογικό σύστημα. Θέλουμε να επιτύχει η διαδικασία για την διεθνή φορολογική μεταρρύθμιση και αναγνωρίζουμε ότι αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι το Facebook θα πληρώνει περισσότερους φόρους και σε διαφορετικά μέρη", έγραψε ο Κλεγκ στο Twitter.

Ιστορική συμφωνία

Οι Υπουργοί Οικονομικών της G7, των επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, συμφώνησαν το περασμένο Σάββατο να δεσμευτούν στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% ανά χώρα.

«Δεσμευόμαστε να φτάσουμε σε μια ισότιμη λύση ως προς την κατανομή των δικαιωμάτων φορολόγησης με τις χώρες να αποκτούν δικαιώματα φορολόγησης τουλάχιστον 20% επί του κέρδους που θα ξεπερνάει ένα περιθώριο 10% για τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες», αναφέρει μια ανακοίνωση των Υπουργών που είδε το Reuters.

«Θα φροντίσουμε για τον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ της εφαρμογής των νέων διεθνών φορολογικών κανονισμών και της κατάργησης όλων των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών», σημειώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βρετανία: Μείωση απασχόλησης και επιβράδυνση μισθών εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση Στάρμερ
Iαπωνία: Μείωση εξαγωγών για δεύτερο μήνα, αυξάνονται οι φόβοι για ύφεση
Κέρδη άνω του 1% για τον χρυσό-Ξεπέρασε τα $3.350 ανά ουγγιά η τιμή
Γιατί οι αγορές γυρνούν την πλάτη στον εμπορικό πόλεμο-Οι τρεις λόγοι
Ο Τραμπ κλιμακώνει τον πόλεμο κατά του Πάουελ-«Εξαιρετικά απίθανο να τον αποπέμψω, εκτός αν φύγει για απάτη»
Γερμανικό βέτο για αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού στα €2 τρις-«Είναι απαράδεκτο…»
Τραμπ: Στέλνει επιστολές για δασμούς σε πάνω από 150 χώρες-«Τρέχουν» να προλάβουν οι εμπορικοί εταίροι
Στα 2 τρισ. η πρόταση της Κομισιόν για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ε.Ε.-Οι πέντε βασικοί τομείς δαπανών
Guaranty Trust Holding: Η πρώτη αφρικανική τράπεζα που διαπραγματεύεται στο London Stock Exchange
Ομόλογα ΗΠΑ: Σε υψηλά μηνός οι αποδόσεις εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό